Δευτέρα, Μαρτίου 6

Το έργο που δεν λειτούργησε για σχεδόν τέσσερα χρόνια ελλείψει… κλιματιστικών – Είναι εγκληματίες

Κυριάκος-Μητσοτάκης-κ-Κώστας-Καραμανλής

Ο Χρ. Κατσιούλης, η επιστολή παραίτησης του οποίου αποτελεί ντοκουµέντο καθώς αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η ΕΡΓΟΣΕ είχαν λάβει γνώση για τα κενά ασφαλείας, σε πρόσφατη επιστολή του καταγγέλλει κάτι ακόµη πιο σοκαριστικό: την έλλειψη σήµανσης στη δεύτερη µεγαλύτερη σήραγγα της Ελλάδας, παρότι το έργο είχε ολοκληρωθεί. Συγκεκριµένα, τον Ιανουάριο του 2023 ο Χρ. Κατσιούλης µε την ιδιότητα του επιβλέποντα µηχανικού σηµατοδότησης της σύµβασης 635 αποστέλλει επιστολή προς τους επικεφαλής της ΕΡΓΟΣΕ και όσα αναφέρει για τη σηµατοδότηση της

σήραγγας Οθρυος µήκος 6 χλµ. σοκάρουν.

Η επιστολή έχει αποδέκτες τον πρόεδρο ∆Σ και διευθύνοντα σύµβουλο και τον προϊστάµενο ∆ιεύθυνσης Εργων και προϊστάµενο ∆ιευθύνουσας Υπηρεσίας και αναφέρει µεταξύ άλλων ότι όλα τα συστήµατα ασφαλείας της σήραγγας παραµένουν απενεργοποιηµένα από το 2019 έως το 2022, παρόλο που το έργο ήταν έτοιµο.

Αναφέρει ενδεικτικά σε αυτή την επιστολή: «Για τα θέµατα που σχετίζονται µε το αντικείµενο της σηµατοδότησης ακόµα και για κρισιµότατα θέµατα ασφαλείας όπως η κυκλοφορία τρένων στη 2η µεγαλύτερη σήραγγα της Ελλάδας (σήραγγα Οθρυος – µήκους 6 km) µε απενεργοποιηµένα από το 2019 έως το 2022 όλα τα συστήµατα ασφαλείας σηµατοδότησης για τέσσερα χρόνια επειδή η ανάδοχος κοινοπραξία “κατέβασε” διακόπτες σε ολοκληρωµένο πληρωµένο και πιστοποιηµένο σύστηµα σηµατοδότησης (ελλείψει χρηµάτων της οµάδας ΣΤ για κλιµατιστικές µονάδες στα τεχνικά δωµάτια), είσαστε ενήµερος από τα ηµερολόγια του έργου, τις µηνιαίες αναφορές, την έντυπη αλληλογραφία και την ηλεκτρονική αλληλογραφία».

Με λίγα λόγια, όπως φαίνεται µέσα από την επιστολή του µηχανικού σηµατοδότησης, ένα πληρωµένο και ολοκληρωµένο έργο ασφαλείας στη δεύτερη µεγαλύτερη σήραγγα της Ελλάδας δεν λειτουργούσε επειδή η ανάδοχος είχε κατεβάσει για δικούς της λόγους διακόπτες, κάτι που φαίνεται ότι ήταν ήδη γνωστό στους επικεφαλής της ΕΡΓΟΣΕ αλλά και πάλι δεν είχε γίνει τίποτε για τέσσερα ολόκληρα χρόνια!

 

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%a4%ce%bf-%ce%ad%cf%81%ce%b3%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%84%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%b3%ce%b7%cf%83%ce%b5-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%87%ce%b5%ce%b4%cf%8c%ce%bd/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .