Δευτέρα, Μαρτίου 6

Ο Αθανάσιος Τσόκας: Οι ψυχές των νεκρών αδελφών μας και στο Μάτι και στα Τέμπη, μας ζητούν να τιμωρήσουμε όλους τους ενόχους!!




Γράφει : Ο Αθανάσιος Τσόκας
Μαθηματικός- Ερευνητής
Τρία είναι τα κόμματα, που οδήγησαν τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος σε πλήρη απαξίωση και διάλυση, με αποτέλεσμα να φθάσαμε εκεί που φθάσαμε σήμερα, να θρηνούμε τόσες δεκάδες νεκρούς αδελφούς μας!
Τα κόμματα αυτά είναι : Το ΠΑΣΟΚ (του Γιώργου Παπανδρέου), ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. (του Κυριάκου Μητσοτάκη)

Συγκεκριμένα, το 2010 ο Υπουργός Συγκοινωνιών του ΠΑΣΟΚ (του Γιώργου Παπανδρέου), κος Ρέππας, για να "εξυγιάνει τον ΟΣΕ" και χωρίς να λάβει υπόψη του ότι τα τρένα μεταφέρουν και ανθρώπους, μετάταξε 2.000 σιδηροδρομικούς, σε άλλους τομείς του Δημοσίου, αποδυναμώνοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό τον ΟΣΕ!!!.
Και σαν να μην έφθανε μόνο αυτό, ήλθαν από πάνω και τα μνημόνια, οπότε ο ΟΣΕ έφθασε να έχει σήμερα 750 υπαλλήλους, (από 2100 που προβλέπεται), εκ των οποίων οι 405 πρέπει να είναι σταθμάρχες, ενώ οι σταθμάρχες σήμερα είναι 125!!!.
Και έτσι μας προέκυψε ένας σταθμάρχης ("φυτευτός" από βύσμα) στον κομβικό σταθμό της Λαρίσης, που είχε 4 μόνο μέρες υπηρεσίας στο σταθμό αυτό, πριν το τρομακτικό αυτό δυστύχημα (έγκλημα)!!!.

Και συνεχίζεται η απαξίωση του ΟΣΕ.

Το 2017 η κρατική ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πουλήθηκε στην Ιταλική σιδηροδρομική Εταιρεία Ferrovie!, αντί του τιμήματος των 45.000.000 ευρώ.

Φίλοι μου Αγαπημένοι!
Εάν στο συμβόλαιο πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς την Ιταλική Ferrovie, υπήρχε ρήτρα, που υποχρέωνε την εν λόγω Εταιρεία, ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ, στην Ελλάδα, να έχει εξοπλίσει ΚΑΘΕ ΤΡΑΙΝΟ ΤΗΣ, με ένα ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ανίχνευσης, που ανιχνεύει κάθε τι που κινείται έμπροσθεν επί της σιδηροδρομικής γραμμής (σε απόσταση ενός ή δύο χιλιομέτρων), τότε το ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ανίχνευσης που είναι και αυτόματο σύστημα πέδησης, ενεργοποιεί ΤΑ ΦΡΕΝΑ ΤΟΥ ΤΡΑΙΝΟΥ, με αποτέλεσμα το τραίνο να σταματάει από μόνο του (χωρίς καν να επέμβει ο Μηχανοδηγός) και έτσι να αποφεύγεται η σύγκρουσης με το αντιθέτως κινούμενο σώμα!.

Δυστυχώς τέτοια ρήτρα στο συμβόλαιο πώλησης δεν είχε μπει και η Ιταλική Εταιρεία Hellehin Train (που αγόρασε την Ελληνική ΤΡΑΙΝΟΣΕ), στο βωμό πάντα του κέρδος (όπως κάνουν οι περισσότερες Ιδιωτικές Εταιρείες) δεν επάνδρωσε τα τραίνα της με τέτοια θαυματουργά-σωτήρια αυτόματα συστήματα και έτσι τα δύο μοιραία τραίνα που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα πάνω ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ με αντίθετες κατευθύνσεις (λόγω του θανάσιμου λάθους του σταθμάρχη, του σταθμού Λαρίσης), να έλθουν σε μετωπική σφοδρότατη σύγκρουση και να χαθούν τόσο άδικα τόσοι συνάνθρωποι μας και τόσες οικογένειες να οδηγούνται σε αβάσταχτη θλίψη και οδύνη, καθώς και πολλοί από τους τραυματίες που επέζησαν απ΄αυτό το δυστύχημα (έγκλημα), πιθανόν να παραμείνουν μερικώς ή ολικώς ανάπηροι σε όλη την υπόλοιπη ζωή τους!.

Αντιθέτως, παρά το μοιραίο λάθος του σταθμάρχη του σταθμού της Λαρίσης και παρά το γεγονός ότι στην περιοχή της Λάρισας ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, τα δύο μοιραία τραίνα, εάν είχαν ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ανίχνευσης-πέδησης, θα σταματούσαν από μόνο τους και όλα θα ήταν μία χαρά!!!.
Θα επιβράβευα τον τότε Πρωθυπουργό κο Τσίπρα, εάν πωλούσε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ (όχι τον ΟΣΕ) προς την Ιταλική Ferrovie αντί ενός (1) ευρώ και η Ιταλική σιδηροδρομική Εταιρεία είχε επανδρώσει ΌΛΑ ΤΑ ΤΡΑΙΝΑ ΤΗΣ με το εν λόγω αυτόματο σύστημα ανίχνευσης-πέδησης, δεν θα είχε συμβεί το φοβερό αυτό ατύχημα και τα τραίνα μας, θα ήταν τα ασφαλέστερα μέσα μεταφοράς, όλοι μας θα προτιμούσαμε τα ασφαλή τραίνα μας, γιατί η διαδρομή με το τραίνο είναι ειδυλλιακή με τις εκατοντάδες τοπίων να περνούν μπροστά μας!.

Τώρα, Φίλοι μου, ποιός από εμάς θα επιλέξει το τραίνο, (όταν δεν υπάρχουν οι ασφαλιστικές δικλείδες), που θα αποτρέψουν ένα άλλο τυχόν ατύχημα?
Προφανώς ΚΑΝΕΝΑΣ!!!
Παρά μόνο εκείνοι, που δεν έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα άλλο μέσο (αυτοκίνητο ή αεροπλάνο) για να πάνε στον προορισμό τους!
Θα κλείσω δε με το ΣΥΡΙΖΑ (του κου Τσίπρα) με το εξής γεγονός : Κατά δήλωση του Γενικού Γραμματέα των εργαζομένων στον ΟΣΕ (όπου ο ΟΣΕ είναι κρατικός οργανισμός, ενώ η Ιταλική Εταιρία εν Ελλάδι, που έχει την ονομασία : Hellenic Train είναι ΙΔΙΩΤΙΚΗ), στα 5,5 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας μας, από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Υπουργός Μεταφορών κος Χρήστος Σπίρτζης, δεν έκανε ούτε μια πρόσληψη σιδηροδρομικού υπάλληλου!
Τόσο πολύ, απαξιώθηκε, Φίλοι μου Αγαπημένοι, ο ΟΣΕ στα χρόνια διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ώστε άφησε το δίκτυο του ΟΣΕ όπως ήταν (χωρίς τηλεδιοίκηση στο μεγαλύτερο μέρος του διχτύου) και το σημαντικότερο πούλησε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Ιταλική Ferrovie, χωρίς να την υποχρεώσει να εξοπλίσει του Συρμούς της, με το αυτόματο σύστημα ανίχνευσης-πέδησης, που προλαμβάνει 100% τη μετωπική σύγκρουση δύο τραίνων!

Και θα κλείσω αυτό το άρθρο μου, με τη ΝΔ του κου Μητσοτάκη, για το τι έχει κάνει στον ΟΣΕ, στο χρονικό διάστημα που κυβερνάει τη χώρα μας!.
Και για να μην σας κουράσω Φίλοι μου, θα σας πω, τι διαφορετικό από τον κο Τσίπρα έχει κάνει ο κος Μητσοτάκης στον ΟΣΕ!.

Έχει κάνει, τρία διαφορετικά πράγματα :

1) Ο κος Μητσοτάκης δεν πούλησε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αφού την πούλησε ο κος Τσίπρας!.

2) Επί ημερών του Πρωθυπουργού κου Μητσοτάκη, ο μοιραίος Σταθμάρχης (από σταθμάρχης που ήταν στο μικρό σταθμό της Καλαμπάκας) μετακινήθηκε στο μεγάλο σταθμό της Λαρίσης (ως μοναδικός σταθμάρχης) και έκανε το θανάσιμο λάθος!.

3) Επί των ημερών του Πρωθυπουργού κου Μητσοτάκη συνέβη αυτό το τρομακτικό δυστύχημα (έγκλημα)!.

Απλά ο κος Μητσοτάκης σε σχέση με τον κον Τσίπρα (στις δύο διακυβερνήσεις τους) ήταν <<άτυχος>> και <<τυχερός>> ο κος Τσίπρας!
Σε όλα τα άλλα σε σχέση με την πλήρη απαξίωση του ΟΣΕ και τις εγκληματικές παραλείψεις τους, ως προς την ασφάλεια των επιβατών της Ιταλικής εν Ελλάδι Εταιρείας : Hollenic Train, είναι εντελώς ΙΔΙΟΙ!!!.
Είναι και οι δύο πολιτικά ανεπαρκείς!!!. Και συνεπώς είναι και πολιτικά επικίνδυνοι για τη χώρα μας και τους πολίτες της!!!
Ο κος Τσίπρας με τους 102 νεκρούς στο Μάτι!!!.
Και ο κος Μητσοτάκης με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη!!!.
Φίλοι μου Αγαπημένοι!!!
Οι ψυχές των νεκρών αδελφών μας και Μάτι και στα Τέμπη, που βρίσκονται ψηλά στον Ουρανό, μας ζητούν να τιμωρήσουμε και τους πραγματικά ενόχους, αλλά και τους πολιτικά ενόχους!.
Και δύο απ' αυτούς, τους πολιτικά ενόχους, είναι οι κ.κ Μητσοτάκης και Τσίπρας!!!.

Πρέπει λοιπόν (μας το επιβάλλει η συνείδηση μας), για να ελαφρύνουμε τις ψυχές των νεκρών αδελφών στο Μάτι και στα Τέμπη, να πάμε ΟΛΟΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ στις προσεχείς Βουλευτικές και να ψηφίσουμε ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ τα μικρά και τα λίγο πιο μεγάλα και με τη ψήφο μας να τα κάνουμε μεγάλα και να συνασπιστούν και να μας κυβερνήσουν, αλλάζοντας άρδην το Πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας!!!.

Έτσι θα αποδοκιμάσουμε και θα θέσουμε στο πολιτικό περιθώριο τόσο τον κο Τσίπρα (που ξεπούλησε και το όνομα της Μακεδονίας μας), όσο και τον κο Μητσοτάκη (που, εάν ξανά-εκλεγεί, θα προχωρήσει, όπως δείχνουν τα πράγματα σε συνεκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων στο Αιγαίο με τους Τούρκους)!!!.

Η αδελφή του κου Μητσοτάκη, η κα Ντόρα Μπακογιάννη, μας το είπε ωμά και δημόσια : <<Δεν έχω κανένα ταμπού, για μια συνεκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων στο Αιγαίο με τη γείτονα χώρα την Τουρκία>>!!!.

Αδέλφια μου και Αγαπημένοι μου Φίλοι!!!
Ελάτε λοιπόν να κάνουμε την μεγάλη Πολιτική Ανατροπή!!!.
Μας το ζητούν τα νεκρά αδέλφια μας, στο Μάτι και στα Τέμπη!!!.
Μας το ζητά η Πατρίδα μας!!!

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΣΟΚΑΣ



υστερόγραφο :
Το άρθρο μου αυτό το αφιερώνω στις πονεμένες οικογένειες, των νεκρών αδελφών μας, στο Μάτι και των νεκρών αδελφών μας στα Τέμπη!!!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .