Δευτέρα, Απριλίου 10

Κοιλιακό λίπος: 5 συμβουλές για να το χάσετε

Γυμναστική από το σπίτι

Κάθε γυναίκα είναι υπέροχα μοναδική με τον δικό της τρόπο. Αλλά ένα πράγμα που σχεδόν κάθε γυναίκα απεχθάνεται; Το ανεπιθύμητο λίπος στην κοιλιά. Και ποια θέλει  τέτοιου είδους παρέα; Αν η απάντηση είναι ένα σίγουρο «όχι εγώ», ετοιμαστείτε να κρατήσετε σημειώσεις.

Το Eat This, Not That! μίλησε με τον Mike Bohl, προσωπικό γυμναστή και διατροφολόγο που βοήθησε στην ανάπτυξη του προγράμματος Body Program, ο οποίος μοιράζεται με το κοινό πέντε εξαιρετικές συμβουλές για τις γυναίκες για να χάσουν το λίπος της κοιλιάς και να το διατηρήσουν.

Έχετε ένα σταθερό πρόγραμμα καρδιοαναπνευστικής άσκησης

Η προπόνηση cardio μπορεί -και πρέπει- να είναι ο νέος σας καλύτερος φίλος. Ο Dr. Bohl εξηγεί: «Όταν πρόκειται να χάσετε βάρος και να το διατηρήσετε, το να έχετε μια σταθερή ρουτίνα γυμναστικής είναι το κλειδί».

Και οι έρευνες το επιβεβαιώνουν αυτό. Σύμφωνα με μελέτη του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Duke, η εκτέλεση αερόβιας άσκησης είναι η πιο παραγωγική μέθοδος για να απαλλαγείτε από το κοιλιακό λίπος που εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την υγεία.

Εκτελέστε τακτικά προπόνηση ενδυνάμωσης

Γυναίκα κάνει γυμναστική

Η προπόνηση ενδυνάμωσης είναι ένα άλλο κρίσιμο συστατικό ενός προγράμματος προπόνησης όταν πρόκειται να χάσετε βάρος. «Η προπόνηση δύναμης καίει θερμίδες όσο βρίσκεστε στο γυμναστήριο και όσο είστε στο σπίτι και αναρρώνετε. Αν επιδιώκετε μια γυμνασμένη εμφάνιση, η προπόνηση δύναμης είναι ο τρόπος με τον οποίο θα το πετύχετε», λέει ο Dr. Bohl.

Καταναλώστε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες

φτερούγες κοτόπουλο

Η προσθήκη άπαχης πρωτεΐνης στα γεύματά σας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αισθάνεστε χορτάτοι χωρίς να καταναλώνετε πολλές επιπλέον θερμίδες. Ο Dr. Bohl επισημαίνει: «Οι άπαχες πρωτεΐνες -όπως το κοτόπουλο, το ψάρι και οι φυτικές πρωτεΐνες- αποτελούν εξαιρετική πηγή διατροφής και θα συνδυαστούν καλά με την προπόνηση δύναμης».

Διατηρήστε μια διατροφή με υγιεινούς υδατάνθρακες και λίπη

Δημητριακά ολικής άλεσης

Η απώλεια βάρους γενικά έχει να κάνει με το έλλειμμα θερμίδων. Πρέπει, δηλαδή, να τρώτε λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίτε.

Ο Dr. Bohl λέει: «Έχουν γίνει πολλές έρευνες γύρω από το αν μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων ή χαμηλών λιπαρών είναι καλύτερη για την απώλεια βάρους. Όταν σχεδιάζετε το γεύμα σας, αντί να αγχώνεστε για τους υδατάνθρακες έναντι των λιπαρών, απλά επικεντρωθείτε στην κατανάλωση υγιεινών εκδοχών και των δύο. Οι υγιείς υδατάνθρακες περιλαμβάνουν τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα υγιή λίπη περιλαμβάνουν τα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη».

Αν αναρωτιέστε ποιοι υδατάνθρακες είναι οι πιο υγιεινές επιλογές για να υποστηρίξετε τις προσπάθειες απώλειας βάρους σας, το UPMC Health Beat εξηγεί ότι τα λαχανικά, τα φρούτα και τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι όλες στέρεες επιλογές, καθώς είναι γεμάτα φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Και όσον αφορά τα υγιεινά λίπη, τα «καλά» ακόρεστα λίπη -δηλαδή τα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη- περιλαμβάνουν τρόφιμα όπως τα ψάρια, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι και τα φυτικά έλαια, σύμφωνα με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας T.H. Chan του Χάρβαρντ.

Προγραμματίστε μια ελεύθερη ημέρα κάθε εβδομάδα

Πίτσα

Ίσως εκπλαγείτε όταν ακούσετε ότι οι ελεύθερες ημέρες χωρίς περιορισμούς είναι απολύτως εντάξει κάθε τόσο. Είναι, επίσης, ένας αρκετά σημαντικός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι θα διατηρήσετε το βάρος όταν το πάρετε.

«Η καλύτερη δίαιτα είναι αυτή που πραγματικά τηρείτε και αν δεν επιτρέπετε στον εαυτό σας να έχει κάποια ευελιξία, μπορεί να την εγκαταλείψετε εντελώς. Έτσι, αν θέλετε πραγματικά να χάσετε βιώσιμο βάρος, μην ανησυχείτε για το αν “παραβιάζετε τους κανόνες” εδώ και εκεί. Εφόσον, συνολικά, τηρείτε την περιγραφόμενη ρουτίνα σας, θα είστε ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα», τονίζει ο Dr. Bohl.

 Newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .