Κυριακή, Απριλίου 9

Ευρασιατικοί κάστορες μωρών, Φινλανδία


Eurasian baby beavers, Finland
Ιδού ο ισχυρός κάστορας, ο μηχανικός της φύσης.
 Έπεσαν δέντρα με τους τεράστιους πορτοκαλί κοπτήρες τους, χρησιμοποιώντας κομμάτια τους για να χτίσουν δύο κύριες δομές: το φράγμα και το καταφύγιο. 
Ένας κάστορας χρησιμοποιεί ένα καταφύγιο για να κρυφτεί από τους αρπακτικούς, να αποθηκεύσει τρόφιμα, να ξεκουραστεί και να προστατεύσει τους απογόνους του. 
Η είσοδος είναι χτισμένη σε χαμηλό επίπεδο έτσι ώστε όταν οι κάστορες κατασκευάζουν ένα φράγμα κατάντη, να πλημμυρίζει μερικώς το καταφύγιο - προσθέτοντας ένα επιπλέον στοιχείο προστασίας. 
Αυτή η υποβρύχια είσοδος δεν αποτελεί πρόβλημα για τους κάστορες, καθώς μπορούν να κρατήσουν την αναπνοή τους για έως και 15 λεπτά. 
Η ουρά τους σε σχήμα κουπιού τους βοηθά να κολυμπήσουν και το χρησιμοποιούν επίσης για να χτυπήσουν την επιφάνεια του νερού ή το έδαφος για να προειδοποιήσουν άλλους κάστορες όταν εμφανίζονται αρπακτικά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .