Κυριακή, Απριλίου 16

Και ο Β.Όρμπαν στην «γραμμή» Ε.Μακρόν: «Η Ευρώπη να μην γίνει υποτελής των ΗΠΑ»

«Έχουμε δικά μας συμφέροντα»

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν υποστήριξε με δηλώσεις του τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στην προειδοποίησή του ενάντια στο ενδεχόμενο η Ευρώπη να γίνει «υποτελής» των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Μακρόν προκάλεσε αναταραχή και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού με συνέντευξή του, στην οποία είπε ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να είναι «οπαδός» ούτε της Ουάσιγκτον ούτε του Πεκίνου ούτε θα εμπλακεί σε οποιαδήποτε κλιμάκωση για την Ταϊβάν.

Αν πρόκειται να ψηφίσετε το κόμμα «Έλληνες» του Η.Κασιδιάρη και απαγορευθεί η συμμετοχή του στις εκλογές, θα ψηφίζατε ΣΥΡΙΖΑ για να «τιμωρήσετε» την κυβέρνηση;

  • Ναι (23%, 4,118 Votes)
  • Όχι (66%, 11,893 Votes)
  • Ίσως ναι (5%, 816 Votes)
  • Ίσως όχι (1%, 133 Votes)
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ (6%, 1,033 Votes)

Σύνολο ψήφων: 17,993

Ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος μόλις επέστρεψε από την Κίνα, επέμεινε στα σχόλιά του, λέγοντας ότι το να είσαι σύμμαχος των ΗΠΑ δεν σημαίνει ότι είσαι «υποτελής».

«Ο Γάλλος πρόεδρος αναζητά πιθανούς εταίρους και όχι εχθρούς, κάτι που μοιάζει με τη θέση της Ουγγαρίας: πρέπει να ξεκινήσουμε από τα δικά μας συμφέροντα, όχι να λαμβάνουμε υπόψη τα συμφέροντα των άλλων», είπε σήμερα ο Όρμπαν στην εβδομαδιαία ραδιοφωνική του ομιλία.

«Είναι απαραίτητο να σκεφτούμε αν τα συμφέροντα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής συμπίπτουν με τα ευρωπαϊκά», πρόσθεσε ο Όρμπαν.

Αυτή η δήλωση δεν μπορεί να είναι άσχετη με την κίνηση της Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα όπου επέβαλε κυρώσεις εναντίον μιας τράπεζας στη Βουδαπέστη και τριών αξιωματούχων της – δύο Ρώσων και ενός Ούγγρου.

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αποχωρεί από τη Διεθνή Τράπεζα Επενδύσεων (IIB).

Ο Όρμπαν ισχυρίστηκε ότι οι κυρώσεις κατέστησαν αδύνατη τη λειτουργία της τράπεζας, καθιστώντας «την περαιτέρω συμμετοχή της Ουγγαρίας… άσκοπη».

Περιέγραψε επίσης την αμερικανική κυβέρνηση ως «τον μεγαλύτερο υποστηρικτή του πολέμου» στην Ουκρανία, ενώ επανέλαβε ότι η Ουγγαρία «υποστηρίζει την ειρήνη» και τις ειρηνευτικές συνομιλίες.


«Η Ουγγροαμερικανική φιλία πρέπει να αντέξει αυτή τη διαφορά απόψεων… Έχουμε καλές σχέσεις με τους Αμερικανούς, οι ΗΠΑ είναι φίλοι και σημαντικός σύμμαχός μας», είπε ο Όρμπαν, ο οποίος υποστηρίζει ανοιχτά τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

https://www.pronews.gr/kosmos/kai-o-v-ormpan-stin-grammi-e-makron-i-eyropi-na-min-ginei-ypotelis-ton-ipa/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .