Τρίτη, Απριλίου 11

Ανοίγει ξανά το θέατρο Λυκαβηττού μετά από 15 χρόνια σιωπής -Εργασίες πλήρους αναδιαμόρφωσης στον λόφο

Πηγή: iefimerida.gr - Ανοίγει ξανά το θέατρο Λυκαβηττού μετά από 15 χρόνια σιωπής -Εργασίες πλήρους αναδιαμόρφωσης στον λόφο - iefimerida.gr


Ανοίγει ξανά το θέατρο Λυκαβηττού μετά από 15 χρόνια σιωπής -Εργασίες πλήρους αναδιαμόρφωσης στον λόφο
Θέατρο Λυκαβηττού
Φωτογραφία: Shutterstock

Ο λόφος του Λυκαβηττού, ο μυθικός βράχος που έπεσε από τα χέρια της θεάς Αθηνάς -μεταφέροντας τον, από την Πεντέλη για την οχύρωση της Ακρόπολης- και αποτέλεσε το ψηλότερο και πλέον πανοραμικό τοπόσημο του Λεκανοπεδίου, αυτό το καλοκαίρι θα ξαναζωντανέψει, με όλη την αίγλη του.Το ιστορικό θέατρο, πλήρως ανακαινισμένο, ενισχυμένο και ασφαλές, θα σηκώσει αυλαία, σκορπίζοντας άπλετο φως και μουσικές μελωδίες στα μονοπάτια του λόφου και σε όλη την πρωτεύουσα.

Το Θέατρο Λυκαβηττού αποκαθίσταται για να επαναλειτουργήσει ως μητροπολιτικός πολιτιστικός πόλος μετά από 15 χρόνια σιωπής, με αναδιαμορφωμένο και λειτουργικό τον περιβάλλοντα χώρο, στη βάση του αρχικού σχεδιασμού του σπουδαίου αρχιτέκτονα Τάκη Ζενέτου

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης αναφερόμενος στον υπερτοπικό χαρακτήρα του έργου, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το χαρακτηρίζει «σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα αλλά και τοπόσημο - κόσμημα για την Αττική». Εκφράζει την ικανοποίηση του, που «η Περιφέρεια χρηματοδοτεί ένα τόσο εμβληματικό έργο, στην καρδιά της, προσαυξάνοντας συνολικά και σημαντικά τον αναπτυξιακό χαρακτήρας της, με την Πολιτιστική υπεραξία που της προσδίδει» και εκτιμά ότι «σύντομα θα καταστεί σημαντική εστία τουριστικής ανάπτυξης για την πρωτεύουσα και ολόκληρη την χώρα». Η επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης και η σημερινή εικόνα του απολύτου εργοταξίου που κυριαρχεί στον χώρο του θεάτρου, προσθέτει ο ίδιος, «υπόσχεται την περάτωση του, εντός του χρονοδιαγράμματος», όπως ορίζεται και από την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας, του υπ. Πολιτισμού και του δήμου Αθηναίων (φορέας υλοποίησης του έργου), που συνυπογράψαμε στις αρχές Φεβρουαρίου. Βάση της οποίας «το έργο της αποκατάστασης του Θεάτρου με προϋπολογισμό 3.960.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί από πόρους της Περιφέρειας Αττικής».
Oλοκλήρωση των εργασιών έως τις 30 Αυγούστου

Αποφασισμένος να παραδώσει, το χαρακτηρισμένο πλέον ως διατηρητέο μνημείο, θέατρο έτοιμο στους κατοίκους και επισκέπτες της Αθήνας το αργότερο ως τις 30 Αυγούστου, δηλώνει και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, σημειώνοντας ότι δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στη συνολική ανάπλαση του λόφου και των υποδομών του. Παράλληλα διοργανώνεται ένα μεγάλο φεστιβάλ για τον Σεπτέμβριο ώστε οι πολίτες επιστρέφοντας από τις διακοπές να έχουν την δυνατότητα ψυχαγωγίας και πάλι σ' αυτόν τον υπέροχο ιστορικό χώρο.
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .