Δευτέρα, Μαρτίου 6

Από το Σκοπευτήριο των Τεμπών Πολεμικό Ανακοινωθέν της Italian «Hellenic» Train

Από το Σκοπευτήριο των Τεμπών Πολεμικό Ανακοινωθέν της Italian «Hellenic» Train

Απόπειρα μπρεχτικής ανάγνωσης του Ανακοινωθέντος της εταιρείας

 

Κλεάνθης Γρίβας

6 Μαρτίου 2023

«Αυτοί που βρίσκονται ψηλά λένε:
Να ο δρόμος για τη δόξα [το κέρδος].
Αυτοί που είναι χαμηλά λένε:
Να ο δρόμος για το μνήμα».

Bertolt Brecht

 

Η θανατική ποινή καταργήθηκε μόνο τυπικά στα κράτη-μαφίες

 

Η Italian «Hellenic» Train, τέσσερεις μέρες μετά τη μαζική δολοφονία 57 ανθρώπων – νέων στην πλειοψηφία τους– στο Σκοπευτήριο των Τεμπών, εξέδωσε μια Ανακοίνωση-Πολεμικό Ανακοινωθέν που, όπως όλα τα πολεμικά ανακοινωθέντα, λέει πολλά χωρίς να λέει τίποτα, προσπαθώντας να «εξηγήσει» τα ανεξήγητα, μέσω ενός ατέλειωτου και αποκρουστικού μπλα, μπλα, μπλα.

 

Για να καταστεί κατανοητό το εν λόγω Ανακοινωθένθα επιχειρήσω να αποκαταστήσω το πραγματικό του περιεχόμενο, ακολουθώντας τις οδηγίες που εξάγονται από τον Bertolt Brecht στο Γερμανικό εγχειρίδιο πολέμου (που παρατίθεται στην εξαίρετη μετάφραση του Μάριου Πλωρίτη).

 

•••••••••••••••

 

«Οι ημέρες που διανύουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολες για την Ιταλική Εταιρεία μας «Hellenic Train» και το διεφθαρμένο Ελληνικό Κράτος [που μας χάρισε την ΤραινΟΣΕ έναντι 45 εκατομμυρίων, απαλλαγμένη από τα χρέη της που ανέλαβε ευγενικά το ίδιο], με συνέπεια να δολοφονήσουμε από κοινού 57 αθώες υπάρξεις και 9 εργαζόμενους στην γαλέρα-αμαξοστοιχία μας και να στείλουμε δεκάδες άλλους στα νοσοκομεία.

 

Δυστυχώς αγνοούμε τον ακριβή αριθμό των δολοφονηθέντων αλλά νομίζουμε ότι στη νεκροφόρα μας επέβαιναν περίπου 350 άτομα (όπως γράφαμε σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας).

 

Η Italian «Hellenic Train» εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς των θυμάτων στους οποίους προσφέρει με κάθε τρόπο την στήριξή της, αποφεύγοντας να τους αποζημιώσει (σύμφωνα με τα ισχύοντα σε όλα τα κράτη-μη μπορντέλα) επειδή οι διεφθαρμένες δήθεν ελληνικές κυβερνήσεις της τελευταίας 20ετίαςμε κορυφαία την σημερινή– είχαν επιπλέον την μεγαθυμία να μας απαλλάξουν από την υποχρέωση καταβολής αποζημιώσεων στα θύματα με την μη-δημοσιευθείσα αποικιοκρατική σύμβαση με την οποία μας δώρισαν την ΤραινΟΣΕ.

 

Η Italian «Hellenic» Train «συνεργάζεται στενά με τους διασώστες», αναμένοντας να ολοκληρώσουν το έργο τους προκειμένου να σας ανακοινώσουμε τον ακριβή αριθμό των θυμάτων μας.

 

Το προσωπικό της Italian «Hellenic» Train βρισκόταν από την πρώτη στιγμή στον τόπο του δυστυχήματος και παρείχε υποστήριξη στους νεκρούς μας, και σε συνεργασία με τις αρχές, [μπλα, μπλα, μπλα]… υποστήριξε την κινητοποίηση των –εν πολλοίς αχρείαστων–

ψυχολόγων για την συμπαράσταση στα… θύματά της [νεκρούς, τραυματίες και τις οικογένειές τους].

 

Επιπλέον, η εταιρεία μας Italian «Hellenic» Train παρείχε λεωφορεία για να διευκολύνει τη μεταφορά των διασωθέντων εκ θαύματος, στη Θεσσαλονίκη που ήταν ο τελικός προορισμός. Για τους μη-διασωθέντες δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα, γιατί τελικός τους προορισμός ήταν τα… νεκροταφεία.

 

Αμέσως μετά τη μαζική δολοφονία, τέθηκε σε πλήρη λειτουργία ειδικό τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας, [που δεν υπάρχει στους σιδηροδρομικούς σταθμούς μας] με σκοπό να παρέχει πληροφορίες και να παραπέμπει στις αρμόδιες αρχές για πληροφορίες σχετικά με το ατύχημα, τις οποίες εμείς αδυνατούσαμε να παρέχουμε.

 

Η Italian «Hellenic» Train διευκρινίζει ότι ο κατάλογος των ονομάτων των επιβατών που δόθηκε στις αρχές περιλαμβάνει μόνο τους επιβάτες που είχαν αγοράσει διαδικτυακά το εισιτήριό τους. Το εισιτήριο που αγόρασαν οι επιβάτες από τα εκδοτήρια εισιτηρίων, αν και αντιστοιχεί σε συγκεκριμένη θέση, δεν ήταν ονομαστικό.

 

Για την αποφυγή της επανάληψης αυτού του φαινομένου [δεδομένου ο σημερινός μαζικός φόνος δεν είναι ο πρώτος και δεν θα είναι ο τελευταίος] αποφασίσαμε να προσλάβουμε μια εταιρεία πιτσαδώρων που αποδείχθηκε ότι κάνει καλύτερα από μας τη δουλειά της παρακολούθησης των τρένων μας σε πραγματικό χρόνο, ανά πάσα στιγμή…

 

Η Italian «Hellenic» Train επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν φιάλες υγραερίου στην επιβατική αμαξοστοιχία. Ο εξοπλισμός εξυπηρέτησης στο βαγόνι του εστιατορίου της είναι ηλεκτρικός. Αλλά, στην εμπορική αμαξοστοιχία δεν υπάρχει βαγόνι εστιατορίου. Οπότε…

 

Η Italian «Hellenic» Train συνεχίζει το «θεάρεστο» έργο της, αδιαφορώντας για τα θύματα, σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών και όλες τις αναρμόδιες αρχές.

 

Επιπλέον, θα πρέπει να αναγνωρίσετε στην εταιρεία μας το γεγονός ότι συνέβαλε στο να αποκτήσουν τα Τέμπη το δικό τους/μας Σκοπευτήριο δίπλα σ’ αυτό της Καισαριανής…

 

 

Επίσης, οφείλουμε να συγχαρούμε τον –κατά δήλωσή του– «δημοσιογράφο»  κ. Πορτοσάλτε (που δεν γνωρίζουμε εάν έχει γράψει ποτέ οτιδήποτε, πράγμα που δεν έχει σημασία, γιατί στην Ελλάδα που μας χάρισε την ΤραινΟΣΕ, είναι κανείς ό,τι δηλώσει, κατά τον Γιάννη Τσαρούχη).

 

Αυτός ο «δημοσιογράφος», εάν «δρούσε» στις ΗΠΑ, θα μπορούσε να διεκδικήσει το Βραβείο Πούλιτζερ (και το Βραβείο Τζορτζ Πολκ, θα προσθέταμε, εάν δεν γνωρίζαμε την απέχθειά του για τον κορυφαίο δημοκρατικό δημοσιογράφο που «δολοφονήθηκε το 1948 από τους κομμουνιστές» επειδή έγραφε εναντίον… των αντιπάλων τους), μόνο με τις εν είδει δράκουλα, κολασμένες δηλώσεις-του του τύπου:

 

Πορτοσάλτε (SKY, ΕΡΤ, και λοιπές «ενημερωτικές» δυνάμεις]:

 

«Έχω την αίσθηση πως όταν έγινε το ναυάγιο του Εξπρές Σαμινα και χάθηκαν άνθρωποι έξω από την Πάρο, εκσυγχρονίσαμε την ακτοπλοΐα. Μπήκαν καινούρια καράβια.

Όταν έγιναν τρία δυστυχήματα, δύο στα Τέμπη με τους φίλους του ΠΑΟΚ και ένα με τα μαθητούδια από την Ημαθία και το τρίτο στον Άγιο Κωνσταντίνο πάλι με μαθητές, αποφασίσαμε να κάνουμε οδικό δίκτυο, φτιάξαμε σήραγγες και τρένου και δρόμων. Άρα, έπρεπε δυστυχώς να πεθάνουνκαι εκεί παιδιά. Παιδιά σχολείου.

Δυστυχώς. Αν μου επιτρέπετε, η θυσία είναι θυσία, έγινε, δυστυχώς. Έχω την αίσθηση ότι θα προχωρήσουμε, εκτός και αν έχουμε αποφασίσει να κλείσουμε τον ΟΣΕ και πεθάνουμε το τρένο στην Ελλάδα».

 

https://youtu.be/M6AR4ddjWmo

 

Δηλώσεις αυτού του είδους σηματοδοτούν την επιστροφή στις πρωτόγονες ανθρωποθυσίες των Αζτέκων και στην αναβίωση του μύθου του Μινώταυρου σύμφωνα με τον οποίο μια ομάδα νέων της Αθήνας προσφέρονταν κάθε χρόνο για να χορτασθεί ένα τέρας. Σήμερα, οι άνθρωποι, και κυρίως οι νέοι, είθισται να προσφέρονται ως θυσία όχι  «στην καθαρότητα των ουρανών» (Ελύτης) αλλά στην δολοφονική ρυπαρότητα του κέρδους.

 

Η απάντηση στον κ. Πορτοσάλτε δόθηκε από ένα τραγικό πατέρα ενός παιδιού που επέβαινε στην αμαξοστοιχία-νεκροφόρα, αλλά εξακολουθεί να αγνοείται:

 

«Είδα χθες ένα συνάδελφό σας από το κανάλι σας [SKY] να λέει ότι “έπρεπε” να γίνει μια θυσία”. Δηλαδή, τί θυσία; Τι εννοούσε; Άμα ήθελε, ας έπαιρνε αυτός το τρένο, ας έβαζε μέσα την οικογένειά του και ας πήγαιναν στα Τέμπη να καούν αυτοί».

 

Δυστυχώς, αυτοί οι άνθρωποι κυκλοφορούν ανάμεσά και εισβάλουν καθημερινά στα σπίτια μας από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης και Εκπόρνευσης (των πάντων). Μέχρι να αποφασίσουμε να πετάξουμε τις τηλεοράσεις από τα παράθυρά μας, ως ελάχιστο φόρο τιμής στα δολοφονημένα παιδιά {μας) …

 

O κ. Χρήστος Ρετσινάς, πρώην Διευθυντής Ασφαλείας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δήλωσε: «Από τα τέλη του 2020 δεν μπαίνω σε τρένο». Ον μεθερμηνευόμενον εστί ότι οι νεκροφόρες της Italian «Hellenic» Train προορίζονται για τους μη-προνομιούχους και τα παιδιά μας.

https://www.in.gr/2023/03/03/greece/tempi-apo-ta-teli-tou-2020-den-mpaino-se-treno-proin-dieythyntis-asfaleias-tis-trainose-apokalyptei/

 

Συμπέρασμα: Είναι περιττή η επανάληψη της διαπίστωσης ότι η ατιμώρητη δολοφονία αποτελεί διαχρονικά αποκλειστικό προνόμιο και εργαλείο κάθε κράτους-μαφίας.

 

 

Μπέρτολτ Μπρεχτ: Γερμανικό εγχειρίδιο πολέμου

Από το Μπέρτολτ Μπρεχτ – Ποιήματα

 

Έχει μεταφραστεί εξαιρετικά από Μάριο Πλωρίτη (εκδόσεις Θεμέλιο, 2000)

Και έχει αποδοθεί μουσικά από τον Θάνο Μικρούτσικο

 

Αυτοί που βρίσκονται ψηλά λένε:

Πόλεμος και Ειρήνη

Είναι δυο πράγματα ολότελα διαφορετικά.

Όμως η ειρήνη τους κι ο πόλεμός τους

Μοιάζουν όπως ο άνεμος κι η θύελλα.

Ο πόλεμος γεννιέται απ’ την ειρήνη τους

καθώς ο γιος από τη μάνα.

Έχει τα δικά της απαίσια χαρακτηριστικά.

 

Ο πόλεμός τους σκοτώνει

ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους.

 

Όταν αυτοί που είναι ψηλά
μιλάνε για ειρήνη
ο απλός λαός ξέρει
πως έρχεται ο πόλεμος.

 

Όταν αυτοί που είναι ψηλά καταριούνται τον πόλεμο
οι διαταγές για επιστράτευση έχουν υπογραφεί

 

Στον τοίχο, με κιμωλία γραμμένο:
«Θέλουνε πόλεμο».
Αυτός που το ́χε γράψει
έπεσε κιόλας.

 

Αυτοί που βρίσκονται ψηλά λένε:
Να ο δρόμος για τη δόξα.
Αυτοί που είναι χαμηλά λένε:
Να ο δρόμος για το μνήμα.

 

Ο πόλεμος που έρχεται δεν είναι ο πρώτος.

Πριν απ’ αυτόν γίνανε κι άλλοι πόλεμοι.
Όταν τελείωσε ο τελευταίος,
υπήρχαν νικητές και νικημένοι.
Στους νικημένους,

ο φτωχός λαός πέθαινε από την πείνα.

Στους νικητές
ο φτωχός λαός πέθαινε το ίδιο.

 

Σαν έρθει η ώρα της πορείας, πολλοί δεν ξέρουν
πως επικεφαλής βαδίζει ο εχθρός τους.
Η φωνή που διαταγές τούς δίνει
είναι του εχθρού τους η φωνή.
Κι εκείνος που για τον εχθρό μιλάει
είναι ο ίδιος τους ο εχθρός.

 

Νύχτα.
Τ’ αντρόγυνα
ξαπλώνουν στο κρεβάτι τους.
Οι νέες γυναίκες
θα γεννήσουν ορφανά.

 

Στρατηγέ, το τανκ σου είναι δυνατό μηχάνημα.
Θερίζει δάση ολόκληρα, κι εκατοντάδες άνδρες αφανίζει.
Μόνο που έχει ένα ελάττωμα:
Χρειάζεται οδηγό.

 

Στρατηγέ, το βομβαρδιστικό σου είναι πολυδύναμο.
Πετάει πιο γρήγορα απ’ τον άνεμο,

κι απ’ τον ελέφαντα σηκώνει βάρος πιο πολύ.
Μόνο που έχει ένα ελάττωμα:
Χρειάζεται πιλότο.

 

Στρατηγέ, ο άνθρωπος είναι χρήσιμος πολύ.
Ξέρει να πετάει, ξέρει και να σκοτώνει.
Μόνο που έχει ένα ελάττωμα:
Ξέρει να σκέφτεται.

[εδώ, με όλο το σεβασμό μου στον Brecht, θα έβαζα ερωτηματικό]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .