Τρίτη, Μαρτίου 28

Ξέπλυμα χρήματος στην αυλή του Μαξίμου

 Πρόκειται για δύο ξεχωριστές υποθέσεις, όπου εμπλέκονται ένας υπουργός της κυβέρνησης και ένας σύμβουλος του πρωθυπουργού, οι οποίες και απασχόλησαν μεν την Αρχή κατά του Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, αλλά αρχειοθετήθηκαν...

Νέο κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης προκαλούν δημοσιεύματα, που θέλουν να προέκυψε εμπλοκή ενός υπουργού της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και ενός συμβούλου του πρωθυπουργού σε υποθέσεις που απασχόλησαν την Αρχή κατά του Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, αλλά αρχειοθετήθηκαν.

Το θέμα απασχόλησε εντόνως τους παρευρισκομένους στη χθεσινή διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση, μέσω της γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Ολγας Γεροβασίλη, ζήτησε να κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

ο οικονομικός εισαγγελέας και πρόεδρος της Αρχής κατά του Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης (φωτό) με αφορμή τα δημοσιεύματα.

Σημειωτέον πως το σχετικό δημοσίευμα του ieidiseis.gr αποκαλύπτει πως πρόκειται για δύο υποθέσεις. Η πρώτη υπόθεση αφορά ερευνά για 5.000.000 ευρώ που έφερε στην Ελλάδα, μέσω Κύπρου, οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού και η δεύτερη υπόθεση αφορά αγοραπωλησία ακινήτου σε νησί του Αιγαίου στον αδερφό πρώην προέδρου μεγάλης ευρωπαϊκής χώρας.

Η έρευνα άρχισε στη χώρα του αγοραστή, ωστόσο οι ξένες Αρχές απευθύνθηκαν και στην ελληνική Αρχή κατά του Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος. Μάλιστα, οι δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν τη δεύτερη περίπτωση να ερευνάται στις ΗΠΑ από τις Μυστικές Υπηρεσίες Καταδίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων.

Δεν ελήφθη απόφαση

Σημειωτέον πως κατά τη χθεσινή διάσκεψη των προέδρων δεν ελήφθη απόφαση για το αν το θέμα θα συζητηθεί η όχι στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με κλήση των αρμοδίων, καθώς ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, που προέδρευε της διάσκεψης, είπε απευθυνόμενος στα μέλη της ότι το αν θα γίνει και ποιος θα κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είναι ζήτημα του προεδρείου της επιτροπής και όχι του ιδίου.

Να σημειωθεί, επίσης, πως η Βουλή δεν έχει παρά δύο εβδομάδες λειτουργίας μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη, οπότε -και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα διακόψει για την καθιερωμένη πασχαλινή ανάπαυλα, και, βεβαίως, με βάση τον προγραμματισμό για τις επερχόμενες εκλογές, δεν αναμένεται να ανοίξει ξανά. Συμπερασματικά, τα χρονικά περιθώρια για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών είναι εξαιρετικά στενά.

https://www.newsbreak.gr/politiki/451862/xeplyma-chrimatos-stin-ayli-toy-maximoy/

 newsbreak.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .