Δευτέρα, Απριλίου 3

Διάρρηξη σε τράπεζα στη Ν. Σμύρνη: Η πορεία των Κολομβιανών από την άφιξη στην Ελλάδα μέχρι την αναχώρηση με την πλούσια λεία

Άδειαζαν τις θυρίδες πάνω από 2.5 ώρες - Έκλεψαν κοσμήματα και χιλιάδες ευρώ


Ένα καλά οργανωμένο σχέδιο, το οποίο χρησιμοποιούσαν και σε άλλες περιπτώσεις, αφού ήταν μέλη διεθνούς μετακινούμενης σπείρας, είχαν καταστρώσει οι τρεις Κολομβιανοί οι οποίοι έφτασαν στη χώρα μας σαν κύριοι και αποχώρησαν με τον ίδιο τρόπο, με μια απίστευτη λεία που είχαν καταφέρει να αρπάξουν από τις θυρίδες τράπεζας στη Νέα Σμύρνη, στις 8 Ιουλίου 2022.

Η σπείρα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αρχηγός ήταν ένας 46χρονος. Οι άνδρες που λειτουργούσαν σαν το «δεξί» του χέρι ήταν ένας συνομήλικός του και ένας ακόμη 42χρονος.

Η ομάδα των «μακρυχέρηδων» είχε «οργώσει» πολλά μέρη του κόσμου προτού φτάσει στη χώρα μας καθώς είχαν «χτυπήσει» προηγουμένως σε Αμερική, Ευρώπη, Σουηδία, Φινλανδία, και Καναδά.

Την ίδια μέθοδο και τον ίδιο τρόπο δράσης χρησιμοποιούν κάθε φορά που «επισκέπτονταν» μια χώρα για να διαρρήξουν ένα υποκατάστημα τράπεζας.


Την ίδια μέθοδο και τον ίδιο τρόπο δράσης χρησιμοποιούν κάθε φορά που «επισκέπτονταν» μια χώρα για να διαρρήξουν ένα υποκατάστημα τράπεζας.


Η άφιξη στην Ελλάδα

Οι τρεις Κολομβιανοί έφτασαν στην χώρα μας μέσω της Σερβίας αρκετές μέρες πριν το «χτύπημα» στην τράπεζα της Νέας Σμύρνης.

Το συγκεκριμένο κατάστημα τους «γυάλισε» αφού προηγουμένως είχαν κοιτάξει και άλλους στόχους όπως υποκαταστήματα σε Μαρούσι, Κηφισιά, Γλυφάδα και ένα ακόμα στη Νέα Σμύρνη. Οι πανέξυπνοι δράστες είχαν επισκεφτεί το κατάστημα και το είχαν «σκανάρει» ώστε να κατοπτεύσουν τον χώρο και να τον καταγράψουν σε βίντεο και να διαπιστώσουν ποια ήταν τα μέτρα ασφαλείας. Όταν κατέληξαν στην τράπεζα-στόχο οργανώθηκαν ώστε να φέρουν σε πέρας την επιχείρησή τους όσο καλύτερα μπορούσαν. Απέκτησαν αυτοκίνητο και νέες επιχειρησιακές τηλεφωνικές συνδέσεις. Αν και είχαν μελετήσει τον χώρο προχώρησαν σε ακόμα πιο διεξοδική παρατήρηση και έρευνα. Ένα ακόμα βήμα ήταν να μοιράσουν τους ρόλους, ποιοι θα είναι οι διαρρήκτες και ποιος ο τσιλιαδόρος, ενώ είχαν φροντίσει να πάρουν τα μέτρα τους για να εξουδετερώσουν όλα τα «ζητήματα» που θα προέκυπταν π.χ. με κάμερες ασφαλείας, πελάτες-μάρτυρες κλπ. Η διάρρηξη Στις 8 Ιουλίου 2022, οι τρείς δράστες εισήλθαν διαδοχικά στο υποκατάστημα από τις 09:30 έως τις 12:00 το πρωί με καλυμμένα χαρακτηριστικά με μάσκες και προσποιούμενοι τους πελάτες. Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους υπαλλήλους του καταστήματος, διέρρηξαν πέντε θυρίδες στο χώρο την θησαυροφυλακίου, αφαιρώντας κοσμήματα και χρυσαφικά, συνολικής χρηματικής αξίας περίπου 50.000 ευρώ! Όταν είχαν ολοκληρώσει την δράση τους, βγήκαν από την τράπεζα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Στη συνέχεια, ακολούθησαν διαφορετικά δρομολόγια και τελικά συναντήθηκαν σε σημείο μακριά από την τράπεζα. Άμεσα πέταξαν για την Ισπανία, συγκεκριμένα την ίδια μέρα, ώστε να μην κινήσουν υποψίες

Όταν είχαν ολοκληρώσει την δράση τους, βγήκαν από την τράπεζα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Στη συνέχεια, ακολούθησαν διαφορετικά δρομολόγια και τελικά συναντήθηκαν σε σημείο μακριά από την τράπεζα. Άμεσα πέταξαν για την Ισπανία, συγκεκριμένα την ίδια μέρα, ώστε να μην κινήσουν υποψίες.

https://www.newsbreak.gr/ellada/454747/diarrixi-se-trapeza-sti-n-smyrni-i-poreia-ton-kolomvianon-apo-tin-afixi-stin-ellada-mechri-tin-anachorisi-me-tin-ploysia-leia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.