Σάββατο, Απριλίου 22

Καρδιακές παθήσεις: Το φαγητό μπορεί να γίνει ένα από τα καλύτερα «φάρμακα»

Καρδιακές παθήσεις: Το φαγητό μπορεί να γίνει ένα από τα καλύτερα «φάρμακα»
Image by Gerd Altmann from Pixabay Καρδιακές παθήσεις: Το φαγητό μπορεί να γίνει ένα από τα καλύτερα «φάρμακα»

Καρδιακές παθήσεις: Το φαγητό μπορεί να γίνει ένα από τα καλύτερα «φάρμακα»

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, περισσότερα από τα δύο τρίτα των θανάτων από καρδιακές παθήσεις θα μπορούσαν να αποφευχθούν σε παγκόσμια κλίμακα, εάν οι άνθρωποι άλλαζαν η διατροφή τους.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι καρδιακές παθήσεις αποτελούν τη νούμερο ένα απειλή. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης συνδυαστικής μελέτης που δημοσιεύτηκε στα περιοδικά European Society of Cardiology και European Heart Journal – Quality of Care and Clinical Outcomes (ESC), δεν πρέπει να αποδεχθούμε αυτή την απειλή ως αναπόφευκτη.

Τι επισημαίνει η μελέτη

Η ανθυγιεινή διατροφή, η υψηλή αρτηριακή πίεση και η υψηλή χοληστερόλη είναι οι τρεις κυριότερες αιτίες θανάτου από καρδιακά επεισόδια.

ΚΑΙ το στρες! Άγχος: Πόσο επιβλαβές είναι για το καρδιαγγειακό 

Σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη, περισσότεροι από έξι εκατομμύρια θάνατοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν με τη μείωση της πρόσληψης επεξεργασμένων τροφίμων, ζαχαρούχων ποτών, τρανς και κορεσμένων λιπαρών και πρόσθετου αλατιού και ζάχαρης, αυξάνοντας παράλληλα την πρόσληψη ψαριών, φρούτων, λαχανικών, ξηρών καρπών και δημητριακών ολικής αλέσεως.

Δείτε τις 14 τροφές που βλάπτουν σοβαρά την καρδιά
και Η καρδιά… αγαπάει την υγιεινή διατροφή 

Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να τρώμε 200 έως 300 mg ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που προσφέρουν τα θαλασσινά κάθε μέρα. Επιπλέον, κάθε μέρα θα πρέπει να στοχεύουμε σε 200 έως 300 γραμμάρια φρούτων, 290 έως 430 γραμμάρια λαχανικών, 16 έως 25 γραμμάρια ξηρών καρπών και 100 έως 150 γραμμάρια δημητριακών ολικής αλέσεως.

ΖΩΙΚΆ Ω 3: Σχετίζονται με χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας από ΌΛΕΣ τις αιτίες 

Ανάλυση δεδομένων χρόνων

Η ομάδα των ερευνητών ανέλυσε δεδομένα από τη μελέτη Global Burden of Disease 2017, η οποία διεξήχθη μεταξύ 1990-2017 σε 195 χώρες για να αποκαλύψει ότι υπήρχαν 126,5 εκατομμύρια άνθρωποι που ζούσαν με ισχαιμική καρδιοπάθεια καθώς και 10,6 εκατομμύρια νέες διαγνώσεις με την πάθηση που προκάλεσε 8,9 εκατομμύρια θανάτους το 2017. Αυτό αντιπροσωπεύει το 16% του συνόλου των θανάτων σε σύγκριση με το 12,6% το 1990.

Η ομάδα των ερευνητών υπολόγισε επίσης την επίδραση κάποιων βασικών παραγόντων κινδύνου στον θάνατο από ισχαιμική καρδιοπάθεια, εκτιμώντας συγκεκριμένα το ποσοστό των θανάτων που θα μπορούσαν να είχαν αποτραπεί.

Καρδιοπάθεια: Τα 13 συστατικά που προλαμβάνουν την κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως 

Αυτοί οι παράγοντες κινδύνου ήταν:

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το εντυπωσιακό 69,2% των παγκόσμιων θανάτων από ισχαιμική καρδιοπάθεια θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν οι άνθρωποι υιοθετούσαν πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Εν κατακλείδι

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ειδικών, η ισχαιμική καρδιοπάθεια μπορεί να προληφθεί σε μεγάλο βαθμό με την υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών κυρίως ως προς τη διατροφή. Επιπλέον, επεσήμαναν πως χρειάζονται γεωγραφικά προσαρμοσμένες στρατηγικές – για παράδειγμα, προγράμματα για τη μείωση της πρόσληψης αλατιού σε περιοχές όπου η κατανάλωση είναι υψηλή.

ΠΡΟΣΟΧΉ! Η ζάχαρη απειλεί την καρδιά πολύ περισσότερο από το αλάτι 

Αυτή η συνδυαστική μελέτη υποστηρίζει και προσθέτει σε ένα μεγάλο σύνολο στοιχείων που υποδηλώνουν ότι το φαγητό μπορεί να θεωρηθεί ένα από τα καλύτερα «φάρμακα», χωρίς ποτέ βέβαια να ξεχνάμε τη σπουδαιότητα των προληπτικών ελέγχων υγείας που μπορούν να χαρίσουν μακροζωία.

ΚΑΙ την Άσκηση: Ίδια αποτελεσματικότητα με τα φάρμακα για τους καρδιοπαθείς 

www.vita.gr   

~~~~~~~~~~~~~

«Τροφή-Φάρμακο»: Παράλληλα διατίθενται από την ιστοσελίδα ΦΥΣΙΚΆ συμπληρώματα διατροφής που είναι ιδανικά για την την καλή υγεία του κυκλοφορικού και του καρδιαγγειακού συστήματος που συμβάλλουν στην προστασία αγγείων-αρτηριών, για τους θρόμβους, τις αρρυθμίες, αλλά και την αθηρωματική πλάκα και την αρτηριο-αθηροσκλήρωση! Πρόκειται για:

Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα και παραγγελίες, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη: Στρες~Αυξάνει έως και 64% τον κίνδυνο εμφράγματος και ανακοπής

Υπολογισμός του καρδιαγγειακού κινδύνου~Για έμφραγμα και εγκεφαλικό  

Καρδιαγγειακό: Συμπτώματα και αιτίες κακής κυκλοφορίας 

Καρδιαγγειακό, Προστατεύουμε το σύστημα που μας Διατηρεί στη Ζωή

Στρατηγική αντιγήρανσης, η ενίσχυση των αγγείων μας

Καρδιαγγειακό: Τεστ κοπώσεως και πιθανό έμφραγμα 

Καρδιακή αρρυθμία: Τι είναι, επικινδυνότητα, πρόληψη και αντιμετώπιση 

Στεφανιαία νόσος και Εγκεφαλικά επεισόδια: Αμφίδρομη και ολέθρια σχέση

Αθηροσκλήρωση: O μεγάλος εχθρός καρδιάς και εγκεφάλου-Προειδοποιητικά σημάδια-Αντιμετώπιση

Είμαστε τόσο νέοι όσο και οι αρτηρίες μας  

Καρδιαγγειακό: Τεστ κοπώσεως και πιθανό έμφραγμα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.