Παρασκευή, Απριλίου 7

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΡΑΧΤΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΡΑΧΤΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
Επειδή πολλά ειπώθηκαν για τον φράχτη στον Έβρο που έγινε φετίχ ένα μήνα πριν τις εκλογές, να πούμε ότι ο φράχτης τοποθετείται εντός του ελληνικού εδάφους και όχι ακριβώς στα σύνορα που είναι μέσα στο ποτάμι.
Ο φράχτης είναι απαραίτητος στα ~12,5 χιλιόμετρα της περιοχής Καραγατς όπου τα σύνορα είναι χερσαία και σε ορισμένες περιοχές που ο ποταμός είναι ιδιαίτερα βατός.
Ο φράχτης βοηθά λοιπόν σε συγκεκριμένες περιοχές να αποφευχθεί η μαζική είσοδος λαθρομεταναστών, αλλά δεν είναι το μέσον για να αποτραπούν ριζικά οι μεταναστευτικές ροές. Ούτε τον προορίζουν ως κάτι τέτοιο, αλλιώς δεν θα έφτιαχναν το ΚΥΤ Φυλακίου στον Β. Έβρο. Ενδεχομένως μάλιστα ο φράχτης να δημιουργήσει προβλήματα, αφού αυτοί που θα βρίσκονται από την άλλη μεριά, θα είναι ήδη σε ελληνικό έδαφος, και άρα δεν θα μπορείς να τους αγνοήσεις,
Το πραγματικό μέσο για την αποτροπή της λαθρομετανάστευσης είναι το νομικό πλαίσιο διαχείρισης της. Αυτό όμως δεν αλλάζει. Αντιθέτως λειτουργεί ως προσκλητήριο για τα εκατομμύρια των επίδοξων λαθρομεταναστών, ειδικά με τη μορφή που λάβει μετά το 2019, με το νόμο «περί διεθνούς προστασίας» που ψήφισε η παρούσα κυβέρνηση.
Η βασική διαφορά είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ορθάνοιχτα σύνορα για να έχει εκλογική πελατεία. Η ΝΔ Μητσοτάκη/Μηταράκη θέλει να νομιμοποιήσει τη λαθρομετανάστευση για να προμηθεύσει φθηνό εργατικό δυναμικό σε εγχώριους και ξένους εργοδότες που της το ζητούν.
Και οι δυο βεβαίως θεωρούν ότι το #δημογραφικό θα «λυθεί» μέσω της εκ των υστέρων νομιμοποιημένης λαθρομετανάστευσης και για αυτό δεν κάνουν τίποτε για να το αντιμετωπίσουν.
Υ.Γ. Όσοι υπερθεματίζουν για τον φράχτη και ζητούν τσιμεντένιο φράχτη, πιο γερό φράχτη, πιο ψηλό φράχτη κ.λπ., ή δεν γνωρίζουν ή προσεγγίζουν το θέμα εκ του προχείρου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .