Τετάρτη, Μαρτίου 29

Πόπη Τσαπανίδου: «Τι να συζητήσουν Ανδρουλάκης και Μητσοτάκης; – Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ»

Συνέντευξη στο euronews

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας (21/5) των εθνικών εκλογών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Πόπη Τσαπανίδου, παραχώρησε συνέντευξη στο euronews.

Μεταξύ άλλων, εκτίμησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει την εκλογική αναμέτρηση, ενώ επεσήμανε ότι η πρώτη κάλπη μπορεί να οδηγήσει στη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.


Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για:

Τις εκλογές: «Στις εκλογές της 21ης Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου οφείλουν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν. Στις πρώτες κάλπες εκλέγουμε κυβέρνηση, δεν πρέπει να μπούμε σε περιπέτειες, σε δεύτερες και τρίτες κάλπες. Αυτός είναι ο σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν ώστε να προκύψει προοδευτική κυβέρνηση αμέσως μετά τις εκλογές».

Τις κυβερνήσεις συνεργασίας: «Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να μπει σε μια συνεχόμενη ροή εκλογικών αναμετρήσεων. Το διεθνές και το οικονομικό περιβάλλον δεν μας επιτρέπουν να μπούμε σε μια τέτοια πορεία. Η χώρα θα γυρίσει σελίδα και το πολιτικό σκηνικό θα αλλάξει μόλις σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση. Ένα σχήμα που έχει την στήριξη του 30 με 35% των πολιτών συνήθως δρα ανεξέλεγκτα και αλαζονικά. Αυτή είναι η εμπειρία μας με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Εμείς πιστεύουμε πως οι κυβερνήσεις συνεργασίας εκφράζουν μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών και θα εφαρμόσουν μια πιο δίκαιη πολιτική για τους πολίτες».

Το βαθύ κράτος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αλλάξει το βαθύ κράτος. Έχει δώσει δείγματα γραφής στο παρελθόν και είναι κάτι που δεν μπορεί να κάνει ο κύριος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία. Δεν μπορεί να αλλάξει το DNA μιας παράταξης που έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην δημιουργία αυτού του κράτους που πληγώνει τους πολίτες. Εμείς, ως κυβέρνηση θα υπηρετήσουμε όλους τους πολίτες και θα αποκαταστήσουμε το αίσθημα αδικίας αυτή την στιγμή κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία».

Την υπόθεση Παπαθανάση: «Ο κύριος Παπαθανάσης οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το κούρεμα των δανείων του. Την ώρα που οι πολίτες δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα και βρίσκονται με την θηλιά στο λαιμό, μέλος της κυβέρνησης εμφανίζεται να απαλλάσσεται από δάνειο σχεδόν δύο εκατομμυρίων δίνοντας μόνο 50.000 ευρώ. Ο αναπληρωτής υπουργός ανάπτυξης οφείλει να εξαφανίσει τις σκιές και αναμένουμε την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια».

Τα Τέμπη και τις ευθύνες Καραμανλή: «Ο κύριος Καραμανλής έχει μεγάλες ευθύνες για τα Τέμπη. Ήταν υπουργός για τέσσερα χρόνια, δεν μπορεί υπουργός και πρωθυπουργός να δηλώνουν πως δεν ήξεραν, δεν γνώριζαν και πως τέλος πάντων, πάντα φταίνε κάποιοι άλλοι. Είχαν λάβει εξώδικα, είχαν γίνει απεργίες, είχαν πολλές φορές χτυπήσει καμπανάκια και πολλά 112. Πιστεύουμε πως πρέπει να βρεθεί εκτός ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας».

Τον Νίκο Παππά: «Δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην περίπτωση του Νίκου Παππά. Ο πρώην υπουργός τακτοποίησε το τηλεοπτικό τοπίο και έφερε εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του δημοσίου. Μπορεί να έχει καταδικαστεί, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά πως πρέπει να κριθεί από τους πολίτες».https://www.newsbreak.gr/politiki/453340/popi-tsapanidoy-ti-na-syzitisoyn-androylakis-kai-mitsotakis-proto-komma-o-syriza/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .