Τετάρτη, Μαρτίου 8

Κασιους Ωμο Cashew Nuts

sΤο Κασιους Ωμο, γνωστό βοτανικά ως Anacardium occidentale, είναι ο σπόρος ενός τροπικού αειθαλούς θάμνου που σχετίζεται με το μάνγκο , το φιστίκι Αιγίνης και τον δηλητηριώδη κισσό. Οι εμπορικοί καλλιεργητές καλλιεργούν κάσιους σε ζεστά, υγρά κλίματα σε όλο τον κόσμο. Το Βιετνάμ, η Νιγηρία, η Ινδία, η Βραζιλία και η Ινδονησία είναι μεταξύ των κορυφαίων παραγωγών.

 Κάσιους Τι Ειναι Οι σπόροι των περισσότερων φρούτων αναπτύσσονται μέσα στη σάρκα, αλλά ο σπόρος των ανακαρδιοειδών κρέμεται από το κάτω μέρος ενός μήλου κάσιους, ουσιαστικά ενός

διογκωμένου μίσχου. Κασιουσ Πως Παραγονται Ένα σκληρό κέλυφος με δύο στρώσεις περικλείει τον σπόρο από κάσιους σε σχήμα νεφρού, ο οποίος πρέπει να συγκομιστεί με το χέρι.

 Ανάμεσα σε αυτά τα δύο στρώματα κρύβεται η φαινολική ρητίνη Urushiol, η οποία είναι η ίδια ουσία που προκαλεί το εξάνθημα με φουσκάλες που παρατηρείται μετά την επαφή με δηλητηριώδη κισσό και δηλητηριώδη βελανιδιά. Η διαδικασία αφαίρεσης του κελύφους, αφαιρεί αυτή την ουσία, η οποία στη συνέχεια χρησιμοποιείται για την παρασκευή προϊόντων όπως βερνίκι, εντομοκτόνο, μπογιά και άλλα βιομηχανικά προϊόντα. Λόγω της πιθανής τοξικότητας, τα κάσιους δεν πωλούνται ποτέ με το κέλυφος. Όλα τα κάσιους υποβάλλονται σε λίγη θερμότητα στη διαδικασία αφαίρεσής του κελύφους αλλά και την εξάλειψη της πιθανής παρουσίας αυτής της καυστικής ουσίας. Τα φρέσκα μήλα κάσιους έχουν νόστιμη γεύση, αλλά μόνο οι άνθρωποι που ζουν κοντά σε οπωρώνες με κάσιους θα μπορούν ποτέ να απολαύσουν αυτό το φρούτο, καθώς είναι εξαιρετικά ευπαθές. 

 Ωμα Κασιους Επικινδυνα ; Τα κάσιους από μόνα τους δεν είναι τοξικά, αλλά περιβάλλονται από ένα κέλυφος που αποτελείται από την ρητίνη Urushiol. Επεξεργάζονται με τόσο προσεκτικό και σχολαστικό τρόπο έτσι ώστε να μην υπάρχουν πιθανά ίχνη αυτής της ουσίας. Τι Γευση Εχει το Κάσιους; Στα κάσιους παρουσιάζεται μια πλούσια γεύση ξηρών καρπών, παρόμοια με τα αμύγδαλα ή τα φιστίκια. Όταν πολτοποιηθεί, μπορεί να είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς το κάσιους βούτυρο από άλλο βούτυρο ξηρών καρπών, όπως το φιστίκι ή το αμύγδαλο Χρησεις Κάσιους Αν και τεχνικά είναι σπόρος, χρησιμοποιείται στη μαγειρική του επεξεργασία όπως οι ξηροί καρποί. Μπορείτε να τα αγοράσετε ολόκληρα για να τα φάτε ως σνακ ή πολτοποιημένα σε κάσιους βούτυρο, για χρήση ως συστατικό για άλειμμα ή smoothie. Λόγω της κρεμώδους υφής τους όταν αναμειγνύονται, τα κάσιους έχουν γίνει ένα δημοφιλές συστατικό που χρησιμοποιείται για την παρασκευή εναλλακτικών γαλακτοκομικών. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει γάλα κάσιους, τυρί ξηρών καρπών κάσιους, σάλτσες κρέμας και ξινή κρέμα. με βάση τους ξηρούς καρπούς αυτούς. 

 Που να Χρησιμοποιησω τα Κάσιους Οι ασιατικές και ινδικές κουζίνες συχνά περιλαμβάνουν ολόκληρα ή ψιλοκομμένα κάσιους ως συστατικό stir-fry και σε κάρυ. Οι vegan μάγειρες μετατρέπουν τα κάσιους σε γάλα, κρέμα, μαγιονέζα, βούτυρο και πέστο χωρίς ζωικά προϊόντα. Κάσιους Συνταγες Τα κάσιους, αν και δεν συνηθίζεται στη χώρα μας, μπορεί να γίνει από τις επιτυχημένες επιλογές ξηρών καρπών σε διάφορα γλυκά. Καθώς είναι επίσης γλυκά από την φύση τους, μπορεί να οδηγήσει στην μείωση των επιπέδων της συνολικής ζάχαρης σε μία συνταγή, εφόσον είναι αισθητή η παρουσία του. Μερικές πολύ πετυχημένες συνταγές μας είναι: Σαραγλί με Κάσιους - Αμύγδαλο Λευκό Σιροπιαστά Μαντηλάκια με Κάσιους Mπουρμα (στριφτό) Kαταιφι με Κάσιους Μπακλαβαδάκια με Κάσιους Δείτε εδώ για περισσότερες συνταγές με Κάσιους Ωμό Πως Καραμελωνουν τα Κάσιους Απλώς λιώστε 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη, με 1 κ.σ μέλι σε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας μέχρι να αφρίσει. Ρίξτε 100 γρ κάσιους και ανακατέψτε μέχρι να φρυγανιστούν και να καραμελώσουν. 

Τι να Βαλω Αντι για Κάσιους Η αντικατάσταση των κάσιους εξαρτάται από τον τρόπο που τα χρησιμοποιείτε. Εάν χρησιμοποιείτε τα κάσιους ως ξηρούς καρπούς σε ένα μίγμα ή άλλη συνταγή με βάση τους ξηρούς καρπούς, δοκιμάστε κουκουνάρια, αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια ή ηλιόσπορους. Αν αλλάζετε τα κάσιους με κάποιο άλλο βίγκαν/χορτοφαγικό πουρέ, δοκιμάστε έναν συνδυασμό από κολοκυθάκια και μακαντάμια ή τόφου. Κάσιους Οφελη Τα κάσιους είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που είναι υγιή για την καρδιά. Το κάσιους είναι μια υπερτροφή με υψηλά επίπεδα από θρεπτικά συστατικά. Το κάσιους περιέχει πρωτεΐνες, φυτικές ίνες αλλά και είναι μια καλή πηγή σε μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Μια μελέτη της British Journal of Nutrition έδειξε ότι ο κίνδυνος στεφανιαίας νόσου μπορεί να είναι κατά 37% χαμηλότερος για όσους καταναλώνουν καρπούς περισσότερο από τέσσερις φορές την εβδομάδα σε σύγκριση με εκείνους που δεν καταναλώνουν ποτέ ή σπάνια. Άτομα με διαβήτη τύπου 2 που καταναλώνουν το 10% των ημερήσιων θερμίδων τους από κάσιους είχαν χαμηλότερη LDL (κακή) χοληστερόλη προς HDL (καλή) χοληστερόλη από εκείνους που δεν έτρωγαν καθόλου κάσιους. Σε σύγκριση με πρότυπα διατροφής που περιλαμβάνουν ή αποκλείουν τους καρπούς με κέλυφος, εκείνα που περιλαμβάνουν κατανάλωση καρπών με μέτρο, συνδέονται με μεγαλύτερη απώλεια βάρους. Κάσιους Διατροφικη Αξια - Θερμιδες - Πρωτεινη Δείτε στον Πίνακα Διατροφικές Αξίες Κάσιους Ποσα Κάσιους την Ημερα Οι διατροφολόγοι προτείνουν τον περιορισμό της κατανάλωσης σε έως και 5-10 κάσιους την ημέρα για να αποφευχθεί η αύξηση βάρους. Μπορείτε να τρώτε 15-30 κάσιους την ημέρα ως κύρια πηγή λίπους και δευτερεύουσα πηγή πρωτεΐνης. Δεν είναι όλα τα λίπη επιβλαβή και ορισμένα είδη λίπους μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν την υγεία της καρδιάς. Kάσιους Ωμα η Ψημενα 

Τόσο οι ωμοί όσο και οι καβουρδισμένοι καρποί κάσιους είναι καλοί και παρέχουν οφέλη για την υγεία. Και οι δύο ποικιλίες περιέχουν παρόμοιες ποσότητες θερμίδων, πρωτεϊνών, υδατανθράκων και φυτικών ινών. Ωστόσο, το ψήσιμο των ξηρών καρπών μπορεί να βλάψει το υγιές λίπος τους και να μειώσει την περιεκτικότητά τους σε θρεπτικά συστατικά. Κάσιους Συντήρηση Τα κάσιους πρέπει να φυλάσσονται σε αεροστεγές δοχείο, στο ψυγείο και θα διαρκέσουν έως και ένα χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .