Σάββατο, Απριλίου 29

Κύρτσος καλεί Κομισιόν για την ακεραιότητα των εκλογικών καταλόγων στην Ελλάδα

«Πως εγγυάται ή έστω διερευνά την πλήρη αντιστοιχία των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους με το εκλογικό σώμα στην Ελλάδα και σε κάθε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης;»

Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή απηύθυνε ο ευρωβουλευτής Γ. Κύρτσος ζητώντας να ενημερωθεί για τους τρόπους με τους οποίους η Επιτροπή εγγυάται και ελέγχει την πλήρη αντιστοιχία εκλογικών καταλόγων και του εκλογικού σώματος στην Ελλάδα και τα άλλα κράτη μέλη της Ένωσης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, στις 21/05/2023 οι οποίες είναι πιθανόν να οδηγήσουν και σε άλλη εκλογική αναμέτρηση,
και λαμβάνοντας υπόψη την Ανακοίνωση της Επιτροπής (25.11.2021) για την «Προστασία της ακεραιότητας των εκλογών και προώθηση της δημοκρατικής συμμετοχής» αλλά και ότι:
Οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους είναι 9.810.040, εκ των οποίων 4.760.042 άνδρες και 5.049.998 γυναίκες

Ενώ ο καταγεγραμμένος μόνιμος πληθυσμός σύμφωνα με την τελευταία απογραφή είναι 10.482.487, εκ των οποίων 5.125.977 άνδρες και 5.356.510 γυναίκες

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
Πως εξασφαλίζει την ακεραιότητα των εκλογικών μητρώων στα κράτη μέλη;

Πως εγγυάται ή έστω διερευνά την πλήρη αντιστοιχία των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους με το εκλογικό σώμα στην Ελλάδα και σε κάθε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης;».

 https://www.koutipandoras.gr/article/kyrtsos-kalei-komision-gia-tin-akeraiotita-ton-eklogikon-katalogon-stin-ellada/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.