Πέμπτη, Απριλίου 13

ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ! ΦΕΡΝΟΥΝ (από τον Οκτώβριο) το ψηφιακό ευρώ...

Ερχεται η κοινωνία χωρίς μετρητά ώστε να υπάρχει πλήρης έλεγχος όλων των συναλλαγών και χωρίς τη δυνατότητα πλέον για κανένα να διαθέτει χρή...


Ερχεται η κοινωνία χωρίς μετρητά ώστε να υπάρχει πλήρης έλεγχος όλων των συναλλαγών και χωρίς τη δυνατότητα πλέον για κανένα να διαθέτει χρήματα εκτός του «δικτύου».

Αυτό ανακοίνωσε ουσιαστικά η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ η οποία ανέφερε ότι «η δημιουργία ενός ψηφιακού ευρώ θα αποφασιστεί τον ερχόμενο Οκτώβριο».

Το αστείο της υπόθεσης  είναι ότι η Λαγκάρντ αυτά τα αποκάλυψε, άθελά της, κατά την διάρκεια μιας φάρσας με κάποιον που υποδυόταν τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Εάν οι δηλώσεις της Λαγκάρντ αποδειχθούν αληθείς, η διαδικασία των εγχρήματων συναλλαγών θα περιοριστεί ακόμα περισσότερο τη στιγμή που η Ευρωζώνη θα μεταβεί σε ένα εξ ολοκλήρου ψηφιακό σύστημα, ελέγχοντας πλήρως όλες τις συναλλαγές και κατ΄επέκταση ελέγχοντας τον γενικό πληθυσμό, κατά τρόπο ασφυκτικό. Πλέον κανένας δε θα μπορεί να να έχει ούτε σε θυρίδα στην τράπεζα ούτε ακόμη και στην κατοικία του, το οποιοδήποτε ποσό. Περισσότερο όμως το θέμα αφορά τον χωρίς διακοπή «έλεγχο», όλων των συναλλαγών οπουδήποτε από τα κέντρα οικονομικής εξουσίας (ΕΚΤ), πάνω στον οποίο θα στηριχθεί η ανέγερση της «μετά ΝΤΠ».

Οι δικαιολογίες για αυτή την μετάβαση στο άυλο χρήμα πάμπολλες. Από την «εξάρτηση της ΕΕ από μη φιλικές χώρες» μέχρι την τρομοκρατία.

Η Λαγκάρντ υποστηρίζει πως η κίνηση αυτή θα περιορίσει τάχα την εξάρτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης «από τα νομίσματα μη φιλικών χωρών ή τα νομίσματα τα οποία ενεργοποιούνται μέσω μίας ιδιωτικής επιχείρησης».  επικεφαλής της ΕΚΤ δεν ανέφερε πως το CBDC θα υπερκεράσει τα παραδοσιακά συστήματα πληρωμών αλλά αναλυτές υποστηρίζουν πως θα πρόκειται για ένα κλειστό κύκλωμα, του οποίου οι συναλλαγές θα περνούν μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Χρηματοδότηση της… «τρομοκρατίας»

Η Λαγκάρντ αναφέρθηκε στις βίαιες ταραχές στη Γαλλία πριν από περίπου δέκα χρόνια, οι οποίες όπως υποστήριξε «χρηματοδοτήθηκαν από μικρές, ανώνυμες πιστωτικές κάρτες».

Τόνισε πως αν και το ψηφιακό ευρώ ενδέχεται να μην έχει τη δυνατότητα να περιορίσει τις μικρού σκέλους συναλλαγές αυτές των 300-400 ευρώ, υποστηρίζει όμως πως τα «παραδοσιακά χρήματα» έχουν πολλάκις χρηματοδοτήσει την τρομοκρατία, κάτι το οποίο αποτελεί λόγο για επιπλέον ελέγχους από την ΕΚΤ. Με άλλα λόγια τα χρήματα φταίνε για την τρομοκρατία και όχι οι πολιτικές που οδηγούν σε αυτήν.

Οι Ευρωπαίοι ρυθμιστές πρόσφατα αποφάσισαν την επιβολή πλαφόν 1.000 ευρώ στις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα σε περίπτωση ανωνυμίας του πελάτη. Στη Γαλλία, το όριο για ανάληψη χρημάτων από τα ΑΤΜ αλλά και τις εγχρήματες συναλλαγές βρίσκεται, επίσης, στα 1000 ευρώ για τους Γάλλους φορολογούμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .