Πέμπτη, Απριλίου 27

Έχετε υψηλή χοληστερίνη; – Με αυτές τις 7 τροφές θα τη «ρίξετε»

Δείτε τι πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας

Έχετε υψηλή χοληστερίνη; – Με αυτές τις 7 τροφές θα τη «ρίξετε»
Η διατροφή, όλοι μας γνωρίζουμε πως μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη μείωση της κακής χοληστερίνης (LDL) και στη βελτίωση της παρουσίας λίπους στο αίμα μας.

Μάλιστα, μια δίαιτα χαμηλής χοληστερόλης περιλαμβάνει τα παρακάτω 7 τρόφιμα:

1. Βρώμη

Ένα εύκολο πρώτο βήμα για να μειώσετε τη χοληστερόλη σας είναι να έχετε ένα μπολ με πλιγούρι

βρώμης ή κρύα δημητριακά με βάση τη βρώμη. Θα σας δώσει ένα έως δύο γραμμάρια διαλυτών φυτικών ινών. Προσθέστε μια μπανάνα ή μερικές φράουλες για άλλο μισό γραμμάριο.

Οι τρέχουσες διατροφικές οδηγίες συνιστούν τη λήψη 20 έως 35 γραμμαρίων φυτικών ινών την ημέρα, με τουλάχιστον 5 έως 10 γραμμάρια να προέρχονται από διαλυτές φυτικές ίνες.

2. Κριθάρι και άλλα δημητριακά ολικής αλέσεως

Όπως η βρώμη και το πίτουρο βρώμης, το κριθάρι και άλλα δημητριακά ολικής αλέσεως μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, κυρίως μέσω των διαλυτών ινών που παρέχουν.

3. Φασόλια

Τα φασόλια είναι ιδιαίτερα πλούσια σε διαλυτές φυτικές ίνες. Χρειάζονται επίσης λίγο χρόνο για να αφομοιωθούν από το σώμα, που σημαίνει ότι αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μετά από ένα γεύμα. Αυτός είναι ένας λόγος που τα φασόλια είναι μια χρήσιμη τροφή για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος.

Με τόσες πολλές επιλογές – όπως φακές, garbanzos, μαυρομάτικα και όχι μόνο – και τόσους πολλούς τρόπους προετοιμασίας τους, τα φασόλια είναι ένα πολύ ευέλικτο φαγητό.

4. Μελιτζάνα και μπάμιες

Αυτά τα δύο λαχανικά με λίγες θερμίδες είναι καλές πηγές διαλυτών φυτικών ινών.

5. Ξηροί καρποί

Πολλές μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση αμυγδάλων, καρυδιών, φιστικιών και άλλων ξηρών καρπών κάνει καλό στην καρδιά.

Η κατανάλωση δύο ουγγιών ξηρών καρπών την ημέρα μπορεί να μειώσει ελαφρώς την LDL, κατά περίπου 5%. Οι ξηροί καρποί έχουν επιπλέον θρεπτικά συστατικά που προστατεύουν την καρδιά με πολλούς τρόπους.

6. Φυτικά έλαια

Η χρήση υγρών φυτικών ελαίων όπως κανόλα, ηλίανθος, καρθάκος και άλλα αντί για βούτυρο, λαρδί ή λίπος κατά το μαγείρεμα ή στο τραπέζι βοηθά στη μείωση της LDL.

7. Μήλα, σταφύλια, φράουλες, εσπεριδοειδή

 pronews.gr στο Instagram

Αυτά τα φρούτα είναι πλούσια σε πηκτίνη, ένα είδος διαλυτής ίνας που μειώνει την LDL.

 https://www.pronews.gr/ygeia/exete-ypsili-xolisterini-me-aytes-tis-7-trofes-tha-ti-riksete/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .