Δευτέρα, Απριλίου 24

Σαββίδης: Ασύλληπτη θέση! Το μήνυμα προς τους νησιώτες είναι, ότι η Αθήνα για να έχει ήσυχο το κεφάλι της σας “πουλά” οποιαδήποτε στιγμή


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδέχθηκε μειωμένη κυριαρχία στην ελληνική επικράτεια. Όταν τις επισκέψεις σε γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας τις εξαρτά η κυβέρνηση απο τις αντιδράσεις άλλης δύναμης, αυτό ακριβώς συμβαίνει.

Του Παντελή Σαββίδη

Η δυσπιστία, η αμφισβήτηση, η αμφιβολία είναι αισθήματα που προσδίδουν δυναμική στον δημόσιο διάλογο, φτάνει να μην εκφράζονται προσβλητικά.

Ειδικά στην επιστήμη, το αξίωμα ειναι ότι απο την στιγμή που διατυπώνεις επιστημονικά μια θεωρία, την ίδια ώρα αρχίζεις να την αμφισβητείς. Πάντα, μέσα στα όρια της ευπρέπειας του λόγου.

Δεν πέρασαν ούτε δύο ημέρες που έγραψα σε αυτές τις στήλες ότι απαγορεύθηκαν οι επισκέψεις κρατικών αξιωματούχων σε νησιά που αμφισβητεί η Τουρκία.

Η “Καθημερινή” με σημερινό δημοσίευμά της το επιβεβαιώνει. Θα ήθελα να σχολιάσω μια αναφορά απο το ρεπορτάζ της εφημερίδας που προφανώς είναι προβληματισμός της κυβέρνησης. Την κυβέρνηση σχολιάζω, όχι την εφημερίδα.

Λέει- για να δικαιολογήσει την θέση της κυβέρνησης- ότι δεν επισκέφθηκαν τα νησιά Έλληνες αξιωματούχοι και, αντίσοιχα, δεν επισκέφθηκε ο Ερντογάν τα κατεχόμενα.

Είναι ασύλληπτη αυτή η θέση. Γίνεται σύγκριση δυνατότητας επίσκεψης κρατικών αξιωματούχων σε ελληνική επικράτεια με την επίσκεψη του τούρκου προέδρου στα κατεχόμενα.

Το πρόβλημα επεκτείνεται και στον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την ελληνική κοινωνία. Θεωρεί ότι έχει να κάνει με μια καθυστερημένη πνευματικά οντότητα.

Λέει και κάτι άλλο το δημοσίευμα για να υποβαθμίσει την απαγόρευση επισκέψεων. Μιλά για επισκέψεις για φωτογράφηση με στρατιώτες.
Και εδώ μένει κανείς άφωνος.

Για να μην χανόμαστε σε λεπτομέρειες το πρόβλημα είναι το εξής:

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδέχθηκε μειωμένη κυριαρχία στην ελληνική επικράτεια. Όταν τις επισκέψεις σε γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας τις εξαρτά η κυβέρνηση απο τις αντιδράσεις άλλης δύναμης, αυτό ακριβώς συμβαίνει.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο και πρέπει να απασχολήσει ευρύτερους θεσμούς απο τους πολιτικούς. Μιλάμε για παραχώρηση κυριαρχίας!!! Το αντιληφθήκατε;

Τέλος, προς τους νησιώτες το μήνυμα είναι: για να έχει το κεφάλι της ήσυχο η Αθήνα, μπορεί να σας “πουλήσει” οποιαδήποτε στιγμή.


https://amazonios.net/savvidis-asyllipti-thesi-to-minyma-pros-toys-nisiotes-einai-oti-i-athina-gia-na-echei-isycho-to-kefali-tis-sas-poyla-opoiadipote-stigmi/

https://infognomonpolitics.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.