Πέμπτη, Απριλίου 27

Χάρις Αλεξίου για τον γιο της: «Του είπαμε ότι είναι υιοθετημένος από όταν άρχισε να λέει τις πρώτες του λέξεις»

Χάρις Αλεξίου για τον γιο της: «Του είπαμε ότι είναι υιοθετημένος από όταν άρχισε να λέει τις πρώτες του λέξεις»

Στο νέο τεύχος της Vogue Greece για τον μήνα Μαϊο, η κορυφαία καλλιτέχνις Χάρις Αλεξίου συστήνεται στο κοινό στο ρόλο της μητέρας, έχοντας στο πλευρό της το γιο της Μάνο Θεοφίλου.

Μαζί μιλούν για την τρυφερή σχέση που ανέπτυξαν όλα αυτά τα χρόνια που συνυπάρχουν, το δώρο της υιοθεσίας και για τον αναπόφευκτο και τόσο ιδιαίτερο δέσιμο μητέρας-παιδιού.

«Όταν μια γυναίκα θέλει να γίνει μάνα και δεν το βάζει κάτω, γίνεται. Τώρα πια, ευτυχώς, υπάρχουν όλες αυτές οι μέθοδοι, η επιστήμη έχει προχωρήσει. Εγώ μένω στο μεταφυσικό κομμάτι. Μπήκε τόσο φως στη ζωή μου με τον ερχομό του γιου μου, που το θεωρώ σαν ένα μικρό θαύμα που προκάλεσε η επιθυμία μου. Πιστεύω ότι κακώς τα παιδιά δεν πάνε πιο εύκολα σε γονείς...».

Μιλάω για το θέμα της υιοθεσίας. Ναι, πρέπει να επιλέξουμε τους ανθρώπους που είναι κατάλληλοι για γονείς. Αλλά τα παιδιά, και από την κοιλιά σου να τα βγάλεις, αν δεν είσαι καλός γονιός, δεν θα είναι χαρούμενα. Το παιδί χρειάζεται να είναι δίπλα σε γονιούς. Σε σωστούς γονιούς. Κανείς όμως δεν ξέρει πόσα λάθη θα κάνει στην πορεία. Ο γιος μου υπήρξε πολύ τυχερός στην απόφασή του να έρθει σ’ εμένα. Έτσι πιστεύω», δηλώνει μεταξύ άλλων η Χάρις Αλεξίου.

Αποκλειστικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη που έδωσαν η Χάρις Αλεξίου και ο γιος της Μάνος Θεοφίλου στην ελληνική Vogue παρουσιάστηκαν στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, το μεσημέρι της Τρίτης 25/4.

Η Χαρούλα Αλεξίου αρχικά εξομολογήθηκε για την υιοθεσία του γιου της:

«Δεν είναι η στιγμή που το αποφασίζεις, είναι η στιγμή που ανοίγει ο ουρανός και έρχεται. Η στιγμή που σε ακούει ο Θεός για να έρθει ένα παιδί στον δρόμο σου με τον όποιο τρόπο. Κι γι’ αυτό το παιδί θεωρώ ότι άνοιξε ο ουρανός και ήρθε στον δρόμο μου. Μπήκε στο φως στη ζωή μου με τον ερχομό του γιου μου», με τον Μάνο Θεοφίλου να αναφέρει: «Θεωρώ ότι για μένα ήταν “σαν να μου έκατσε το τζόκερ”, κατά κάποιον τρόπο. Από τότε που έχω αναμνήσεις, γνωρίζω ότι είμαι υιοθετημένος. Και για να είμαι ειλικρινής, δεν ένιωσα ποτέ την ανάγκη να ψάξω τους βιολογικούς μου γονείς, έχω όλη την αγάπη της γης, τι παραπάνω να ζητήσω;».

«Είναι μία παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας αυτό, ότι υπάρχουν πολλά μυστικά και ταμπού που δεν έχουν ειπωθεί και τα παιδιά δεν γνωρίζουν. Και αυτό είναι κάτι που τα παιδιά δεν γνωρίζουν, και αυτό τα οδηγεί να θέλουν να ψάξουν και να μάθουν. Ότι δεν τους δίνεται απλόχερα η ειλικρίνεια», είπε στη συνέχεια η Χάρις Αλεξίου, επισημαίνοντας πως στον Μάνο Θεοφίλο είπαν ότι είναι υιοθετημένος από όταν άρχισε να λέει τις πρώτες του λέξεις.

Η υιοθεσία του Μάνου:

Ο Μάνος μπήκε στη ζωή της, όταν ήταν παντρεμένη με τον γνωστό μουσικό παραγωγό Αχιλλέα Θεοφίλου.

Και μαζί και χωρίς δεύτερη σκέψη πήραν τότε την απόφαση να τον υιοθετήσουν.

Η Χάρις, του έδωσε το όνομα του καλού της φίλου, γνωστού συνθέτη Μάνου Λοϊζου με τον οποίο πορεύτηκαν μαζί για πολλά χρόνια και ως συνεργάτες.
«Οι φίλοι σου γερνάμε χωρίς εσένα κι ακόμη και σήμερα παίρνουμε αξία όταν διηγούμαστε στιγμές που ζήσαμε μαζί σου. Σχεδόν σαράντα χρόνια μετά που μας άφησες δεν μπορώ να σε τραγουδήσω όπως σου πρέπει, να πω “τα τραγούδια της Χαρούλας»”. Μπορώ όμως και είμαι ακόμη η Χαρούλα σου και θα είμαι μέσα στον κόσμο που θα ακούει τα τραγούδια σου – τα τραγούδια μας», έγραψε για εκείνον πέρυσι τον Απρίλιο, 40 χρόνια μετά την απώλειά του.

 



 

Μπορεί με τον Αχιλλέα Θεοφίλου να χώρισαν όταν ο Μάνος ήταν μόλις 6 χρονών, αλλά τίποτε δεν άλλαξε στη ζωή του γιου τους, γιατί ήταν πάντα δίπλα του. Η σχέση αγάπης που είχαν μεταξύ τους ήταν παράδειγμα για εκείνον. Τον θεωρεί αδελφό της. Έτσι έγραψε στην λεζάντα της ανάρτησής της, όπου η ερμηνεύτρια ποζάρει ανάμεσα σε εκείνον και την τωρινή σύζυγό του Μαρία: «Ο Αχιλλέας και το Μαράκι του. Αδέλφια μου για πάντα».

 

: Govastiletto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .