Τρίτη, Απριλίου 25

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΝΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ – ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΠΟΤ ΜΕ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

tourkia_

Το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» ως κεντρικό προεκλογικό αφήγημα εισάγει ο Ταγίπ Ερντογάν με τηλεοπτικό σποτ που εμφανίζει το σύνολο σχεδόν των Ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου υπό τουρκική κατοχή.

Τα νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως αλλά και η δυτική Θράκη, εμφανίζονται κάτω από την τουρκική ημισέληνο σε προεκλογικό σποτ του AKP του κόμματος Ερντογάν.

Το διαφημιστικό των 108 δευτερολέπτων, στο οποίο πρωταγωνιστεί η σημαία της Τουρκίας, ανέβηκε στα social media του AKP για να τιμήσει την «Ημέρα Εθνικής Κυριαρχίας και Ημέρα Παιδιού» που αποτελεί εθνική γιορτή για την γείτονα χώρα. Η επέτειος καθιερώθηκε από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ καθώς στις 23η Απριλίου 1920 ιδρύθηκε η Τουρκική Εθνοσυνέλευση που αποτελεί σύμβολο της εθνικής κυριαρχίας της Τουρκίας της Τουρκίας και η οποία αφιερώθηκε από τον Τούρκο ηγέτη στα παιδιά.

Την ίδια στιγμή η Αθήνα στέλνει μήνυμα προς την Άγκυρα πως δεν θα επιτρέψει η εσωτερική τουρκική πολιτική αντιπαράθεση να μετατραπεί σε δημόσιο διάλογο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Αρναούτης δήλωσε πως «Οι θέσεις μας είναι γνωστές. Η διαφορά μας είναι μία. Δεν θα επιτρέψουμε η εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση στην Τουρκία να μετατραπεί σε δημόσιο διάλογο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας».

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%94%ce%95%ce%9d-%ce%a0%ce%95%ce%a1%ce%99%ce%9c%ce%95%ce%9d%ce%91%ce%9c%ce%95-%ce%9a%ce%91%ce%a4%ce%99-%ce%9a%ce%91%ce%9b%ce%a5%ce%a4%ce%95%ce%a1%ce%9f-%ce%95%ce%9d%ce%9f%ce%a8%ce%95%ce%99-%ce%95/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .