Πέμπτη, Μαρτίου 16

Φοίβος Δεληβοριάς: Η ανακοίνωσή του για την εμφάνισή του μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Φοίβος Δεληβοριάς: Η ανακοίνωσή του για την εμφάνισή του μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Ο Φοίβος Δεληβοριάς ήταν ένας από τους καλλιτέχνες που τραγούδησαν μετά το τριήμερο εθνικό πένθος για την τραγωδία των Τεμπών στo μαγαζί που εμφανίζεται.

Ο τραγουδοποιός με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook θέλησε να εξηγήσει τον λόγο που βγήκε και τραγούδησε στη μουσική σκηνή το Σάββατο 04/03/2023, μία μέρα αφότου έληξε το τριήμερο εθνικό πένθος που είχε κηρύξει η κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση του Φοίβου Δεληβοριά στο Facebook

«Δεν έχω καμιά πρόθεση να απομακρύνω τους προβολείς από το έγκλημα στα Τέμπη και από τις πανελλήνιες, ακηδεμόνευτες συγκεντρώσεις που δείχνουν και την ανθρωπιά και την επαγρύπνηση της κοινωνίας μας, όσο κι αν αυτή καθημερινά συσκοτίζεται.

Επειδή όμως έχει και ο μακαρθισμός ορισμένων μέσων και ορισμένων λογαριασμών στα σόσιαλ τα όριά του, οφείλω να δηλώσω τα εξής: Είμαι συντετριμμένος, όπως και κάθε άλλος Έλληνας από την τραγωδία. Ζήτησα αμέσως με επιστολή μου στην ΕΡΤ να μην προβληθεί η εκπομπή μας τις 3 μέρες του εθνικού πένθους.

Δεν εμφανιστήκαμε στο «Κύτταρο» παρά μόνο αφού αυτό έληξε-και φυσικά μιλώντας και τραγουδώντας για τα παιδιά που χάθηκαν. Τα ίδια ακριβώς είχα αισθανθεί και πράξει στο έγκλημα του Ματιού. Είχα ακυρώσει τις εμφανίσεις μας στην Ταράτσα και είχα πενθήσει και εξοργιστεί μαζί με όλους.

Πηγαίνω στις συγκεντρώσεις, ακούγοντας το συλλογικό κάλεσμα και εύχομαι να γινόντουσαν και να γίνονται συχνότερα για να σταματήσει κάθε είδους έγκλημα, μικρό ή μεγάλο, από τα δεκάδες που δημιουργεί η μανία για το κέρδος και για διατήρηση στην εξουσία. Αυτά-και συγνώμη που αναγκάζομαι να γράψω τα αυτονόητα. Τα λέμε όπου υπάρχει μουσική και κοινωνία. Εκεί ήμασταν και εκεί θα είμαστε πάντα», έγραψε χαρακτηριστικά ο Φοίβος Δεληβοριάς.

Δείτε την ανάρτηση στο Facebook:

 


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .