Τρίτη, Μαρτίου 14

Ο τρίτος κόσμος του ΗΣΑΠ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΣΥΝΤΗΡΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ - ΤΙ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΦΑΚΟΣ ΤΗΣ «ΖΟΥΓΚΛΑΣ»

Ο τρίτος κόσμος του ΗΣΑΠ

Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Σοβάδες που πέφτουν από το ταβάνι, σίδερα που έχουν βγει στην επιφάνεια, ακόμα και μουχλιασμένες γυψοσανίδες που κρέμονται σε μερικά σημεία, εντός των σταθμών. Με αυτή την κατάσταση έρχονται αντιμέτωποι σε κεντρικούς σταθμούς του ΗΣΑΠ στην Αθήνα, οι επιβάτες που επιλέγουν τον ηλεκτρικό για τις μετακινήσεις τους.

Οι εικόνες που αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός της «Ζούγκλας» σε αυτοψία που έκανε σε κεντρικούς σταθμούς του ηλεκτρικού, σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στη «φανταστική εικόνα» που επιχείρησε να μεταφέρει στο εξωτερικό, σε πρόσφατη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό BBC, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης.

«Επειδή αναφερθήκατε στην αρχή του προγράμματος στις δημόσιες υποδομές, πρέπει να ξέρετε ότι η αεροπορική εταιρεία έχει ιδιωτικοποιηθεί και δουλεύει στην εντέλεια, έχουν γίνει επενδύσεις στους αυτοκινητόδρομους και έχουμε κορυφαίους αυτοκινητόδρομους, το μετρό στην Αθήνα έχει αναβαθμιστεί και το νέο μετρό στη Θεσσαλονίκη είναι έτοιμο και λειτουργεί», είχε πει χαρακτηριστικά ο υπουργός Μετανάστευσης στο Hardtalk του BBC.

 

Και αν η ατάκα του για το νέο μετρό στη Θεσσαλονίκη έχει γίνει ήδη... viral και ο ίδιος έσπευσε να αποδώσει το ατόπημά του σε λανθασμένη επιλογή αγγλικών λέξεων, δεν έχει κανείς ισχυριστεί μέχρι σήμερα το ίδιο για τις λέξεις που χρησιμοποίησε προκειμένου να περιγράψει τη λεγόμενη αναβάθμιση στο μετρό της Αθήνας.

Oι φωτογραφίες που συνοδεύουν το άρθρο τραβήχτηκαν στους σταθμούς του ΗΣΑΠ στην Ομόνοια και στη Βικτώρια. Ο σταθμός της «Ομόνοιας» είναι ένας κομβικός σταθμός, διότι βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και συνδέει τον ηλεκτρικό με την γραμμή 2 του Μετρό.

Ο χώρος αναμονής των επιβατών, αλλά και οι άλλοι κοινόχρηστοι χώροι είναι σε άσχημη κατάσταση. Οι σοβάδες από το ταβάνι έχουν πέσει, ενώ τα σίδερα έχουν βγει στην επιφάνεια και σε μερικά σημεία κρέμονται κυριολεκτικά στον αέρα...

Πέρα από την τραγική όψη των κακοσυντηρημένων εγκαταστάσεων, που αντικρίζουν καθημερινά χιλιάδες πολίτες αλλά και τουρίστες που εξυπηρετούνται από τη συγκεκριμένη γραμμή, εγείρουν και σοβαρά ζητήματα ασφάλειας, καθώς υπάρχουν στο ταβάνι κομμάτια σοβάδων, που μπορούν να πέσουν ανά πάσα στιγμή πάνω στους επιβάτες που περιμένουν τον συρμό.

Δείτε τα ντοκουμέντα που παρουσιάζει η «Ζούγκλα»:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .