Παρασκευή, Μαρτίου 17

Του Αθανασίου Τσόκα: Ανοιχτή επιστολή προς τους κ.κ Μητσοτάκη και Τσίπρα!


Του Αθανασίου Τσόκα

Μαθηματικού-Ερευνητή – 

Αξιότιμοι κ.κ Πρόεδροι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ!
Ως Έλληνας Πολίτης που νοιάζομαι για την Πατρίδα μου και τους συμπατριώτες μου, με όλα αυτά τα φοβερά και τρομερά, που συνέβησαν επί διακυβερνήσεως της χώρα μας, τόσο από εσάς κύριε Τσίπρα, όσο και από εσάς κύριε Μητσοτάκη, αισθάνθηκα την ανάγκη να επικοινωνήσω δημόσια μαζί σας, για να σας πω ορθά κοφτά, χωρίς φόβο και χωρίς πάθος, τα κάτωθι :
Με τον τρόπο που κυβερνήσατε, μας δείξατε ότι και οι δυο σας είστε πολιτικά ανεπαρκείς και πολιτικά επικίνδυνοι και για την Ελλάδα και για τους Έλληνες!.


Εσείς, κύριε Τσίπρα, ωσάν να ήταν η Μακεδονία μας τσιφλίκι σας, ξεπουλήσατε το όνομα της στους Σκοπιανούς, χωρίς να ρωτήσετε τον Ελληνικό λαό με ένα δημοψήφισμα, αλλά με μια ισχνή πλειοψηφία 153 Βουλευτών, αναγνωρίσατε επισήμως τους Σλάβους ως Βορειομακεδόνες και τους δώσατε (άκουσον-άκουσον) μακεδονική γλώσσα και μακεδονική ιθαγένεια!.
Και εσείς κύριε Μητσοτάκη (ως αρχηγός, της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης), τι αντιπολίτευση κάνατε για να μη ξεπουλήσει ο κος Τσίπρας το όνομα της λατρευτής μας Μακεδονίας?.
Ούτε μια φορά δεν ξεστομίσατε τη φράση : <<Δημοψήφισμα κύριε Τρίπρα για τη Μακεδονία!>>.
Απλά και χλιαρά ψιθυρίζατε κάθε τόσο, ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή και όταν έλθω στην εξουσία θα κάνω ότι μπορώ να την αναθεωρήσω ως προς το τμήμα, της μακεδονικής γλώσσας και ιθαγένειας!
Ήλθατε στην εξουσία, κύριε Μητσοτάκη και επί τέσσερα σχεδόν χρόνια που κυβερνάτε, δεν κάνατε τίποτα για τη Μακεδονία μας, παρά το γεγονός ότι από την πλευρά των Σκοπιανών έχουν γίνει μέχρι σήμερα εκατοντάδες παραβιάσεις της κακής (κατά την άποψη σας) συμφωνίας των Πρεσπών, που θα μπορούσατε ακόμη και να την ακυρώσετε!.
Είστε όμως, τόσο εσείς κε Μητσοτάκη, όσο και ο κος Τσίπρας,, πιστοί στα αφεντικά σας (στους Αμερικάνους και στους Γερμανούς που ήθελαν το όνομα των Σκοπίων να είναι σύνθετο και να περιέχει τη λέξη Μακεδονία), για να εναλλάσσεστε στην εξουσία, χωρίς να σας νοιάζει ότι με τέτοιες πολιτικές σας πράξεις, διαπράττετε βαρύτατο Εθνικό έγκλημα εις βάρος της Φιλτάτης Πατρίδα μας!.
Για εσάς, κύριε Τσίπρα και κύριε Μητσοτάκη, η σοφή ρήση του Μεγάλου Φιλοσόφου μας Αριστοτέλη : <<Ο εκχωρών όνομα, παραχωρεί έδαφος!>>, δυστυχώς (με τα όσα κάνετε για τη Μακεδονία μας), δεν σας λέει τίποτα!!!.
Και αυτή η επικίνδυνη ενδοτικότητα σας, σε Εθνικά θέματα (όπως ήταν η Μακεδονία μας, που εσείς κε Τσίπρα με τόση ευκολία ξεπουλήσατε το όνομα της και εσείς, κύριε Μητσοτάκη, που κάνατε τα στραβά μάτια), ανοίγει την όρεξη των γειτόνων μας, των Τούρκων!.
Οι οποίοι με πολύ θράσος μιλούν για Γαλάζια Πατρίδα και απαιτούν εδώ και τώρα (έχοντας τις πλάτες των Αμερικανών και των Γερμανών) για συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων μας τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο!
Και για αυτή τη συνεκμετάλλευση, εσείς κύριε Μητσοτάκη, όπως δείχνουν όλα τα πράγματα΄, το έχετε προχωρήσει πολύ!.
Και η Αγαπημένη αδελφή σας, η κα Ντόρα Μπακογιάννη δεν κρατήθηκε και το συνομολόγησε στη τηλεόραση “ΚΡΗΤΗ ΤV” στον εξαίρετο Δημοσιογράφο κύριο Γιώργο Σαχίνη, λέγοντας τα εξής :
<< Για μένα (είπε η κα Μπακογιάννη, παίζοντας το ρόλο του προπομπού), δεν υπάρχει ταμπού, ως προς τη συνεκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο και επίσης (είπε η κα Μπακογιάννη) : θεωρώ αποδεκτή τη συνεκμετάλλευση των πόρων του Αιγαίου με τους γείτονες μας, τους Τούρκους!>>.
Έτσι, κύριε Μητσοτάκη, εάν (ω!, μη γένοιτο) σας επιλέξει ο Ελληνικός λαός, για να κυβερνήσετε ξανά τη χώρα μας, είμαι βέβαιος ότι τα πρώτα που θα κάνετε είναι όλα αυτά που προανήγγειλε η έμπειρος και επί σειρά δεκαετιών Βουλευτής και Υπουργός Εξωτερικών κα Μπακογιάννη!.
Έτσι και εσείς κε Μητσοτάκη αυτή τη φορά (όπως και ο κος Τσίπρας τη προηγούμενη φορά, ξεπούλησε το όνομα της Μακεδονίας μας και εσείς σχεδόν το σιγοντάρατε), θα ξεπουλήσετε το Αιγαίο μας στους Τούρκους προχωρώντας σε συνεκμετάλλευση μαζί τους και ο κύριος Τσίπρας θα σας σιγοντάρει με τη σειρά του!.
Αλλά και αντιστρόφως, εάν (ω!, μη γένοιτο) στις προσεχείς Βουλευτικές εκλογές, εκλεγεί ο κος Τσίπρας, πάλι και αυτός θα ξεπουλήσει το Αιγαίο μας στους Τούρκους, αφού και οι δύο σας εκτελείτε τυφλά τις επιθυμίες των Αμερικανών και των Γερμανών, για να σας εναλλάσσουν στην εξουσία!.
Και έρχομαι τώρα, Αξιότιμοι κ.κ Πρόεδροι, να σας πω με λόγια σταράτα, τι κάνατε στην Οικονομία μας και τι κάνατε για την ευημερία των Ελλήνων πολιτών!.
Κατ’ αρχήν και οι δυο σας, ψηφίσατε μνημονιακούς νόμους!
Μπήκαμε στα μνημόνια και είχαμε δημόσιο χρέος 320 δισ, ευρώ, που ανερχόταν στο 126% του ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν) και τώρα που έχουμε βγει από τα μνημόνια έχουμε δημόσιο χρέος 400,3 δισ ευρώ, που ανέρχεται σήμερα σχεδόν στο 208% του ΑΕΠ!.
Και σας σε ερωτώ, κύριε Τσίπρα και κύριε Μητσοτάκη.
Τι κάνατε στην Οικονομία μας, επί των διακυβερνήσεων σας και το δημόσιο χρέος της χώρας μας από 126% που ήταν το 2010 (που μπήκαμε στα μνημόνια), σήμερα έχει φθάσει στο 208% του ΑΕΠ?.
Και ο πιο άσχετος Έλληνας πολίτης που δεν γνωρίζει καθόλου οικονομικά, θα σας πει με το δικό του τρόπο έκφρασης ότι : Κύριοι Πρόεδροι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, στην Οικονομία κάνατε μια τρύπα στο νερό!.
Η ταπεινότητα μου, Αξιότιμοι κ.κ Πρόεδροι, που κατέχει την ιδιότητα του Μαθηματικού-Ερευνητή και έχει ασχοληθεί εις βάθος με την Οικονομία και με οικονομικά θέματα σε πολλά επίπεδα, θα σας πω κάτι πιο βαρύ!.
Κύριε Τσίπρα και κύριε Μητσοτάκη, με το τρόπο που ενεργήσατε κατά την περίοδο των μνημονίων, ΕΓΚΛΗΜΑΤΗΣΑΤΕ απέναντι στους Έλληνες πολίτες!.
Και ειδικότερα εσείς κύριε Τσίπρα (που όταν ήσασταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, βροντοφωνάζατε :<<Με ένα νόμο και ένα άρθρο θα καταργήσω όλα τα μνημόνια>>, όταν όμως ανεβήκατε στην εξουσία, γινήκατε πειθήνιο όργανο της κας Μέρκελ και του κου Σόϊμπλε και μετατρέψατε το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού (του 62%) σε ΝΑΙ, φέρνοντας μας και άλλο μνημόνιο και έτσι ταπεινωθήκατε και εσείς ο ίδιος και συγχρόνως ταπεινώσατε και τη χώρα μας, ότι, η Ελλάδα φτιάχνει υποτακτικούς και δειλούς Πολιτικούς Κυβερνήτες!.
Είμαι βέβαιος κύριε Τσίπρα, εάν με είχατε ζωντανά απέναντι σας, θα με ρωτάγατε το εξής :
Εσείς, κύριε Μαθηματικέ, εάν ήσασταν στη θέση μου, τι θα κάνατε?.
Σας απαντώ αμέσως κύριε Πρόεδρε!
Στη τότε αξέχαστη και μαραθώνιο Σύνοδο Κορυφής του 2015, εάν ήμουν στη θέση σας, θα έλεγα τόσο στο Σόϊμπλε όσο και στην κυρία Μέρκελ, καθώς και σε όλους τους ομολόγους μου, τα εξής σταράτα και ξεκάθαρα λόγια :
<<Κύριοι, η χώρα μου είναι μια ευλογημένη χώρα από το Θεό και τα έχει όλα!
Έχει άφθονο ήλιο, έχει ατελείωτη θάλασσα και δεκάδες έως εκατοντάδες πανέμορφα νησιά με αμέτρητες και πεντακάθαρες παραλίες!.
Και αυτό ακόμη το ηπειρωτικό τμήμα της, είναι εξόχως πανέμορφο και απαράμιλλο!.
Επίσης η Ελλάδα μας, από αρχαιοτάτων χρόνων με την Αρχαία Γλώσσα της, τον Πολιτισμό της, τις Επιστήμες της (σε όλους τους τομείς), μετάδωσε τις γνώσεις της και τα φώτα της, σε όλο τον κόσμο!
Οι κάτοικοι λοιπόν, αυτής της Πανέμορφης και ξεχωριστής Ελλάδας, οι σημερινοί Έλληνες συμπατριώτες μου, είναι τρομερά άδικο να ζουν τόσο στενάχωρα οικονομικά, όπως ζουν από το 2010 μέχρι σήμερα, το 2015, με δύο επαχθή μνημόνια φορτωμένα στη πλάτη τους, τα οποία υποχρεώσατε τους προηγούμενους ομολόγους μου, να τους τα επιβάλλουν και να μειώσουν έτσι σε αφάνταστο βαθμό τα εισοδήματα τους!
Τέτοιο όμως οικονομικό μοντέλο, με συνεχείς μεταρρυθμίσεις- μεταρρυθμίσεις και συγχρόνως συνεχείς-συνεχείς μειώσεις των εισοδημάτων των Ελλήνων συμπατριωτών μου, ως Κυβερνήτης αυτής της Πανέμορφης και Ευλογημένης χώρας μου, δεν το αποδέχομαι!.
Δεν αποδέχομαι, θα έλεγα στους ομολόγους μου, να μετατραπεί η χώρα μου, σε Φλόριντα της Μεσογείου με μισθούς και μεροκάματα πείνας!
Και αντ’ αυτού σας προτείνω ένα άλλο ριζοσπαστικό και ρηξικέλευθο οικονομικό μοντέλο, που είναι το εξής :
Όλα θα τα ιδιωτικοποιήσω!.
Και όλα θα τα πουλήσω ή θα τα ενοικιάσω για 100 χρόνια, αντί τιμήματος ενός (1) ευρώ (ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας), ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΣΕ, περιφερειακά αεροδρόμια, ΛΙΜΑΝΙΑ, κ.λ.π) και σε κάθε πώληση η ενοικίαση διάρκειας 100 ετών (με τίμημα (1) ευρώ) θα υπάρχει ανάλογη ή ανάλογες ρήτρες!
π.χ
1) Στην ιδιωτική ΔΕΗ θα υπάρχει ρήτρα, που θα υποχρεούται να δίνει φτηνό ρεύμα στα ευάλωτα οικονομικώς νοικοκυριά!
2) Στο ιδιωτικό ΔΕΔΔΗΕ (το Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) όποιος Επιχειρηματίας θα ενοικιάσει το ΔΕΔΔΗΕ για 100 χρόνια, θα πάρει ΠΑΚΕΤΟ και τη ΔΕΗ για 100 χρόνια (με τίμημα ενοικίασης (1) ευρώ), αλλά θα υποχρεούται με ρήτρα, μέσα σε διάστημα 10 ετών να μετατρέψει τα δίχτυα διανομής ηλεκτρικού ρεύματος σε υπόγεια, σε ΌΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και σε ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΆ της Ελλάδας και να διατηρήσει όλες τις θέσεις εργασίας που υπάρχουν!.
3) Το ίδιο Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΚΑΙ ΟΣΕ , θα ενοικιαστούν για 100 χρόνια (με τίμημα ενοικίασης για 100 χρόνια, (1) ευρώ) και θα υπάρχουν διάφορες ρήτρες , δύο εκ των οποίων είναι οι παρακάτω :
α) Ο επιχειρηματίας που θα ενοικιάσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το ΟΣΕ για 100 χρόνια, με τίμημα ενοικίασης (1) ευρώ, υποχρεούται πριν βάλει όλες τις σιδηροδρομικές αμαξοστοιχίες σε λειτουργία, να τις έχει εξοπλίσει με ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ελέγχου της ταχύτητας και ανίχνευσης επί της σιδηροδρομικής γραμμής κάθε αντικειμένου, μέχρι και απόστασης 2 χιλιομέτρων!.
Και εάν ανιχνεύσει ένα τέτοιο σώμα (ή τραίνο), το αυτόματο σύστημα ανίχνευσης, γίνεται συγχρόνως και αυτόματο σύστημα πέδησης, οπότε το τραίνο σταματά από μόνο του και έτσι ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΟΥΕΤΑΙ με το άλλο τραίνο, που το εντόπισε σε απόσταση 2 χιλιομέτρων, το οποίο και αυτό θα φρενάρει, γιατί θα έχει το ίδιο αυτόματο σύστημα ανίχνευσης-πέδησης!.
β) Επίσης ο εν λόγω Επιχειρηματίας που θα ενοικιάσει ΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΣΕ για 100 χρόνια με τίμημα (1) ευρώ, θα υποχρεούται να επεκτείνει το σιδηροδρομικό δίκτυο προς όλα τα λιμάνια και προς όλες τις μεγάλες πόλεις με πολλές γραμμές, που να μην περνάνε από μέσα από πόλεις και χωριά, όπως συμβαίνει σήμερα και να διατηρήσει όλες τις θέσεις εργασίας που υπάρχουν!
Με όλα αυτά που σας πρότεινα, σας υπέρ- καλύπτω όλες τις μεταρρυθμίσεις που μας υποχρεώνετε να κάνουμε στη χώρα μου και ένας οργασμός επενδύσεων, θα πραγματοποιείται από άκρον εις άκρον της Ελλάδας!.
Όλοι δε οι Έλληνες θα βρίσκουν δουλειά και συγχρόνως, θα επιβάλλω σε όλους τους επενδυτές (αφού αγοράζουν με (1) ευρώ ή ενοικιάζουν για 100 χρόνια πάλι με τίμημα (1)) ευρώ, οι αμοιβές των εργαζομένων Ελλήνων πολιτών και των ξένων που έχουν Ελληνική υπηκοότητα, να είναι αξιοπρεπέστατες!.
Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα θα γίνει ένας διεθνές και ξακουστό Τουριστικό θέρετρο, με σύγχρονα και ασφαλή τραίνα εφοδιασμένα με υπέρ σύγχρονα συστήματα ανίχνευσης- πέδησης, που διασχίζουν την Ελλάδα προς όλες τις κατευθύνσεις και σύγχρονα περιφερειακά αεροδρόμια, που θα προσγειώνονται και θα απογειώνονται με πλήρη ασφάλεια, αεροπλάνα και αεροπλάνα τσάρτερ, απ’ όλο τον κόσμο!.
Και όλη αυτή η κοσμοσυρροή, από όλες τις γωνιές του Πλανήτη μας, προς την Ελλάδα μας, θα προσέλκυε το ενδιαφέρον και διάσημων προσωπικοτήτων και διανοουμένων και η χώρα μας, θα γίνονταν και ένα Διεθνές Πνευματικό – Πολιτιστικό κέντρο!
Ως εκ τούτου, είμαι αποφασισμένος να επιστρέψω στην Πατρίδα μου, χωρίς να κουβαλάω στις βαλίτσες μου, ένα άλλο επαχθές μνημόνιο!>>.
Αυτό το μεγαλεπήβολο σχέδιο θα παρουσίαζα στους ομολόγους μου το 2015 Αγαπητέ κύριε Τσίπρα, στη τότε μαραθώνιο Σύνοδο Κορυφής και είμαι βέβαιος ότι θα γινόταν αποδεκτό από όλους και απ’ αυτό ακόμη το σκληροτράχηλο Σόϊμπλε, ο οποίος ενθουσιασμένος, θα έλεγε :
Με τέτοιο σχέδιο με τίποτα, δεν πρόκειται να χάσουμε τα λεφτά μας, τα οποία έχουμε δανείσει στους Έλληνες!.
Αντιθέτως με αυτό το σχέδιο, θα κάνουμε και πολλές πολλές επενδύσεις στην Ελλάδα και θα κερδίζουμε έτσι, συνεχώς πολλά περισσότερα χρήματα!.
Και θα επέστρεφα από τη Σύνοδο Κορυφής του 2015 θριαμβευτής στην Αθήνα, ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!
Και θα εφάρμοζα αμέσως το μεγαλεπήβολο σχέδιο μου και η Ελλάδα θα ήταν μια άλλη χώρα!.
Μια χώρα σύγχρονη!.
Μια χώρα του Ηλίου και της Θάλασσας!
Μια χώρα παραγωγική με πολύ υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης!.
Μια χώρα που όλοι οι κάτοικοι της θα είναι ευτυχισμένοι, γιατί θα ευημερούν και γιατί θα ζουν στην ομορφότερη χώρα του κόσμου με τα εκατοντάδες νησιά και τις ατελείωτες μαγευτικές ομορφιές!.
Σήμερα όμως, Αξιότιμοι Πρόεδροι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, ξέρετε τι ζούμε?.
Ζούμε μια Ελλάδα πλήρως διαλυμένη!
Ζούμε μια Ελλάδα που είναι αιχμάλωτη στο εκάστοτε κυβερνών κόμμα!.
Ζούμε μια Ελλάδα που κάνουν κουμάντο τα κομματόσκυλα! (έτσι τοποθετήθηκε ο άσχετος και ανίκανος σταθμάρχης στο σταθμό της Λάρισας και θρηνούμε σήμερα τους 57 νεκρούς αδελφούς μας στα Τέμπη)
Για όλα αυτά, ευθύνεστε εσείς κε Μητσοτάκη και κε Τσίπρα και όλοι οι προηγούμενοι ομόλογοι σας, που κυβέρνησαν αυτή τη χώρα!.
Όμως, τώρα εσείς ζητάτε τη ψήφο του Ελληνικού λαού, για να γίνεται ξανά Πρωθυπουργοί!.
Αλλά με τι μούτρα, κε Μητσοτάκη και κε Τσίπρα θα ζητήσετε τη ψήφο από τους Έλληνες?
Μήπως θα ζητήσετε τη ψήφο τους, επειδή τους κάνατε φτωχότερους με τους μνημονιακούς νόμους που ψηφίσατε και τους εφαρμόζετε μέχρι και σήμερα?. (πρέπει να σας θυμίσω ότι με στοιχεία του ΟΟΣΑ το 68,3% των Ελλήνων, βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση)
Μήπως θα ζητήσετε τη ψήφο των Ελλήνων, επειδή είστε ικανοί και τους προστατεύετε από τις πυρκαγιές? (Ζήσαμε κε Τσίπρα τη πυρκαγιά στο Μάτι με τους 102 νεκρούς και τη πυρκαγιά στην Εύβοια κε Μητσοτάκη, που κάηκε όλη η καταπράσινη Βόρεια Εύβοια).
Τέλος, μήπως θα ζητήσετε τη ψήφο των Ελλήνων, γιατί έχουμε ασφαλή και υπέρ-σύγχρονα τραίνα και προστατεύετε τη ζωή τους από τυχόν δυστυχήματα? (Ζούμε και θρηνούμε 57 νεκρούς αδελφούς μας, από το τρομερό δυστύχημα-έγκλημα στα Τέμπη, κε Μητσοτάκη και κε Τσίπρα, που και οι δυο είστε συνυπεύθυνοι για το κομματικό κράτος που έχετε δημιουργήσει και έχετε μεγάλη έλλειψη ικανότητας να ανορθώσετε αυτή τη χώρα!).
Και στο δίλλημα που τίθεται από πλευράς Νέας Δημοκρατίας :
“Μητσοτάκης ή Τσίπρας?”.
Η ταπεινότητα μου λέει : Ούτε Τσίπρας!. Ούτε Μητσοτάκης!.
Γιατί και οι δυο σας, κε Μητσοτάκη και κε Τσίπρα είστε πολιτικά ανεπαρκείς και πολιτικά επικίνδυνοι, για αυτήν την ευλογημένη χώρα μας (όπως παραπάνω σας το απέδειξα).
Και εύχομαι και προσεύχομαι ο Ελληνικός λαός στις προσεχείς Βουλευτικές εκλογές να φωτιστεί και να σας βάλει οριστικά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας!
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΣΟΚΑΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .