Δευτέρα, Απριλίου 3

Θέμης Σοφός: «Μητσοτάκης και Τσίπρας, ανεκδιήγητοι και ασυγχώρητοι κι οι δύο...»

Γράφει ο δικηγόρος Θέμης Σοφός  Επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη – «Δυσσέβειας Ύβρις» Ο Kyriakos Mitsotakis ζητεί συγγνώμη «προσπαθώντας ...
Γράφει ο δικηγόρος Θέμης Σοφός

 Επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη – «Δυσσέβειας Ύβρις»
Ο Kyriakos Mitsotakis ζητεί συγγνώμη «προσπαθώντας να βάλει σε σειρά τις σκέψεις του» (verbatim), διότι «στην Ελλάδα του 2023, δεν γίνεται δυο τρένα να κινούνται αντίθετα στην ίδια γραμμή και να μην το έχει αντιληφθεί κανείς.» Η συγγνώμη του είναι προσωπική και στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν τη χώρα «εδώ και χρόνια … αν το έργο της Τηλεδιοίκησης είχε ολοκληρωθεί, αυτό το δυστύχημα θα ήταν πρακτικά αδύνατο να είχε συμβεί. Το γεγονός ότι το Ψηφιακό Σύστημα Ελέγχου θα λειτουργεί πλήρως μέσα στους επόμενους μήνες δεν είναι δικαιολογία.»
Διαβάζοντας, όσο γίνεται πιο ψύχραιμα, αυτές τις προκλητικά συγκεχυμένες σκέψεις, επιβεβαιώνεται η βαθειά πολιτική και ηθική σήψη που έχει κυριαρχήσει στην Ελλάδα. Με μια νομική προσέγγιση, τα λόγια αυτά ερμηνεύονται αναμφίβολα ως μια πλήρης ομολογία συνενοχής του κ. Μητσοτάκη για το έγκλημα, της οποίας έπεται το αίτημα για την αναγνώριση της ελαφρυντικής περίστασης της έμπρακτης μετάνοιας. Διότι η συγγνώμη μία μόνον νομική σημασία μπορεί να έχει, κ. Μητσοτάκη, και αυτή είναι η ομολογία της ενοχής σου για τους 55 και πλέον νεκρούς και τους αμέτρητους βαριά τραυματισμένους συμπολίτες μας.
Αφού λοιπόν καταγραφεί βαθειά στις συνειδήσεις μας η ομολογία της ενοχής σου (και) για το έγκλημα αυτό, τότε έρχεται η περίοδος της διάσκεψης ως προς το εάν υφίστανται πραγματικοί λόγοι να γίνει δεκτή η συγγνώμη σου και να αναγνωρισθεί η ελαφρυντική περίσταση της έμπρακτης μετάνοιας. Και απαντώ αμέσως με τη δική μου συνείδηση, τη συνείδηση ενός κομματικά απόλιδος:
Απορρίπτεται τόσο η συγγνώμη σου, όσο και το αίτημά σου για αναγνώριση όποιας ελαφρυντικής περίστασης. Λες ότι «τις επόμενες μέρες ο αρμόδιος υπουργός ΘΑ ανακοινώσει παρεμβάσεις άμεσης βελτίωσης της ασφάλειας των σιδηροδρόμων μέχρι να ολοκληρωθεί το Ηλεκτρονικό Σύστημα Διοίκησης». Αφού δεν κατάφερες, εσύ και αυτός που λέγεται Καραμανλής εκ της ληξιαρχικής πράξης γεννήσεως, να βελτιώσεις την ασφάλεια των σιδηροδρόμων μέχρι να ολοκληρωθεί το ηλεκτρονικό σύστημα διοίκησης, μέχρι σήμερα επί τέσσερα ολόκληρα έτη, που (υποτίθεται) ότι κυβερνάς αυτή τη χώρα, δεν παρέχεις καμία τεκμηριωμένη παράθεση περιστατικών για να γίνει αποδεκτή η υπόσχεσή σου ότι θα υλοποιήσεις την ασφάλεια της χώρας μας.
Ξεχνάς τη συγγνώμη που ζήτησες για τις υποκλοπές; Ξεχνάς τη συγγνώμη που ζήτησες για τις φωτιές; Ξεχνάς πώς έχεις φερθεί στο στράτευμα, ή νομίζεις ότι μπορείς για πολύ καιρό να το αποκρύπτεις από τον ελληνικό λαό; Υπάρχουν Δίκες εξοπλιστικών προγραμμάτων της χώρας, η δίκη για το C4i και άλλες, από τις οποίες έχει παρασχεθεί πλούσιο υλικό για εύλογα συμπεράσματα του ιστορικού του μέλλοντος.
Πώς μπορείς και αφήνεις τον υπερυπουργό σου να πρωταγωνιστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές καθημερινώς λαϊκίζοντας ακόμη και τώρα που θάβουν οι άνθρωποι τους νεκρούς τους; Προφανώς εξυπηρετεί κάποιο επικοινωνιακό πρόγραμμά σου (και) αυτό.
Ζητείς συγγνώμη, αλλά λες πως «ΘΑ ζητήσεις αμέσως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από φίλες χώρες τη συνδρομή τους σε τεχνογνωσία, ώστε να αποκτήσουμε, επιτέλους, σύγχρονα τρένα».
Προσωπικά θα ντρεπόμουν, πριν καν κηδευτούν οι νεκροί, να αναφερθώ σε τέτοιες εξαγγελίες, καθώς δεν έχεις ακούσει ακόμη τι έχει συμβεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στις «φίλες χώρες» σχετικά με το εν λόγω ζήτημα. Θα έλθει η ώρα.
Ζητείς συγγνώμη, και λες πως «ΘΑ αγωνιστείς για να έχουμε πρόσθετη κοινοτική χρηματοδότηση προκειμένου να συντηρηθεί και να αναβαθμιστεί γρήγορα το υφιστάμενο δίκτυο». Δεν σου φτάνουν τα χρήματα που χρέωσες την χώρα μου, ενώ τεχνηέντως δεν αναφέρεις πόσα είναι αυτά που συμποσούνται μετά την «πρόσθετη» κοινοτική χρηματοδότηση.
Ζητείς συγγνώμη, αλλά λες πως «ΘΑ προτείνεις σε όλα τα κόμματα να δεσμευτείτε από τώρα ότι, στην επόμενη Βουλή, θα συσταθεί Ειδική Επιτροπή που θα διερευνήσει την πονεμένη ιστορία των ελληνικών σιδηροδρόμων όλη την τελευταία εικοσαετία.» Αυτό θα έπρεπε να είχε ήδη αποφασισθεί με σύσταση προανακριτικής Επιτροπής, κατόπιν διακομματικού αιτήματος, που θα περιλαμβάνει (τουλάχιστον) τους Υπουργούς Μεταφορών των τελευταίων 15 ετών, πλην μάταια. Δεν γίνεται πιστευτός ο λόγος σου. Ήδη αυτή η εξαγγελία σου προέρχεται εκ του πονηρού, καθώς γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι είναι ανέφικτη, βάσει (και) των συμβουλών που έχεις ήδη λάβει.
Λες, ότι είσαι στην πολιτική εδώ και αρκετά χρόνια για να αλλάξεις αυτή την «κακιά την χώρα», αυτήν την παλαιά Ελλάδα που μας πληγώνει. Έχεις τελειώσει προ πολλού, τουλάχιστον στην δική μου συνείδηση. Διότι είσαι μέρος όχι της παλαιάς Ελλάδας, αλλά της κακιάς χώρας, όπως ομολογείς ότι υπάρχει, της Ελλάδας της Δυσσέβειας, μητέρας της Ύβρεως. Ακόμη θυμάμαι πώς καθόσουν μπροστά στο φέρετρο του Μίκη Θεοδωράκη.
Δεν ξέρω πια ποιος είναι πιο ανώριμος πολιτικός άνδρας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας. Είσθε κι οι δύο σας πάντως ανεκδιήγητοι και ασυγχώρητοι. Νέοι άνθρωποι, νέοι πολιτικοί, που σας πίστεψε ο κόσμος, και τον φέρατε σε τόσο βαθύ συναίσθημα οργής, - ο ένας με το Μάτι κι ο άλλος με τα Τέμπη -, που δεν το κατάφεραν όλοι μαζί οι προηγούμενοι. Για τις υποκλοπές, ούτε λόγος. Για το έλλειμμα δημοκρατίας, ούτε λόγος. Ντροπή σας, διότι το μόνον που ξέρατε στη Βουλή ήταν να κάνετε μπραντεφέρ «μαγκιάς», για το ποιος έχει νεκρούς στη διάρκεια της θητείας του, ή για το ποιος έχει τους περισσότερους.
Να θυμάστε όμως ότι η Δυσσέβεια ήταν και θα είναι η μητέρα της ύβρεως.
www.bankingnews.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .