Δευτέρα, Απριλίου 3

Πώς να αφαιρέσετε το χρώμα από τα ρούχα;

Πώς να αφαιρέσετε το χρώμα από τα ρούχα;

Όταν κάνετε επισκευές σε ένα διαμέρισμα, ζωγραφίζετε μια εικόνα ή βάφετε μαλλιά, μπορεί να αντιμετωπίσετε ένα τέτοιο πρόβλημα όπως το πιτσίλισμα της μπογιάς στα ρούχα σας. Τελικά, αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και από τυχαία επαφή με έναν βαμμένο τοίχο στην είσοδο ή ένα παγκάκι στο δρόμο. Σε αυτή την περίπτωση, τίθεται το πραγματικό ερώτημα - πώς να αφαιρέσετε το χρώμα από τα ρούχα;

Η μπογιά έπεσε στα ρούχα: τι να κάνω;

Εάν πέσει μπογιά σε οποιοδήποτε πράγμα, αρχικά, μην πανικοβληθείτε. Ο κύριος κανόνας είναι ότι δεν υπάρχουν ακαθαρσίες που δεν μπορούν να καθαριστούν.

Ένα άλλο ερώτημα είναι πόσο περίπλοκη θα είναι η διαδικασία καθαρισμού. Και εξαρτάται από τη σύνθεση του χρώματος, από το υλικό του υφάσματος. Φυσικά, είναι πιο εύκολο να αφαιρέσετε το φρέσκο ​​χρώμα από το χρώμα που έχει ήδη στεγνώσει. Αλλά, παρ 'όλα αυτά, για να μην χαλάσετε το πράγμα, δεν μπορείτε να σκουπίσετε μια τέτοια μόλυνση με ό, τι έρχεται στο χέρι. Για αυτό, υπάρχουν ειδικά εργαλεία, τόσο στο κατάστημα όσο και στο σπίτι, που θα σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε αυτό ή εκείνο το χρώμα από έναν συγκεκριμένο τύπο υφάσματος.

Αντίδραση διαφορετικών ιστών

Κάθε ρούχο θα αντιδράσει διαφορετικά στον λεκέ της βαφής και θα πρέπει να υπάρχει μια ειδική προσέγγιση στον καθαρισμό για διαφορετικούς τύπους υφασμάτων:

 • Στα πράγματα έξω βαμβάκι το υγρό απορροφάται καλά και το ίδιο το ύφασμα στεγνώνει γρήγορα. Εάν πρέπει να καθαρίσετε έναν λεκέ από ένα βαμβακερό μπλουζάκι, τότε πρέπει να προετοιμάσετε ένα χυλό, το οποίο θα περιλαμβάνει λευκό άργιλο και βενζίνη, αυτή η σύνθεση χρησιμοποιείται για τη λίπανση της μολυσμένης περιοχής και την αφήνει για δύο έως τρεις ώρες. Στη συνέχεια το μπλουζάκι πλένεται με την προσθήκη λεκέδων ή χλωρίνης (για ανοιχτόχρωμα αντικείμενα).
 • Συνθετικά θα καεί κάτω από επιθετικούς διαλύτες, επομένως είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε αμμωνία με αλάτι. Αρχικά, η μολυσμένη περιοχή επεξεργάζεται με αμμωνία, στη συνέχεια το αντικείμενο εμποτίζεται σε μια λεκάνη, η οποία περιέχει ήδη αλμυρό νερό.
 • Δερμάτινο προϊόν (για παράδειγμα, ένα σακάκι) καθαρίζεται εύκολα· για να αφαιρέσετε ένα λεκέ από μπογιά, πάρτε απλώς ένα πανί εμποτισμένο με ηλιέλαιο. Διορθώστε το αποτέλεσμα με σαπούνι πλυντηρίου. Μετά τη διαδικασία, για να εξαλειφθούν τα ίχνη λιπαρότητας, συνιστάται να σκουπίζετε το πανί με ένα υγρό και στη συνέχεια στεγνό πανί.
 • Ευαίσθητα (μετάξι, νάιλον) είναι αρκετά δύσκολο να αφαιρέσετε τη βαφή, οι επιθετικές μέθοδοι έκθεσης (καυστικά διαλύματα) μπορεί να καταστρέψουν το αγαπημένο σας πράγμα. Η μέθοδος με ζεστή αμμωνία είναι κατάλληλη εδώ. Πρέπει να βρέξετε μια μπατονέτα σε αυτό και να τρίψετε απαλά την πληγείσα περιοχή. Μετά από αυτό, το πράγμα πρέπει να πλυθεί και να ξεπλυθεί σε νερό με πρόσθετο αλάτι.
 • ΜαλλίΌπως το βαμβάκι, απορροφά γρήγορα τα υγρά, το χρώμα από αυτό το υλικό σκουπίζεται με θρυμματισμένο σαπούνι πλυντηρίου και θερμαινόμενο οινόπνευμα. Αυτή η προετοιμασμένη σύνθεση θα πρέπει να εφαρμόζεται στην πληγείσα περιοχή, όπως ένα πουλόβερ, και να σκουπίζεται απαλά με ένα στεγνό πανί.
 • Εάν εμφανιστεί ένας λεκές χρώματος στα πράγματα από πολυεστέρας, μπορείτε να το φτιάξετε χωρίς να καταστρέψετε τα ρούχα σας. Ο πολυεστέρας μοιάζει με βαμβακερό ύφασμα στην εμφάνισή του, αλλά είναι πιο ανθεκτικός λόγω του συνθετικού συστατικού του και αντέχει εύκολα τη μηχανική καταπόνηση. Συνιστάται σε αυτή την περίπτωση να χρησιμοποιείτε σκόνη πλυσίματος με βούτυρο. Το πράγμα είναι πρώτα εμποτισμένο, το προκύπτον μείγμα εφαρμόζεται στη μολυσμένη περιοχή, στη συνέχεια τα ρούχα πλένονται στο μηχάνημα ή στο χέρι.
 • Για να καθαρίσετε το χρώμα τζιν παντελονι και μην καταστρέψετε τη δομή του υφάσματος, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε βενζίνη ή νέφτι. Εάν αυτή η μέθοδος δεν δίνει αποτελέσματα, τότε πρέπει να αγοράσετε ένα ειδικό αφαίρεσης λεκέδων με περιεκτικότητα σε οξυγόνο.

Είναι καλύτερα να ενεργήσετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα πριν στεγνώσει ο λεκές, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να μην απαλλαγείτε από τον παλιό λεκέ ή να καταστρέψετε το πράγμα με μια εσφαλμένα επιλεγμένη λύση.

Πώς να σκουπίσετε τις βαφές στο σπίτι;

Για να αφαιρέσετε το χρώμα από ρούχα ή παπούτσια, πρέπει να δώσετε προσοχή όχι μόνο στη δομή του υλικού, αλλά και στο χρώμα. Οι λεκέδες σε ένα λευκό πουκάμισο θα εμφανίζονται διαφορετικά από τους λεκέδες στο μαύρο παντελόνι. Επιπλέον, το είδος της βαφής είναι επίσης σημαντικό. Για να μην χαλάσετε το αγαπημένο σας σακάκι ή να αφαιρέσετε σωστά τη βαφή από το ακριβό παντελόνι, αξίζει να σκεφτείτε τι είδους χρώμα πρέπει να σκουπιστεί.

Ακουαρέλα

Συνήθως ένας λεκές από αυτό το χρώμα εμφανίζεται στα παιδικά πράγματα, γιατί μικροί καλλιτέχνες χρησιμοποιούν αυτή τη βαφή για να ζωγραφίσουν. Δεν θα είναι δύσκολο να πλύνετε κάτι τέτοιο· αρκεί απλώς να πλύνετε τα ρούχα στο πλυντήριο ή στο χέρι με την προσθήκη σκόνης πλυσίματος.

Πριν από το πλύσιμο, μπορείτε να εφαρμόσετε στον λεκέ (αν είναι μεγάλος) με έναν ειδικό παράγοντα, για παράδειγμα, το "Vanish", το οποίο έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό αφαίρεσης λεκέδων. Με τον ίδιο τρόπο αφαιρείται και το μελί χρώμα για το βάψιμο.

Λάδι

Το πιο ύπουλο είδος βαφών, γιατί είναι εξαιρετικά δύσκολο να αφαιρεθούν από τα ρούχα. Υπάρχουν όμως διάφοροι τρόποι από τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε τον κατάλληλο.

Αλλά αξίζει να θυμάστε ότι πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό, πρέπει να σκουπίσετε το χρώμα με ένα μαχαίρι ή βούρτσα και να εφαρμόσετε λίπος (ηλιέλαιο ή βαζελίνη) στον λεκέ.

Αυτό είναι απαραίτητο για μαλάκωμα, μόνο τότε ο λεκές αφαιρείται απευθείας:

 • Μπορείτε να καθαρίσετε το αντικείμενο με ένα μείγμα σκόνης πλυσίματος και κανονικού βουτύρου. Η παρασκευασμένη σύνθεση εφαρμόζεται με ένα βαμβάκι στη μολυσμένη περιοχή του υφάσματος, αφήνεται για δεκαπέντε λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένεται.
 • Η βενζίνη αφαιρεί αποτελεσματικά τη βαφή λαδιού, αλλά πρέπει να είναι καθαρή (δεν θα λειτουργεί από το ρεζερβουάρ ενός αυτοκινήτου, αλλά θα λειτουργεί από έναν αναπτήρα). Πρέπει να τρίψετε καλά την πληγείσα περιοχή με ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε βενζίνη.
 • Μια άλλη αποδεδειγμένη μέθοδος είναι το υγρό πιάτων. Προστίθεται σε ζεστό νερό και στη συνέχεια το προκύπτον διάλυμα εφαρμόζεται στα σημεία. Δεν χρειάζεται να τρίψετε τίποτα αμέσως· σε αυτή τη μορφή, το πράγμα αφήνεται για δύο με τρεις ώρες για να απορροφηθεί καλά το υγρό. Μετά την πάροδο του χρόνου, ο λεκές καθαρίζεται με πινέλο και ξεπλένεται με νερό.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ασετόν, το οποίο βρίσκεται σε πολλά καθαριστικά νυχιών. Εφαρμόζεται στο χρώμα (μερικές σταγόνες αρκούν) και το αφαιρεί σε δεκαπέντε λεπτά. Αλλά αυτή η μέθοδος δεν είναι κατάλληλη για οξικό ύφασμα (για παράδειγμα, τεχνητό μετάξι) και μπορεί να σχηματιστούν ίχνη ακετόνης σε χρωματιστά πράγματα.
 • Εάν ένας λεκές από λαδομπογιά πέσει σε λευκά βαμβακερά ρούχα, τότε είναι κατάλληλο ένα προϊόν, για την παρασκευή του οποίου θα χρειαστείτε θρυμματισμένο σαπούνι και σόδα σε ποσότητα μιας κουταλιάς. Το μείγμα αυτό βράζεται σε ένα λίτρο νερό, στο οποίο βυθίζεται το λερωμένο αντικείμενο για κυριολεκτικά μερικά δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, τα ρούχα πλένονται με τον συνηθισμένο τρόπο.

Γκουάς

Η γκουάς, όπως και η βαφή ακουαρέλας, φτιάχνεται με βάση το νερό, έτσι μπορείτε να καθαρίσετε τα ρούχα σας από γκουάς πλένοντας με την προσθήκη Vanish. Υπάρχουν και άλλες μέθοδοι:

 • Μερικές φορές το συνηθισμένο σαπούνι πλυντηρίου μπορεί να σας βοηθήσει, θα πρέπει να μουλιάζετε το πράγμα σε ζεστό νερό, να τρίψετε την περιοχή της μόλυνσης με σαπούνι και μετά να ξεπλύνετε τα ρούχα σας για λίγο.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικό πιάτων. Για να γίνει αυτό, πρέπει να αφρίσετε το υγρό, να το εφαρμόσετε στους λεκέδες, να περιμένετε περίπου μισή ώρα για να απορροφηθεί καλά το προϊόν και μετά να πλύνετε το πράγμα στο μηχάνημα ή στο χέρι.
 • Εάν ο λεκές δεν είναι παλιός, τότε θα καθαριστεί με οδοντόκρεμα, η οποία απλώνεται στο σημείο της ρύπανσης. Το αποτέλεσμα θα γίνει αντιληπτό σε λίγα λεπτά. Συνήθως αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται όταν δεν υπάρχει τίποτα άλλο.
 • Το χρώμα καθαρίζεται και με σόδα, που υπάρχει σε κάθε σπίτι. Είναι απαραίτητο να βρέξετε τις περιοχές μόλυνσης, στη συνέχεια να τις πασπαλίσετε με σόδα, να περιμένετε λίγο, να ξεπλύνετε. Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη μόνο για ανοιχτόχρωμα αντικείμενα.
 • Η αμμωνία και η γλυκερίνη μπορούν επίσης να αφαιρέσουν τους λεκέδες από γκουάς. Χρησιμοποιούνται τόσο μεμονωμένα όσο και μαζί (με ανάμειξη).
 • Η παρουσία σκόνης μουστάρδας στο σπίτι θα είναι ένα συν για όσους τα ρούχα τους έχουν υποφέρει από μπογιά γκουάς. Είναι απαραίτητο να το προσθέσετε στο νερό μέχρι να σχηματιστεί ένα χυλό και να εφαρμόσετε το προϊόν που προκύπτει στον λεκέ. Συνιστάται να περιμένετε λίγο, ενώ βρέχετε τη μουστάρδα, διαφορετικά θα στεγνώσει.

Με βάση το νερό

Αυτή η βαφή έχει βάση το νερό, οπότε αν ο λεκές είναι φρέσκος, μπορεί να αφαιρεθεί με νερό και σαπούνι πλυντηρίου ή σκόνη Vanish. Εάν ο λεκές επιμένει όταν πλένετε σε κρύο νερό, μπορείτε να δοκιμάσετε να πλύνετε τα ρούχα σας με ζεστό νερό.

Ένας άλλος τρόπος είναι να καθαρίσετε το σμάλτο με οινόπνευμα. Πρέπει να βρέξετε ένα κομμάτι ύφασμα με αυτό και να τρίψετε την πληγείσα περιοχή, το χρώμα πρέπει να αφαιρεθεί.

Ακρυλικό

Για να αφαιρέσετε έναν λεκέ από ακρυλικό χρώμα από τα ρούχα, μπορείτε να κρατήσετε το αντικείμενο κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό (η πίεση πρέπει να είναι ισχυρή) και στη συνέχεια να το πλύνετε με κανονική σκόνη ή σαπούνι πλυντηρίου. Άλλες μέθοδοι:

 • Εάν η προηγούμενη μέθοδος δεν έδωσε αποτελέσματα, τότε συνιστάται να προετοιμάσετε μια ειδική λύση που θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα. Η αμμωνία αναμειγνύεται με ξύδι και αλάτι σε αναλογία 2: 2: 1. Το διάλυμα εφαρμόζεται στη μολυσμένη περιοχή, σκουπίζεται με κανονική οδοντόβουρτσα και στη συνέχεια το αντικείμενο πλένεται στο μηχάνημα ή στο χέρι.
 • Θα είναι πολύ πιο δύσκολο να σκουπίσετε έναν αποξηραμένο λεκέ· αυτό θα απαιτήσει βαρύ πυροβολικό με τη μορφή ειδικού διαλύτη και λευκαντικού (για ανοιχτόχρωμα υφάσματα) και αφαίρεσης λεκέδων (για χρωματιστά υφάσματα).

Αφού το πράγμα έχει καθαριστεί από ίχνη μπογιάς, δεν μπορείτε να το βάλετε αμέσως.

Πρέπει να βυθίσετε τα ρούχα σας σε ζεστό νερό, χωριστά από άλλα πράγματα, να τα ξεπλύνετε καλά και μετά να τα στεγνώσετε στον καθαρό αέρα. Αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη για να απαλλαγούμε από τις έντονες οσμές του καθαριστή.Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άρωμα σε αυτήν την περίπτωση, δεν θα εξαλείψουν τη μυρωδιά του ασετόν ή της βενζίνης, αλλά θα το καλύψουν μόνο για λίγο. Για να διατηρήσετε το ρούχο φρέσκο ​​και καθαρό, είναι καλύτερο να επιμείνετε σε ένα μοτίβο ξεβγάλματος και στεγνώματος στο μπαλκόνι για δύο ημέρες.

Χρήσιμες συμβουλές

Προκειμένου οι λεκέδες από μπογιά να αφαιρούνται αποτελεσματικά χωρίς αλλοίωση του αγαπημένου σας πράγματος, είναι σημαντικό να γνωρίζετε βασικοί κανόνες για να αποφευχθεί η επιδείνωση της κατάστασης:

 • Πριν ξεκινήσετε να καθαρίζετε ένα πράγμα, πρέπει να προσδιορίσετε το υλικό και τον τύπο του χρώματος. Γιατί, για παράδειγμα, οι λαδομπογιές και οι ακουαρέλες έχουν διαφορετικές μεθόδους καθαρισμού.
 • Είναι πολύ πιο δύσκολο να αφαιρέσετε το παλιό αποξηραμένο χρώμα από το φρέσκο, επομένως δεν συνιστάται να περιμένετε μέχρι να απορροφηθεί σταθερά η βαφή στο ύφασμα, αλλά να ξεκινήσετε τον καθαρισμό το συντομότερο δυνατό μετά τη μόλυνση.
 • Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε να αφαιρείτε τη βαφή από την μπροστινή πλευρά του ρούχου, πρέπει να είναι γυρισμένη προς τα έξω, διαφορετικά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αποχρωματισμού ενός λαμπερού πράγματος. Για να μην διαβρώσει το καθαριστικό την μπροστινή πλευρά του ρούχου από τη λάθος πλευρά, πρέπει να βάλετε κάποιο είδος κάτω από αυτό για να «απορροφήσει». Αυτό μπορεί να είναι μια πετσέτα ή μια κανονική χαρτοπετσέτα.
 • Ο προηγούμενος κανόνας ισχύει και για ρούχα με πολλαπλές στρώσεις, όπως φούστες με επένδυση. Σε αυτή την περίπτωση, μεταξύ των στρωμάτων, πριν τον καθαρισμό, πρέπει να βάλετε ένα κομμάτι στεγνού υφάσματος ή μεμβράνης πολυαιθυλενίου. Έτσι, το διάλυμα δεν θα εξαπλωθεί, αλλά θα απορροφηθεί στο υποκείμενο υλικό.
 • Πρώτα, πρέπει να επεξεργαστείτε τα σημεία από τις άκρες, μετακινώντας προς τη μέση.
 • Εάν δεν είστε σίγουροι για την επιλογή του σωστού προϊόντος για ένα συγκεκριμένο ύφασμα, δεν πρέπει να το ποτίζετε αμέσως γενναιόδωρα με κάτι. Είναι καλύτερα να επιλέξετε μια μικρή περιοχή χαρτιού και να στάξετε λίγο από το προϊόν πάνω της για να δείτε αν υπάρχει αρνητική αντίδραση του υλικού. Εάν όχι, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε με ασφάλεια την επεξεργασία.
 • Σε χοντρά και χοντρά υφάσματα, ο λεκές καθαρίζεται πολύ πιο εύκολα από ότι σε λεπτά υφάσματα. Δηλαδή, το να απαλλαγείτε από το χρώμα στο τζιν θα είναι πιο εύκολο από το να το αφαιρέσετε από μια μεταξωτή μπλούζα.
 • Υπάρχει ένας κανόνας που ισχύει για την περιοχή της ρύπανσης. Όσο μικρότερο είναι, τόσο πιο εύκολο θα είναι να το καθαρίσετε.
 • Πρέπει να σκουπίσετε τον λεκέ με ένα ειδικό εργαλείο χρησιμοποιώντας ένα βαμβάκι ή ανοιχτόχρωμα κομμάτια υφάσματος (τα σκούρα μπορεί να αρχίσουν να ξεθωριάζουν από το διάλυμα), επομένως είναι καλύτερο να προετοιμάσετε τα πάντα εκ των προτέρων. Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, πρέπει να αλλάζετε περιοδικά τα βαμβακερά μαξιλάρια.
 • Πριν ξεκινήσετε την αφαίρεση λεκέδων, πρέπει να απλώσετε το προϊόν σε μια επιφάνεια που δεν είναι βαμμένη, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να καταστραφεί το επάνω στρώμα, για παράδειγμα, ενός τραπεζιού ή παρκέ.
 • Τα χρώματα με βάση το λάδι αφαιρούνται πιο δύσκολα, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να καταβάλετε κάθε προσπάθεια.
 • Εκτός από την επιλογή μιας επιφάνειας, είναι σημαντικό να φροντίζετε την τοποθεσία. Όταν αφαιρείτε λεκέδες με βενζίνη ή ασετόν, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το παράθυρο στο δωμάτιο είναι ανοιχτό (μπορείτε επίσης να βγείτε στον καθαρό αέρα, για παράδειγμα, στο μπαλκόνι). Αυτές οι ουσίες είναι εύφλεκτες, επομένως θα πρέπει να ασφαλίσετε το διαμέρισμά σας. Ταυτόχρονα, ο καθαρός αέρας που εισέρχεται από ένα ανοιχτό παράθυρο θα εξαλείψει τον κίνδυνο δηλητηρίασης (λόγω των επιβλαβών ατμών ορισμένων διαλυτών). Σε αυτή την περίπτωση, είναι επιτακτική ανάγκη να φοράτε λαστιχένια γάντια στα χέρια σας.
 • Οι γονείς συχνά αφαιρούν λεκέδες από τα παιδικά ρούχα, γιατί στα παιδιά αρέσει να ζωγραφίζουν με γκουάς ή ακουαρέλες και σπάνια το κάνουν χωρίς να λερώνονται με αυτά. Αλλά υπάρχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα εδώ. Συνήθως, όλα αυτά τα χρώματα για το βάψιμο διαλύονται στο νερό, ώστε να μπορούν να καθαριστούν εύκολα.
 • Τα κορίτσια μερικές φορές πρέπει να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της βαφής μαλλιών στα ρούχα τους. Πολλοί τρόποι μπορούν να βοηθήσουν εδώ. Ένα από αυτά είναι το αδιάλυτο ξύδι, το οποίο πρέπει να τρίβεται πάνω από τη βρωμιά και στη συνέχεια να πλυθεί το πράγμα (μπορείτε να προσθέσετε ξύδι σε ποσότητα ενός ποτηριού όταν πλένεται στο πλυντήριο). Εάν τα ρούχα δεν είναι χρωματιστά, τότε το υπεροξείδιο του υδρογόνου (προθερμασμένο) με αμμωνία θα έρθει στη διάσωση.Όλα εξαρτώνται από την ποιότητα της βαφής μαλλιών, μερικές φορές μπορείτε να σκουπίσετε τον λεκέ με συνηθισμένο σαπούνι πλυντηρίου και μερικές φορές χρειάζεστε μερικές σταγόνες γλυκερίνης ή ακόμα και βενζίνη.
 • Εάν δεν είστε σίγουροι για τις ικανότητές σας, μπορείτε πάντα να απευθυνθείτε σε ένα επαγγελματία στεγνοκαθαριστήριο για βοήθεια, όπου οι ειδικοί θα σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε πολύπλοκους λεκέδες από χρώμα από τα αγαπημένα σας ρούχα.

Έτσι, με αυτές τις συμβουλές και κόλπα, μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε λεκέδες χρώματος από οποιοδήποτε είδος υλικού. Αλλά θα είναι καλύτερα να μην μπείτε καθόλου σε καταστάσεις, μετά τις οποίες θα πρέπει να καθαρίσετε τα ρούχα σας από τη βαφή. Να είστε προσεκτικοί όταν βάφετε και ανακαινίζετε και μην ακουμπάτε σε βαμμένους τοίχους ή μην κάθεστε σε βαμμένα παγκάκια πάρκων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αφαίρεσης λεκέδων από μπογιά, δείτε το βίντεο.

 

 

https://fashion-el.decorexpro.com/legkaya-odezhda/udalenie-pyaten/kak-otstirat-krasku/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .