Τρίτη, Απριλίου 11

Β.Θάνου για την διάταξη εκλογικού αποκλεισμού του «κόμματος Κασιδιάρη»: «Η κυβέρνηση ευτελίζει την δικαστική εξουσία»

«Καταργούν την ανεξαρτησία των πολιτών και κοροϊδεύουν τους πολίτες»

Β.Θάνου για την διάταξη εκλογικού αποκλεισμού του «κόμματος Κασιδιάρη»: «Η κυβέρνηση ευτελίζει την δικαστική εξουσία»
Με παρέμβασή της η πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου χαρακτηρίζει την διάταξη για το «κόμμα Κασιδιάρη» που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση, ως μεθόδευση που ευτελίζει την δικαστική εξουσία και προσβάλει την ανεξαρτησία της.

 

Χαρακτήρισε επίσης την συνάντηση Τζανερίκου – Γεραπετρίτη, ως παρέμβαση προς επηρεασμό του Αντιπροέδρου την οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπάθησε να την εμφανίσει ως διαβούλευση!


 «Προσπαθούν να πείσουν ότι η τροπολογία γίνεται προς διεύρυνση της σύνθεσης του δικαστηρίου, ενώ είναι σαφές ότι αποτελεί μεθόδευση, με προφανή στόχο. Αδιαφορούν εάν με τέτοιες μεθοδεύσεις ευτελίζουν τη δικαστική εξουσία και προσβάλλουν την ανεξαρτησία της. Όπως προσβάλλουν και τη νοημοσύνη όλων των πολιτών», τόνισε με νόημα η Βασιλική Θάνου.

Ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρ. Τζανερίκος καταγγέλλει παρέμβαση στη Δικαιοσύνη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αναλυτικά η δήλωση Θάνου

«Σήμερα, την τελευταία ημέρα λειτουργίας της Βουλής, ψηφίζεται η κατατεθείσα με βιασύνη και προχειρότητα διάταξη, που τροποποιεί τον κανονισμό λειτουργίας του Αρείου Πάγου.

Προσπαθούν να πείσουν ότι η, κατά την προηγηθείσα μεταξύ τους συνάντηση, απροκάλυπτη παρέμβαση προς επηρεασμό του Αντιπροέδρου του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου από τον υπουργό Γεραπετρίτη, αποτελούσε, δήθεν, «διαβούλευση».

Προσπαθούν να πείσουν ότι η τροπολογία γίνεται προς διεύρυνση της σύνθεσης του δικαστηρίου, ενώ είναι σαφές ότι αποτελεί μεθόδευση, με προφανή στόχο.


Αδιαφορούν εάν με τέτοιες μεθοδεύσεις ευτελίζουν τη δικαστική εξουσία και προσβάλλουν την ανεξαρτησία της. Όπως προσβάλλουν και τη νοημοσύνη όλων των πολιτών».

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/v-thanou-gia-tin-diataksi-apokleismou-apo-tis-ekloges-tou-kommatos-kasidiari-eytelizei-tin-dikastiki-eksousia-kai-katargei-tin-aneksartisias-tis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .