Πέμπτη, Απριλίου 6

Ευθανασία στο λευκό τιγράκι προτείνουν οι κτηνίατροι - «Να λυτρωθεί από το μαρτύριο» --

ΣΧΟΛΙΟ:Αυτοί οι κτηνίατροι έχουν εξειδίκευση στα εξωτικά ζώα; ΄Έχουν εξαντλήσει κάθε περίπτωση ίασης;

tigraki_mak

Η κατάσταση της υγείας του είναι αρκετά επιβαρυμένη, με το ζωάκι να υποφέρει καθημερινά

«Η λύτρωση της Χασίγια από το μαρτύριό της πρέπει να γίνει ''χθες''» αναφέρει ο δασολόγος και μέλος της Διεύθυνσης Δασών, Νίκος Μπόκαρης, στον οποίο έχει ανατεθεί από μεριάς ΥΠΕΝ ο χειρισμός της υπόθεσης με το λευκό τιγράκι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στα σκουπίδια, έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Η κατάσταση της υγείας του είναι αρκετά επιβαρυμένη, με το ζωάκι να υποφέρει καθημερινά. Σύμφωνα με τη 12μελη ομάδα των κτηνιάτρων που το ανέλαβαν υπό τον συντονισμό του ΥΠΕΝ, όσο και με τις γνωμοδοτήσεις συναδέλφων τους από το εξωτερικό, η κατάλληλη λύση είναι να γίνει άμεσα ευθανασία.

Aναλυτικά:

«- Όλοι μας είμαστε σοκαρισμένοι και βαθύτατα λυπημένοι.

- Επικοινωνήσαμε τώρα με τον Νίκο Μπόκαρη ,το στέλεχος της Διεύθυνσης Δασών στον οποίο έχει ανατεθεί από μεριάς ΥΠΕΝ ο χειρισμός της υπόθεσης της Χασίγια.

- Έχουν ήδη ενημερωθεί με το πόρισμα των 12 κτηνιάτρων οι αρμόδιοι υπουργοί ΥΠΕΝ, ΥΠΕΣ και ΥΠΑΑΤ ,όπως και η αρμόδια Αντεισαγγελέας του ΑΠ.

- Μέλημα όλων αυτή τη δύσκολη στιγμή είναι να μην υποφέρει άλλο η Χασίγια .

- Χαρακτηριστικά ο κ.Μποκαρης μας είπε. ''Με 33 κατάγματα σε όλο της το κορμάκι, κάθε ανάσα της είναι ένας αφόρητος πόνος". Η λύτρωση της Χασίγια από το μαρτύριό της πρέπει να γίνει "χθες". Εγωκεντρικές και ανεύθυνες απόψεις δεν χωρούν σε ένα πραγματικό φιλόζωο.

- Η πρόταση του κ.Μπόκαρη θα είναι να αφαιρεθεί στη συνέχεια από το τμήμα της Κτηνιατρικής Σχολής Θεσσαλίας η λάμα η το καρφί που υπάρχει στο πόδι της, μήπως μπορέσουν να εξάγουν συμπεράσματα για το ποιοι είναι πίσω από αυτή τη τραγική ιστορία της Χασίγια.

- Συμφώνησε επίσης ο αρμόδιος του ΥΠΕΝ ,ότι η παρακαταθήκη που μας αφήνει η μικρή τίγρης, είναι να βρεθούν οι εγκληματίες και να παταχθεί το παράνομο εμπόριο άγριας κ ήμερης ζωής στη χώρα μας.

- Εκεί πρέπει να εστιάσουμε πλέον οι πάντες χάριν αυτής της ψυχής,που υπέφερε τα πάνδεινα από τους αδίστακτους έμπορους.

- Πληροφορούμαστε, ότι γίνεται πολύ κουβέντα στο διαδίκτυο για το αν υπέστη ή όχι ανακοπή/ες το νεαρό ζώο. Ναι υπέστη,όπως και ο κ.Μποκαρης μόλις μας επιβεβαίωσε αλλά και ο γιατρός μας στη 12 μελή.

- Αλλά τι σημασία έχει αλήθεια αν υπέστη ή όχι; Θλιβόμαστε πραγματικά για το επίπεδο που διεξάγεται αυτή η συζήτηση στο διαδίκτυο.

- Αλλού θα έπρεπε όλοι μας να εστιάσουμε τον προβληματισμό μας».

tigris-
https://www.protothema.gr/greece/article/1358055/euthanasia-sto-leuko-tigraki-proteinoun-oi-ktiniatroi-na-lutrothei-apo-to-marturio/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .