Ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Λιάκος καταγγέλλει ότι αστυνομικοί έριξαν οβίδες που εξερράγησαν επάνω του και έχασε την ακοή του.

Στον απόηχο των χθεσινών επεισοδίων στην πορεία για τα Τέμπη και τις καταγγελίες για υπέρμετρη χρήση βίας από τους αστυνομικούς σε περιστατικά που έχουν καταγραφεί σε βίντεο,

έρχεται η καταγγελία ενός φωτορεπόρτερ ότι έχασε προσωρινά την ακοή του εξαιτίας οβίδων που χρησιμοποίησαν αστυνομικοί.

Ειδικότερα, ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Λιάκος, καταγγέλλει πως κατά τη δημοσιογραφική κάλυψη της απεργίας της 16ης Μαρτίου και τις πορείες για τα Τέμπη, οι αστυνομικές δυνάμεις «ρίξανε πάνω στο κεφάλι μου και το σώμα μου 2 χειροβομβίδες κρότου λάμψης οι οποίες εξερράγησαν πάνω μου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μου».


«Την επόμενη μέρα το πρωί μετά, από πόνους και ενοχλήσεις στο δεξί αυτί επισκέφθηκα το Νοσοκομείο Παμμακάριστος που είχε εφημερία ΩΡΛ. Η διάγνωση είναι η έξης: κάκωση ακουστικού νεύρου – τυμπάνου» αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media.

Ο φωτορεπόρτερ υποβλήθηκε σε ακοόγραμμα με διάγνωση απώλειας ακοής και του χορηγήθηκε θεραπευτική αγωγή για πέντε ημέρες.

«Εμείς οι φωτορεπόρτερ καταγγέλλουμε για ακόμα μια φορά την επικίνδυνη χρήση όπλων (χειροβομβίδες κρότου λάμψης ) από την Ελληνική Αστυνομία τόσο για μας όσο και για την σωματική ακεραιότητα των πολιτών που συμμετέχουν σε ειρηνικές πορείες και συγκεντρώσεις» σημειώνει ο φωτορεπόρτερ που υπενθυμίζει τον ανάλογο τραυματισμό του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου ο οποίος έχασε την ακοή του από κρότου-λάμψης των ΜΑΤ ενώ κάλυπτε στις 15 Ιουνίου του 2011 τις  διαδηλώσεις στο Σύνταγμα.