Κυριακή, Μαρτίου 5

Ρουά-ματ από την Tesla – Προσφέρει απεριόριστη οικιακή φόρτιση με 30 δολάρια το μήνα

Ρουά-ματ από την Tesla – Προσφέρει απεριόριστη οικιακή φόρτιση με 30 δολάρια το μήνα

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Tesla ανακοίνωσε στην χθεσινή εκδήλωση της για την Ημέρα Επενδυτών του 2023 ότι θα προσφέρει ένα νέο πρόγραμμα για απεριόριστη κατ οίκον νυχτερινή φόρτιση με μόλις 30 δολάρια το μήνα, πρακτικά για 1 δολάριο την ημέρα.

Συνήθως αναφερόμαστε στην Tesla ως αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά έχουμε παρατηρήσει συχνά όλα αυτά τα χρόνια ότι στην πραγματικότητα είναι πολλά περισσότερα. Η Tesla είναι μια εταιρεία τεχνολογίας και λογισμικού αλλά και ενέργειας. 

Το τμήμα λιανικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας της Tesla, συνεργάζεται με τους ιδιοκτήτες του Tesla Powerwall (το Powerwall είναι μια μπαταρία που αποθηκεύει ενέργεια, ανιχνεύει διακοπές ρεύματος και γίνεται αυτόματα η πηγή ενέργειας του σπιτιού όταν πέσει το κεντρικό δίκτυο) για να δημιουργήσει ένα δικό της δίκτυο. Η Tesla μπορεί να αγοράσει ενέργεια από τους ιδιοκτήτες Powerwall και στη συνέχεια να την πουλήσει, κάτι που συμβάλλει στην αντιστάθμιση των κορυφαίων τιμών και διασφαλίζει ότι υπάρχει πλεονάζουσα αποθηκευμένη ενέργεια διαθέσιμη σε περίπτωση διακοπής λειτουργίας.

Το πρόγραμμα εικονικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Tesla ήταν ουσιαστικά ένα σκαλοπάτι για την έναρξη της δικής της επιχείρησης ενέργειας «Tesla Electric». Το νέο τμήμα θα επιτρέψει στην Tesla να προσφέρει το πρόγραμμα φόρτισης μιας νύχτας στους ιδιοκτήτες. Ωστόσο, θα είναι αρχικά διαθέσιμο μόνο σε ιδιοκτήτες που έχουν Tesla Powerwall και ζουν στο Τέξας.

Ο ανώτερος αντιπρόεδρος μηχανικής της Tesla, Drew Baglino, μοιράστηκε το επερχόμενο πρόγραμμα φόρτισης 30$ ανά μήνα ως εξής: «Μέχρι αυτό το καλοκαίρι, θα προσφέρουμε προγράμματα λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας σε άτομα που έχουν τα αυτοκίνητά μας όπου μπορούν να έχουν απεριόριστη φόρτιση για 30 $ το μήνα. Αυτό είναι μέρος της μείωσης του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας των οχημάτων μας»

Τα σχέδια της Tesla Electric στο Τέξας αναμένεται να είναι διαθέσιμα τον Ιούλιο του 2023, με άλλες τοποθεσίες να ακολουθούν στη συνέχεια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .