Τρίτη, Μαρτίου 14

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ !!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ!! (Early Warning ΕΔΩ)

Οι χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές έκλεισαν την Silicon Valley Bank και ανέλαβαν τον έλεγχο των καταθέσεών της, ανακοίνωσε χθές η Federal Deposit Insurance Corp., σε αυτή τη μεγαλύτερη πτώχευση τραπεζών των ΗΠΑ από την προηγούμενη παγκόσμια οικονομική κρίση πριν από μια δεκαετία.

Η κατάρρευση της SVB, ενός βασικού παράγοντα στην κοινότητα της τεχνολογίας και των επιχειρηματικών κεφαλαίων, αφήνει τις εταιρείες και τα άτομα με μεγάλες καταθέσεις σε μεγάλο βαθμό αβέβαια για το τι θα συμβεί με τα χρήματά τους.

Σύμφωνα με δελτία τύπου από ρυθμιστικές αρχές, το Τμήμα Οικονομικής Προστασίας και Καινοτομίας της Καλιφόρνια έκλεισε την SVB και όρισε την FDIC ως παραλήπτη. Η FDIC με τη σειρά της δημιούργησε την Deposit Insurance National Bank of Santa Clara, η οποία τώρα κατέχει τις ασφαλισμένες καταθέσεις από την SVB.

Το FDIC ανέφερε στην ανακοίνωση ότι οι ασφαλισμένοι καταθέτες θα έχουν πρόσβαση στις καταθέσεις τους το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα το πρωί. Τα υποκαταστήματα της SVB θα επαναλειτουργήσουν επίσης εκείνη την ώρα, υπό τον έλεγχο της ρυθμιστικής αρχής. Η τράπεζα είδε την τιμή της μετοχής της να βυθίζεται προς τα πάνω κατά 70% μέσα σε μια νύχτα και φαινόταν εδώ και λίγο καιρό να έχει πρόβλημα.

Ένα υποκατάστημα της Silicon Valley Bank  στο Μανχάταν κάλεσε τους αστυνομικούς για βοήθεια από τους επενδυτές που προσπαθούσαν να βγάλουν τα χρήματα τους, καθώς η επίθεση στην τράπεζα σήμερα ανάγκασε τις ρυθμιστικές αρχές να κατάσχουν τα περιουσιακά της στοιχεία.

Η αστυνομία κλήθηκε όταν «περίπου μια ντουζίνα» χρηματοδότες, συμπεριλαμβανομένου του πρώην στελέχους της Lyft, Dor Levi, εμφανίστηκαν έξω από το κτίριο στην Park Avenue καθώς οι επενδυτές προσπαθούσαν να βγάλουν τα χρήματά τους όπως στη μεγαλύτερη κατάρρευση από τη Μεγάλη Ύφεση. 

Η τράπεζα απέτυχε σήμερα καθώς οι καταθέτες - κυρίως εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας και εταιρείες που υποστηρίζονται από επιχειρηματικά κεφάλαια - άρχισαν να αποσύρουν τα χρήματά τους μετά από μια ανακοίνωση σοκ για απώλεια 1,8 δισ. δολαρίων. Η τράπεζα δέχτηκε ένα χτύπημα στο pre-market με την τιμή της να υποχωρεί κατά 66 τοις εκατό πριν σταματήσει η διαπραγμάτευση.

Αλλά με τους επενδυτές να προστατεύονται μόνο έως και 250.000 $, έχουν ήδη υπάρξει ιστορίες τρόμου. Η Ashley Tyrner, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας ευεξίας FarmboxRx της Βοστώνης, είπε ότι είχε καταθέσει τουλάχιστον 10 εκατομμύρια δολάρια στην SVB και τηλεφωνούσε μανιωδώς στον τραπεζίτη της. Το χαρακτήρισε «τις χειρότερες 18 ώρες της ζωής μου».

Με περιουσιακά στοιχεία περίπου 209 δισ. δολαρίων, η SVB είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τραπεζική χρεωκοπία στην ιστορία των ΗΠΑ μετά την κατάρρευση της Washington Mutual το 2008. Είναι η πρώτη ασφαλισμένη από την FDIC τράπεζα που πτωχεύει σε περισσότερα από δύο χρόνια, με την τελευταία να είναι η Almena State Bank τον Οκτώβριο του 2020.

Πληροφορίες από άτομα στις ΗΠΑ μας λένε :

"Η FDIC σημείωσε ότι η SVIB είχε 175 δισεκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις στις 31 Δεκεμβρίου, σημειώστε ότι περίπου 151,5 δισεκατομμύρια δολάρια από αυτές είναι ανασφάλιστες , πράγμα που σημαίνει ότι παίρνουν πίσω ακριβώς ΜΗΔΕΝ."

Παίρνουν ένα ΚΟΥΠΟΝΙ που μπορεί να εξαργυρωθεί από την κυβέρνηση για ότι απομένει μετά την κατάργηση .

Για την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008, ήταν 1/2 σεντ στο δολάριο, που καταβλήθηκε δέκα χρόνια αργότερα».

 


Οι κεντρικές τράπεζες έκαναν ντάμπινγκ δισεκατομμύρια και δισεκατομμύρια στην αγορά ομολόγων για να προσπαθήσουν να σταθεροποιήσουν τη 10ετία και απέτυχαν παταγωδώς. Δεν έχουν ρευστότητα.

. . . φαίνεται σαν μια καλή στιγμή για να ξεκινήσουν τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο και να κατευθυνθούν προς τα καταφύγια προτού κάποιος αρχίσει να κάνει άβολες ερωτήσεις.

 

 Α και να μην το ξεχάσω οι Simpsons το είχαν προβλέψει και αυτό.!!!

 

Αυτό είναι ένα άλλο επεισόδιο του 5GUD (Fifth Generation Unrestricted Warfare) για να εξαναγκάσουν για συγκεκριμένα αποτελέσματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .