Τρίτη, Απριλίου 25

ΕΚΑΝΕ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ, ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΚΟΛΛΑΓΕ;;; ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΚΡΕΜΑΕΙ ΣΤΑ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ “ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ” ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022.
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Για συνταγματικό ατόπημα έκανε λόγο σε ανάρτηση του ο αναπληρωτής καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου ΑΠΘ, Ακρίτας Καϊδατζής, στον απόηχο της προκήρυξης των εκλογών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς μετέτρεψε ως “εθνικό λόγο” αυτό που ζητούν ιδιωτικοί οργανισμοί (η απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας) ενώ έθεσε και στο “κάδρο” και την ΠτΔ που έκανε αποδεκτό αυτό το αίτημα.

Ο πρωθυπουργός εισηγήθηκε το πρωί στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας την προκήρυξη των εκλογών και την διάλυση της Βουλής επικαλούμενος «εθνικό λόγο».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ακρίτας Καϊδατζής, η προκήρυξη εκλογών για εθνικό θέμα (δλδ χωρίς παραίτηση της κυβέρνησης) είναι αντίθετη στο πνεύμα του Συντάγματος.

Μάλιστα με δηκτικό τρόπο χαρακτηρίζει αδιανόητη την διενέργεια εκλογών από την κυβέρνηση που διερευνάται για παρακολουθήσεις πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων και θέτει ένα προφανές ζήτημα πολιτικής αξιοπιστίας, ενω ξεκαθαρίζει ότι η μόνη λύση είναι η παραίτηση της κυβέρνησης και ο διορισμός υπηρεσιακής.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, εγκαλεί και την ΠτΔ καθώς ως όφειλε, εκ του ρόλου της (ρυθμίστρια του πολιτεύματος) να αποθαρρύνει την προκήρυξη εκλογών για εθνικό θέμα από την κυβέρνηση, καθώς την ημερομηνία των εκλογών την ορίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%95%ce%9a%ce%91%ce%9d%ce%95-%ce%9a%ce%9f%ce%a5%ce%a1%ce%95%ce%9b%ce%9f%ce%a7%ce%91%ce%a1%ce%a4%ce%9f-%ce%a4%ce%9f-%ce%a3%ce%a5%ce%9d%ce%a4%ce%91%ce%93%ce%9c%ce%91-%ce%9c%ce%95-%ce%a4%ce%9f%ce%9d/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.