Τρίτη, Απριλίου 25

Ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώθηκε κατά 3,1% – Στους 10.482.487 οι μόνιμοι κάτοικοι μαζί με τους μετανάστες που πήραν ιθαγένεια

Οι περιφέρειες με τη μεγαλύτερη μείωση
Ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώθηκε κατά 3,1% – Στους 10.482.487 οι μόνιμοι κάτοικοι

Τα επίσημα στοιχεία της απογραφής του πληθυσμού της χώρας για το 2021, δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Οι ολοκληρωμένες μετρήσεις των αποτελεσμάτων των στοιχείων αναφέρουν πως ο συνολικός μόνιμος πληθυσμός της Ελλάδας ανέρχεται σε 10.482.487 άτομα, εκ των οποίων το 51,1% είναι γυναίκες (5.356.510) και το 48,9% άντρες (5.125.977). Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των πολιτών της Ελλάδας έχει μειωθεί κατά 3,1%, συγκριτικά με την απογραφή του 2011.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα.

 

Σε ποιες περιφέρειες παρατηρείται μείωση πληθυσμού

Στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας παρατηρείται μείωση του πληθυσμού, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης καταγράφεται μείωση του πληθυσμού κατά 7,6%, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατά 4,6%, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας κατά 10,3%, στην Περιφέρεια Ηπείρου 5%, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 6,1%, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κατά 7,1%, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων κατά 1,6%, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κατά 4,6%, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κατά 6,6%, στην Περιφέρεια Αττικής μόλις κατά 0,4% και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κατά 2,2%.

Που σημειώθηκε αύξηση πληθυσμού

Συγκριτικά με την απογραφή του 2011, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κατέγραψε αύξηση πληθυσμού 6,1%, ενώ και η Περιφέρεια Κρήτης κατέγραψε πληθυσμιακή αύξηση ύψους 0,2%.

Αναφορικά με τους Δήμους που αποτελούν πρωτεύουσες Περιφερειακών Ενοτήτων, 24 κατέγραψαν αύξηση, ενώ παρατηρείται αύξηση και σε μια σειρά από Δήμους τουριστικών περιοχών, όπως αυτοί των Ξάνθης, Ιωαννιτών, Λαρισαίων, Χαλκιδέων, Ζακύνθου, Αργοστολίου, Πατρέων, Καλαμάτας, Πειραιώς, Μυτιλήνης, Ικαρίας, Καλυμνίων, Καρπάθου, Κω, Μήλου, Μυκόνου, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Πάρου, Ρόδου, Τήνου, Ηρακλείου, Αγίου Νικολάου, Ρεθύμνης και Χανίων.


 Newsbeast

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .