Παρασκευή, Μαρτίου 10

Κέντρο διάσωσης αγρίων ζώων θα φιλοξενήσει το τιγράκι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο κοντά στο Αττικό Πάρκο

Κέντρο διάσωσης αγρίων ζώων θα φιλοξενήσει το τιγράκι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο κοντά στο Αττικό Πάρκο

Εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας «Νέμεσις» για τα ζώα, το περιβάλλον και το κυνήγι, η επικεφαλής κ. Νατάσα Μπομπολάκη  επικοινώνησε με το στέλεχος της Διεύθυνσης Δασών του ΥΠΕΝ κ. Νίκο Μπόκαρη, ώστε να ενημερωθεί για τη κατάσταση του ζώου.

 Όπως πληροφορήθηκε το νεαρό ζώο είναι πολύ εξαντλημένο και αφυδατωμένο λόγω κακής διατροφής, ζυγίζει μόνο 12 κιλά , δείχνει φιλικό αλλά μάλλον δεν αντιδρά λόγω της εξασθένησής του.

Με εντολή του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργου Αμυρά, το ζώο θα υποβληθεί σε πλήρη κτηνιατρικό έλεγχο, ο οποίος θα περιλαμβάνει αιματολογικές εξετάσεις και μαγνητική τομογραφία. Μία πρώτη ακτινογραφία έδειξε να υπάρχει κτηνιατρικός ήλος, που σημαίνει, πως έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Παράλληλα ενημέρωσε με επιστολή το ΥΠΕΝ και τον Υφυπουργό, πως δέχτηκε τηλεφώνημα από μεγάλο κέντρο διάσωσης αγρίων ζώων από την Νότια Αφρική , οι υπεύθυνοι του οποίου εξέφρασαν την επιθυμία να αναλάβουν όλα τα έξοδα του ζώου, προκειμένου να μεταφερθεί στο εν λόγω κέντρο, αφού πρώτα ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του.

Η «Νέμεσις» θα παρακολουθεί και θα ενημερώνεται για τη πορεία της υγείας του ζώου και θα πράξει ότι είναι δυνατόν, ώστε να μεταφερθεί στο κέντρο διάσωσης

 .zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.