Πέμπτη, Απριλίου 13

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΕΥΝΟΪΚΟΤΕΡΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗΣ ΟΤΑΝ ΑΙΤΟΥΝΤΑΙ

 

Αμερικανική μελέτη του 2022 εξέτασε εάν μέλη φυλετικών/εθνικών μειονοτήτων και γυναίκες είναι πιθανότερο να λάβουν βοήθεια όταν σε αίτημά τους μέσω email αναφέρουν ρητά τη δημογραφική τους ταυτότητα (π.χ., «ως μαύρη γυναίκα…») απ’ ότι οι λευκοί άνδρες.

Η έρευνα αποτελείτο από δύο πειράματα πεδίου.

Στο πρώτο, οι δυνητικοί αρωγοί έλαβαν αιτήματα από μέλη ευπαθούς ή μη ομάδας

και αιτούντες που ανέφεραν ή όχι τη δημογραφική τους ταυτότητα, ενώ στο δεύτερο όλοι οι αιτούντες ήταν μέλη ευπαθούς ομάδας, αλλά στα μηνύματα που έλαβαν οι αρωγοί ανέφεραν την δημογραφική τους ταυτότητά ή όχι.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι:

Τα πολιτικά πρόσωπα (δημοτικοί σύμβουλοι) ήταν 24,4% (38,2% έναντι 30,4%) πιθανότερο να απαντήσουν (και με 31,8% περισσότερες λέξεις) σε μηνύματα που ζητούσαν βοήθεια μέλη θεωρούμενων ευπαθών ομάδων (όταν ο αποστολέας έκανε σαφές ότι ανήκει σε αυτές), ενώ σε λευκούς άνδρες η μεταβολή που παρουσιάστηκε ήταν μάλλον προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Αντίστοιχα προπτυχιακοί φοιτητές ήταν 79,6% πιθανότερο (6,1% έναντι 3,4%) να προσφερθούν να βοηθήσουν εθελοντικά μαύρους άρρενες μεταπτυχιακούς όταν το αίτημά τους περιελάμβανε ρητά τη δημογραφική τους ταυτότητα.


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ επειδή καμία ειδησεογραφική δίαιτα δεν μπορεί να είναι πλήρης μόνο με ό,τι σερβίρουν τα ΜεγάλαΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .