Παρασκευή, Μαρτίου 3

Τέμπη: «Καίγονταν ζωντανοί» - Συγκλονιστική μαρτυρία φοιτήτριας που σώθηκε

Τέμπη, έρευνες
«Θυμάμαι να είναι όλα μαύρα, να έχουν σβήσει τα φώτα. Να είναι όλα μαύρα, να προσπαθούμε να βγάλουμε τα σίδερα από πάνω μας από τα χαλάσματα», περιγράφει φοιτήτρια για την τραγωδία στα Τέμπη.

Εθνική τραγωδία στα Τέμπη... Η κηδεία της Αθηνάς έγινε σε κλίμα οδύνης στην Κατερίνη ενώ την ίδια στιγμή οι συγγενείς των θυμάτων ξεσπούν με ένα τεράστιο γιατί: Γιατί έφυγαν τόσο άδικα οι δικοί τους άνθρωποι.

Την ίδια στιγμή, όμως, κάποιοι σώθηκαν με τις ιστορίες τους για το πώς κατάφεραν να γλιτώσουν να συγκλονίζουν. Μάλιστα, μιλώντας στο Star, περιέγραψαν μέσα από το νοσοκομείο Λάρισας την ώρα της σύγκρουσης και τον εφιάλτη που ακολούθησε στα Τέμπη.

«Θυμάμαι να είναι όλα μαύρα, να έχουν σβήσει τα φώτα. Να είναι όλα μαύρα, να προσπαθούμε να βγάλουμε τα σίδερα από πάνω μας από τα χαλάσματα. Προσπαθούσα να βρω τους ανθρώπους που ήταν μαζί μου. Φώναζα βοήθεια. Θυμάμαι να καίγομαι και βγήκα έξω επειδή καιγόμουν. Έτσι σώθηκα πήδηξα σε κάτι πράγματα», ανέφερε μέσα από το νοσοκομείο Λάρισας η τραυματισμένη φοιτήτρια, Βασιλική Οικονομάκη.

Όπως σημείωσε, το κυλικείο ήταν γεμάτο και δύσκολα μπορούσε να βρει κανείς θέση. «Καιγόντουσαν ζωντανοί, φωνάζανε» συνέχισε η φοιτήτρια που επέβαινε στο μοιραίο τρένο.

«Βοήθησε ο ένας τον άλλο στα Τέμπη»

«Άκουσαν έναν πολύ δυνατό θόρυβο, μια λάμψη και μετά που έγινε το αναποδογύρισμα, εγώ ήμουν στο κάθισμα που πήγαινε μαζί με το τρένο και βρέθηκα απέναντι. Βγήκα με τα άλλα δύο κορίτσια που ήμουν στην καμπίνα και μετά με έναν τρόπο που βοηθήσανε και όλα τα υπόλοιπα παιδιά βγήκαμε από ένα παράθυρο, κατεβήκαμε ευτυχώς και ότι μπορούσε ο καθένας… βοήθησε ο ένας τον άλλο» είπε ο τραυματίας φοιτητής, Άγγελος Φανουράκης.

 https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1402823/tempi-kaigontan-zontanoi-sygklonistiki-martyria-foititrias-pou-sothike

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .