Σάββατο, Μαρτίου 18

ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: "ΑΥΤΑ τα ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν..."

Από το ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ  Με αφορμή το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα ΤΕΜΠΗ Μήνυμα του ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Προς: Τον πολιτικό κόσμο της χώρας στο σύν...


Από το ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ 

Με αφορμή το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα ΤΕΜΠΗ
Μήνυμα του ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ

Προς: Τον πολιτικό κόσμο της χώρας στο σύνολό του και την Ελληνική Δικαιοσύνη
Το ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ως γνήσιος λαϊκός φορέας, που υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών και στέκεται πέρα και πάνω από πολιτικές θέσεις και αντιπαραθέσεις θεωρεί ότι έχει καθήκον και δικαίωμα να απευθύνει το παρόν μήνυμα στην Ελληνική Πολιτεία και τους φορείς της.



Με ψυχραιμία και νηφαλιότητα στεκόμαστε ανάμεσα στην δικαιολογημένη λαϊκή οργή και τους αποδέκτες της, που δεν είναι αυτή τη φορά μόνο οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι αλλά το σύνολο του πολιτικού κόσμου και μεταφέρουμε τα αιτήματα για διαφάνεια, αλήθεια και απόδοση δικαιοσύνης κατά την μερίδα ευθύνης ενός εκάστου.

Η διαφαινόμενη απόδοση ευθυνών σε αποδιοπομπαίους τράγους, όπως ο ακατάλληλος για την θέση αυτή σταθμάρχης και ο αναλαβών την ανέξοδη πολιτική ευθύνη αρμόδιος υπουργός κάθε άλλο παρά ικανοποιεί την κοινή γνώμη, ούτε δημιουργεί προϋποθέσεις επίλυσης του διαχρονικού προβλήματος, έτσι ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι ανάλογο στο μέλλον.

Κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι ευθύνονται για την τοποθέτηση του ακατάλληλου για την θέση αυτή σταθμάρχη. Που έγινε κατά παράβαση κάθε λογικής και κάθε δεοντολογίας. Για την απουσία υποδομών, που θα απέτρεπαν τις τραγικές συνέπειες ενός ανθρώπινου λάθους, όπως γίνεται σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο, δεν φταίει μόνο μία κυβέρνηση και ένας υπουργός.

 Ευθύνονται όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 10 ετών, τουλάχιστον, και όλοι οι προϋπηρετήσαντες υπουργοί και οι συνεργάτες τους, όπως και οι πρωθυπουργοί οι υπεύθυνοι για την εποπτεία του κυβερνητικού έργου στο σύνολό του.

Ουδείς δικαιούται να ισχυρισθεί ότι δεν γνώριζε. Οι εργαζόμενοι επανειλημμένως είχαν ειδοποιήσει για τους κινδύνους από το έλλειμμα ασφαλείας στους σιδηροδρόμους, για την έλλειψη υλικού, υποδομών και την υποστελέχωση. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να απεργήσουν με αίτημα την στελέχωση της υπηρεσίας και την βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας των σιδηροδρόμων.

 Η απεργία τους, μια απεργία χωρίς κανένα συνδικαλιστικό αίτημα, με μόνο αίτημα την ασφάλεια των επιβατών, κρίθηκε από την ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη “παράνομη και καταχρηστική” ! Αναρωτιόμαστε σήμερα αν ο δικαστής που υπέγραψε αυτήν την απόφαση “κοιμάται τον ύπνο του δικαίου” ή βλέπει στον ύπνο του, ως άλλες Ερινύες, τα φαντάσματα των παιδιών, που πολτοποιηθήκαν στο μοιραίο τραίνο! 

Είναι αθώος του αίματος αυτών; Ασφαλώς όχι! Όπως δεν είναι αθώοι κι αυτοί που του ζήτησαν να εκδώσει τέτοια απόφαση.

Είναι αθώοι αυτοί που νομοθέτησαν να μην έχει ο ΟΣΕ υποχρέωση αποζημίωσης των θυμάτων σιδηροδρομικού δυστυχήματος, λές και το περίμεναν ότι θα συνέβαινε κάποια στιγμή; Και μόνο με αυτή την πράξη στηρίζεται πλέον η κατηγορία της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής με ενδεχόμενο δόλο, διότι ήξεραν προέβλεψαν και δεν έκαναν τίποτα για να το αποτρέψουν.

Υπάρχει επίσης και μια σειρά άλλων ερωτημάτων, που θα πρέπει να απαντηθούν.

Τί μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία, σε ποιόν ανήκε και ποιός ήταν ο αποδέκτης. Ήταν δηλωμένο το δρομολόγιό της και το φορτίο της; Η έκρηξη που είδαμε δεν δικαιολογείται θερμοκρασία 1200 βαθμών, ούτε από τυχόν φιάλες προπανίου, όπως ελέχθη ανεπισήμως.

Ο πολιτικός κόσμος, στο σύνολό του, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός για το καλό της χώρας.

Η σχέση του με τους πολίτες έχει διαρραγεί σε επικίνδυνο βαθμό, όπως έχει διαρραγεί και η σχέση εμπιστοσύνης προς την Δικαιοσύνη.

Εμείς ως ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και καλούμε την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της σε όλη τους την έκταση και την Δικαιοσύνη να λειτουργήσει επί τέλους ως τέτοια και να ερευνήσει το θέμα στο απαιτούμενο βάθος μακριά από “λύσεις” αναζήτησης αποδιοπομπαίων τράγων.

 

 http://www.press-gr.com/2023/03/blog-post_145.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .