Τετάρτη, Μαρτίου 1

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του KKE στην Α' Αθήνας

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του KKE στην Α' Αθήνας

Παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης, στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη», το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Α' Αθήνας για τις βουλευτικές εκλογές.

Την παρουσίαση έκανε ο Μαρίνος Μακρής, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Α' Αθήνας. Παρευρέθηκε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο της Αθήνας και όπως ανακοινώθηκε στην εκδήλωση εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος.

Στην εκδήλωση έγιναν παρεμβάσεις από υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ.

Οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Α' Αθήνας είναι:

Κανέλλη Λιάνα

Βουρδουμπάς Χάρης

Γεράκη Κατερίνα

Γκογκάκη Ντίνα

Ζάχαρης Παναγιώτης (Πάνος)

Μανιάτη Παρασκευή (Βίκυ)

Μαργαρίτη Κατερίνα

Μουσταφά 'Αχμετ

Μπιργάλιας Δημήτρης

Νέζα Έντρι

Πάνου Θέμης

Πανουτσάκου Ελισάβετ (Βέτα)

Παπακωνσταντίνου Γεώργιος

Σιώρας Ηλίας

Σκαλούμπακα Χριστίνα

Ταβουλάρη Παναγιώτα

Χουρδάκης Χαράλαμπος

«Στους διπλούς εκβιασμούς που ήδη δυναμώνουν και που δεν τους υποτιμούμε καθόλου, έχουμε ένα πολιτικό πλεονέκτημα. Είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που το έχει -με σιγουριά, με αυτοπεποίθηση, με συνέπεια και συνέχεια- στην πολιτική μας θέση, στον πολιτικό μας λόγο ότι θα σταθούμε απέναντι στην νέα κυβέρνηση. Και σ' αυτούς που βάζουν τους εκβιασμούς ''διαλέξτε Τσίπρα ή Μητσοτάκη'' αλλά και σ' αυτούς που είναι πρόθυμοι συγκυβερνώντες αυτού του δίπολου» είπε στην παρέμβασή του ο Νίκος Σοφιανός και πρόσθεσε:

«Του δίπολου που μαζί και αυτή την τετραετία και τις προηγούμενες έχει διαμορφώσει αυτό το αποπνικτικό πλαίσιο που ζει στην καθημερινότητά της η λαϊκή οικογένεια. Αυτή την αβεβαιότητα, αυτή τη μελαγχολία, αλλά και αυτή τη διάθεση που μεγαλώνει σε τμήματα του λαού μας, ιδιαίτερα της νεολαίας, «κάτι να αλλάξει». Αυτό «το κάτι να αλλάξει», η άνοδος της εκλογικής επιρροής του ΚΚΕ, είναι απόλυτα ρεαλιστικός και εφικτός στόχος. Κι αυτό το δίλημμα πρέπει να μπει».

Όπως τόνισε η άνοδος του ΚΚΕ «σημαίνει και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τμημάτων του λαού μας να συγκρουστούν με μια πολιτική που τους μαυρίζει το παρόν και το μέλλον. Σημαίνει διάθεση να παλέψουν, να οργανωθούν στα σωματεία, στους συλλόγους, να διεκδικήσουν τα πάντα, να διεκδικήσουν και την ίδια την προοπτική, να τελειώνουμε, δηλαδή, μ' αυτό το σύστημα της εκμετάλλευσης, να τελειώνουμε με τα παράσιτα που αποτελούν το βαθύ αλλά επιφανειακό κράτος, επειδή είναι και στην επικαιρότητα η συζήτηση για το βαθύ κράτος, δηλαδή το κεφάλαιο, τους καπιταλιστές, αυτούς που έχουν στα χέρια τους τον πλούτο και τα μέσα που τον παράγουν και αυτοί που διαμορφώνουν αυτή την αντιλαϊκή ατζέντα την οποία θα υλοποιήσει η αυριανή κυβέρνηση».

Σημείωσε ότι η αντιλαϊκή ατζέντα διαμορφώνεται «από το πλαίσιο στήριξης, από την «πράσινη μετάβαση», από το μακελειό που κάνουν οι ιμπεριαλιστές στη γειτονιά μας, δίπλα μας και δεν πρέπει να εθιστούμε με τον πόλεμο ο οποίος ήδη γενικεύεται και διαμορφώνονται όλες οι προϋποθέσεις να γίνει ακόμα πιο τρομακτικός με την είσοδο της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ την οποία την ψήφισαν από κοινού στη Βουλή, με τα σενάρια για να μπει και να ανοίξει νέο μέτωπο με την Μολδαβία την οποία τρέχει να την επισκεφτεί η ΠτΔ αύριο μεθαύριο».

Ανέφερε ότι ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Ελλάδας σε αυτούς τους σχεδιασμούς είναι κοινή επιλογή της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι όλες αυτές οι εξελίξεις προβληματίζουν πολύ κόσμο ο οποίος σκέφτεται ταυτόχρονα και με την λογική «κάτι πρέπει να δω να αλλάζει στη ζωή μου» και υπογράμμισε ότι «αυτό που μπορεί να αλλάξει είναι με τη δύναμη του αγώνα να τους πιέσουμε, να τους ζορίσουμε να αποσπάσουμε, να καθυστερήσουμε, να μετρήσουμε μικρές νίκες και τέτοιες μετρήσαμε το προηγούμενο διάστημα με πρωταγωνιστικό το ρόλο του ΚΚΕ και των δυνάμεων που συμπαρατάχθηκαν μαζί μας».

Ο Ν. Σοφιανός έθεσε το θέμα του «δυστοπικού τοπίου στην Αθήνα», επισημαίνοντας ότι «στην Αθήνα οι ζώνες της φτώχειας είναι μεγάλες. Πάνω απ' το 1/3 του πληθυσμού αυτής της πόλης, αυτού του δήμου που ταυτίζεται με την Α' Αθήνας ζει στα όρια ή και κάτω απ' τα όρια της φτώχειας, της ένδειας».

«Είμαστε στην πόλη που οι μετανάστες είναι το μεγαλύτερο ποσοστό πληθυσμού, όχι λοιπόν τυχαία το ΚΚΕ σ' αυτή την εκλογική περιφέρεια έχει δύο μετανάστες υποψήφιους, εργάτες, για να δείξουμε ότι είναι κοινή η ζωή και ο μόχθος που κάνουμε καθημερινά με τους μετανάστες πρώτης, δεύτερης, τρίτης γενιάς» είπε.

«Το τοπικό κράτος της Αθήνας είναι ταυτισμένο με το κεντρικό κράτος όχι απλά επειδή ο δήμαρχος είναι και Νεοδημοκράτης, ανήκει σε αυτό το κόμμα, αλλά και γιατί οι κεντρικές πολιτικές επιλογές αυτού του δήμου που καθορίζουν τη δύσκολη καθημερινότητά μας έχουν συναποφασιστεί» πρόσθεσε.

«Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις λίγες μέρες ως - απ' ότι φαίνεται - τις 9 Απρίλη που θα γίνουν οι εκλογές για να μπουν τα δικά μας διλήμματα. Για να μπουν τα δικά μας ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν με τους φίλους, για να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που διαμόρφωσε η δράση του Κόμματος και κεντρικά και τοπικά της οργάνωσης εδώ ώστε να ριχθούν χιλιάδες νέες ψήφοι στην κάλπη με το ΚΚΕ» κατέληξε στην παρέμβασή του ο Ν. Σοφιανός.

.zougla.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .