Παρασκευή, Μαρτίου 3

Χάος και σύγχυση με τους νεκρούς και τους αγνοουμένους

Χάος και σύγχυση με τους νεκρούς και τους αγνοουμένους

Το χάος και η σύγχυση όσον αφορά στην πραγματική εικόνα του απολογισμού από την τραγωδία στον Ευαγγελισμό Τεμπών οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι ενώ έχουν συμπληρωθεί πάνω από δύο 24ωρα από τη στιγμή της σύγκρουσης των αμαξοστοιχιών δεν υπάρχει επίσημα ούτε έχει κατατεθεί από αρμόδια πρόσωπα ακριβής αριθμός των επιβατών της επιβατικής αμαξοστοιχίας, ούτε υπάρχει ακριβής εικόνα για τα πόσα άτομα μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη μετά το δυστύχημα. 

Λόγω ανάγκης διερεύνησης μιας ξεκάθαρης εικόνας για τους αριθμούς που αναφέρθηκαν, συνεχίζεται μέχρι αυτή τη στιγμή η σύγχυση που προκύπτει από τους αριθμούς των νεκρών και αγνοουμένων τους οποίους ανακοινώνει η αστυνομία και η πυροσβεστική και από την πραγματική εικόνα που παρουσιάζεται στους νεκροθαλάμους και στη μονάδα αναγνωρίσεως DNA του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Επί παραδείγματι έως και τις πρώτες βραδινές ώρες της Πέμπτης η αστυνομία ανέφερε 57 νεκρούς και 56 αγνοουμένους τη στιγμή που σε τηλεοπτικές εκπομπές τα καθ' ύλην αρμόδια αναγνωρίσεις των σορών και επικεφαλής ομάδας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας Ρουμπίνη Λεοντάρη ανέφερε 60 καταγεγραμμένους νεκρούς διότι προφανώς αυτή είχε τη δυνατότητα να γνωρίζει τους πραγματικούς αριθμούς. 

Έως και την Παρασκευή το πρωί οι επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής επέμεναν πως επίσημα οι νεκροί είναι 57 και οι αγνοούμενοι 56. Όμως κατά τη διάρκεια των τελευταίων ωρών αναγνωρίστηκαν και άλλο σοροί όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ. Σε οποιαδήποτε περίπτωση όμως και ενώ σήμερα Παρασκευή 3 Μαρτίου θα συνεχιστούν στο σημείο της τραγωδίας οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενων ή στοιχείων αγνοουμένων προκύπτει δυστυχώς ανεπίσημα πως δεν υπάρχει ακριβής αριθμός νεκρών ούτε ακριβής τελικός απολογισμός. Από αυτό όμως θα εξαρτηθεί και το τελικό κατηγορητήριο για τους υπεύθυνους αλλά και το βάρος υπευθυνότητάς για τους αρμοδίους. Διότι θεσμοί και κρατικές εταιρείες εμπλέκονται εκ των πραγμάτων.  

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία προκύπτει πως ο σταθμάρχης Βασίλης Σαμαράς ειδοποιήθηκε 17 λεπτά πριν τη σύγκρουση και πως στην ίδια γραμμή όπου διοχέτευσε με δική τους εντολή την επιβατική αμαξοστοιχία, κατευθυνόταν η εμπορική. Αν και αυτή η πληροφορία ισχύει, τότε τα ερωτήματα αυξάνονται. Δεν υπήρχε δηλαδή ούτε ένας μηχανισμός ελέγχου και προειδοποίησης που θα μπορούσε να διορθώσει το ήδη σε εξέλιξη τραγικό και μοιραίο ανθρώπινο λάθος; 

 

 

 

 

Τα τελευταία στοιχεία από το σημείο της τραγωδίας

Επίσημα έχουμε 57 νεκρούς καθώς διασώστες και πυροσβεστική έχουν ανασύρει 57 σορούς.  Στην αστυνομία έχουν εμφανιστεί 56 συγγενείς που αναζητούσαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα που επέβαιναν στη μοιραία αμαξοστοιχία. Η διαφορά του ενός μπορεί να προκύπτει από κάποια μη δήλωση επιβάτη που μπήκε στο τρένο, σε κάποια ενδιάμεση στάση. Οι τραυματίες ανέρχονται στους 46 τραυματίες εκ των οποίων οι 6 νοσηλεύονται στην Εντατική με τον έναν από αυτούς να είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Συνεχίζονται οι έρευνες και οι ταυτοποίησης των επιβατών

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες για τα αποτελέσματα των ταυτοποιήσεων των σορών και σταδιακά ενημερώνονται οι συγγενείς των θυμάτων. Σχετικά με τον συνολικό του αριθμού επιβατών στο τρένο διευκρινίζεται ότι από την Αθήνα μέχρι το σημείο, όπου έγινε το δυστύχημα σε στάσεις που έγιναν, ο αριθμός των επιβαινόντων μπορεί να άλλαζε για αυτό επικρατεί σύγχυση για τον τελικό αριθμό.

Από αστυνομικές πηγές προκύπτει πως μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης είχαν καταμετρηθεί 33 ταυτοποιήσεις σορών. Όμως κατά τις ίδιες πηγές είναι πολύ πιθανό στο τέλος αυτής της μακάβριας διαδικασίας να μην υπάρξουν ταυτοποιήσεις άρα να μην υπάρξουν ταυτοποιήσεις όλων των σορών. Αυτό σημαίνει ότι πως σε σχέση με τους αγνοουμένους ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί. «Ελπίζουμε να μην ξεπεράσουν τους 60 οι νεκροί της τραγωδίας» δήλωσαν οι ίδιες πηγές στη Ζούγκλα επιβεβαιώνοντας την πληροφορία που δόθηκε από τα σωστικά συνεργεία πως είναι δυνατόν ο τελικός αριθμός των επιβαινόντων στην αμαξοστοιχία να είχε αυξηθεί κατά την διάρκεια της διαδρομής από την Αθήνα έως την Λάρισα. Να είχαν δηλαδή ανέβει στο τρένο και άλλοι μη δηλωθέντες επιβάτες οι οποίοι έκοψαν εισιτήριο την τελευταία στιγμή στους ενδιάμεσους σταθμούς.

Αυτοί οι υπολογισμοί και οι προσεγγίσεις αφορούν όπως προαναφέρθηκε πληροφορίες που προέρχονται από τα σωστικά συνεργεία ΕΜΑΚ- Πυροσβεστικής και αστυνομικές πηγές. Δεν έχουν δηλαδή επιβεβαιωθεί από ιατρικές πηγές και τους εμπλεκόμενους νοσοκομειακούς οργανισμούς καθώς και από τους αρμόδιους εμπλεκόμενους στην υπόθεση κρατικούς οργανισμούς. Καταδεικνύεται δηλαδή πως ακόμη και την στιγμή που γράφονται αυτές οι αράδες επικρατεί σύγχυση ως προς τα πραγματικά δεδομένα.

Πενήντα δύο συγγενείς επιβατών έδωσαν δείγμα DNA ενώ ελήφθησαν 55 δείγματα από σορούς. Οι διασώστες περισυνέλλεξαν περίπου 18 σακούλες με ανθρώπινα μέλη, από τα οποία οι επιστήμονες έλαβαν 26 δείγματα.  Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ακόμα και αν κάποια σορός ήταν αναγνωρίσιμη, η ταυτοποίηση έπρεπε να γίνει με τη μέθοδο DNA.

Τραγική κατάληξη είχε η αναζήτηση της 22χρονης Ιφιγένειας

Τραγική εξέλιξη είχε η αναζήτηση της 22χρονης Ιφιγένειας, η οποία τελικά ταυτοποιήθηκε στις σορούς που διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, μέσω του DNA, μετά τη φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Η νεαρή κοπέλα βρίσκεται ανάμεσα στους 56 νεκρούς του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Η 22χρονη Ιφιγένεια Μήτσκα, την οποία αναζητούσαν οι δικοί της μέσω αναρτήσεων στα social media, δυστυχώς, σύμφωνα με ανάρτηση δικηγόρου, είναι νεκρή, καθώς ταυτοποιήθηκε η σορός της.

«Δυστυχώς, η άτυχη 23χρονη Ιφιγένεια είναι νεκρή καθότι προ ολίγου ταυτοποιήθηκε η σορός της με τη μέθοδο του DNA. Καλόν παράδεισο να έχει», γράφει η σχετική ανάρτηση του δικηγόρου. Νωρίτερα κατά την ενημέρωση του ΠΣ και της ΕΛΑΣ, η εκπρόσωπος της Αστυνομίας είπε ότι 4 οικογένειες ενημερώθηκαν για την ταυτοποίηση των νεκρών τους από τη δειγματοληψία DNA.

Νεκρή η 34χρονη μητέρα από την Κατερίνη

Στο πένθος έχει βυθιστεί η πόλη της Κατερίνης μετά την είδηση της ταυτοποίησης της σορού της Αθηνάς Κατσάρα, η οποία επέβαινε στο μοιραίο τρένο στο δυστύχημα των Τεμπών.

Η Αθηνά επέβαινε στο μοιραίο τρένο μαζί με τον σύζυγό της, ο οποίος νοσηλεύεται τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Λάρισας. Βαρύ το πένθος και στην ομάδα του Πιερικού, καθώς ο αδελφός της εκλιπούσας είναι ο ποδοσφαιριστής Βασίλης Κατσάρας.

Η 34χρονη ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στην τοπική κοινωνία της Κατερίνης ενώ εργαζόταν στον κλάδο της εστίασης. Ήταν μητέρα ενός αγοριού δύο ετών.

Η κηδεία της θα γίνει την Παρασκευή 3 Μαρτίου και ώρα 16:00 στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας στην Κατερίνη.

Ο Βάιος Βλάχος ταυτοποιήθηκε στους νεκρούς

Με τον πλέον τραγικό τρόπο γράφτηκε ο επίλογος στην αναζήτηση του 34χρονου Βάιου Βλάχου η σορός του οποίου ταυτοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης και το όνομά του από τη λίστα με τους αγνοούμενους πέρασε σε εκείνη των νεκρών, βυθίζοντας σε ανείπωτη θλίψη και πόνο την οικογένειά του, τους συγγενείς, φίλους αλλά και ολόκληρη την κοινωνία της Καρδίτσας.

Ο άτυχος Βάιος επέστρεφε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, μαζί με την σύντροφό του, η οποία νοσηλεύεται με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου είχαν πάει για το τριήμερο της Αποκριάς.


 

 

Την τραγική είδηση έκανε γνωστή και ο αδελφός του Βαγγέλης Βλάχος μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

«Δυστυχώς έχουμε άσχημα νέα για τον αδερφό μου.
Σας ευχαριστούμε όλους και όλες για όλη τη βοήθεια και τη συμπαράσταση, και όλες τις πληροφορίες που μας δώσατε.
Το μόνο που ζητάμε είναι να βρεθεί κάποιο από όλα τα παιδιά που ακόμη αγνοούνται».

Θρήνος στη Βέροια για την 39χρονη στρατιωτικό, μητέρα δύο παιδιών

Ανάμεσα στους νεκρούς από τη φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη είναι και μία 39χρονη στρατιωτικός, η οποία επέστρεφε στην οικογένειά της στη Βέροια.

Πρόκειται για την 39χρονη στρατιωτικό Λένα Δουρμίκα που βρήκε τραγικό θάνατο στα συντρίμμια της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη. Σύμφωνα με το 24oresimathia.gr, η 39χρονη επαγγελματίας οπλίτης γύριζε από την Αθήνα στο σπίτι της στη Βέροια, αλλά έχασε τη ζωή της στο πολύνεκρο δυστύχημα.

Η άτυχη 39χρονη υπηρετούσε ως ΕΠΟΠ στον 1ο Λόχο Διαβιβάσεων στη Βέροια, ενώ με τον σύζυγό της είχαν αποκτήσει δύο αγόρια.

Συγκινεί η σύντροφος του 32χρονου μηχανοδηγού

Ο 32χρονος Δημήτρης Μασσαλής είναι μεταξύ των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Πρόκειται για τον μηχανοδηγό της αμαξοστοιχίας Intercity 62 ο οποίος έχασε ακαριαία τη ζωή του. Ο 32χρονος αφήνει πίσω του τους γονείς του, τον αδερφό του καθώς και τη σύντροφό του Κατερίνα.

Η νεαρή κοπέλα δεν μπορεί να πιστέψει πως από τη μια στιγμή στην άλλη «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφός της. Αυτό άλλωστε μαρτυρούν και οι αναρτήσεις της στα social media καθώς δημοσιεύει φωτογραφίες με τον 32χρονο σύντροφό της.

«Θα είσαι πάντα ο μηχανοδηγός της καρδιάς μου. Σ’ αγαπάω πολύ. Τόσο στοργικός, ο άντρας μου, ο σύντροφός μου, ο καλύτερος μου φίλος. Καλό ταξίδι Δημητράκη μου…», έγραψε στο προφίλ της στο Instagram.


 

https://www.zougla.gr/greece/article/xaos-ke-sigxisi-me-tous-nekrous-ke-tous-agnoumenous

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .