Τετάρτη, Απριλίου 26

Απαράδεκτη «προεκλογική» αναλγησία Χατζηδάκη: Η κυβέρνηση απειλεί να αρπάξει τα σπίτια δανειοληπτών του ΟΕΚ!

 ΤΡΕΛΑΔΙΚΟ ΟΑΕΔ ΟΕΚ Ο ΕΝΑΣ ΠΕΤΑΕΙ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ  ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ . 

Ο ΟΕΚ ΖΕΙ ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΑΧΑΛΟ!


«Η νέα διοίκηση του ΟΑΕΔ δεν θα εφαρμόσει την υπουργική απόφαση του 2018 για τον καταλογισμό οφειλών μέσω ΔΟΥ σε βάρος δανειοληπτών του τέως ΟΕΚ» ήταν ο τίτλος δελτίου Τύπου λίγους μήνες μετά τις εκλογές του 2019 και τη νίκη της Ν.Δ., καθώς χαρακτήριζε ανάλγητη τη σχετική πρόβλεψη που είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέσσερα χρόνια μετά, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης έρχεται να αναιρέσει αυτή την απόφαση και μάλιστα σε μία περίοδο κατά την οποία οι δανειολήπτες δεν έχουν καμία διέξοδο ρύθμισης των οφειλών τους, παρά μόνον την εφάπαξ εξόφληση, η οποία είναι για αυτούς ανέφικτη. Αυτή η απαράδεκτη αλλαγή στάσης που θέτει σε κίνδυνο τα σπίτια 32.115 δανειοληπτών του ΟΕΚ προκύπτει από την επίσημη έγγραφη απάντηση που έδωσε ο υπουργός

Εργασίας σε αναφορά του βουλευτή Πέλλας της Ν.Δ. Γ. Καρασμάνη, καθώς υπογραμμίζει ότι «οι 32.115 δανειολήπτες του τ. ΟΕΚ που δεν ρύθμισαν τα δάνεια τους δεν έχουν πλέον δυνατότητα ευνοϊκών ρυθμίσεων. Περαιτέρω δε, σε περίπτωση μη έγκαιρης εξυπηρέτησης των συμβατικών υποχρεώσεων επιβαρύνονται με τόκο υπερημερίας. Τόσο γι’ αυτούς που δεν εντάχθηκαν στις σχετικές ρυθμίσεις και που συστηματικά δεν ανταποκρίνονται στις συμβατικές τους υποχρεώσεις, στις ειδοποιήσεις της ΔΥΠΑ ή δεν προσκομίζουν δικαιολογητικά αδυναμίας πληρωμής όσο και για όσους έχουν υπαχθεί στις ρυθμίσεις, αλλά αδιαφορούν να τακτοποιήσουν εμπροθέσμως τις οφειλές τους, ο τ. ΟΑΕΔ (νυν ΔΥΠΑ) «υποχρεούται, ύστερα από ειδοποίηση, να βεβαιώσει το σύνολο της υπολειπόμενης οφειλής στην αρμόδια ΔΟΥ εντός των επόμενων έξι μηνών». Όπως αναφέρει η «Αδέσμευτη Φωνή Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ», η κοινωνικά ανάλγητη συμπεριφορά που επιδεικνύει η ΔΥΠΑ, η οποία αυτοπαρουσιάζεται ως μια κοινωνική υπηρεσία, δεν έχει τέλμα. «Ακόμα και οι τράπεζες επιδεικνύουν κάποια ελάχιστη κοινωνική ευθύνη και καλούν τους δανειολήπτες για εξατομικευμένες ρυθμίσεις. Η ΔΥΠΑ, αντιθέτως, εδώ και τρία χρόνια με αμέτρητα μπρος πίσω και υποσχέσεις για την υπερψήφιση παράτασης της Υ.Α. έδωσε ελπίδες στους δανειολήπτες ότι θα μπορέσουν να εντάξουν τις οφειλές τους σε κάποια ρύθμιση. Τρία χρόνια μετά όχι μόνο δεν έκανε πράξη όσα δημοσίως υποσχέθηκε για την τροποποίηση της εν λόγω διάταξης, αλλά απειλεί κιόλας τους δανειολήπτες σε μια περίοδο γενικευμένης ακρίβειας και στασιμοπληθωρισμού».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .