Πέμπτη, Απριλίου 6

Αποφυλακίζεται ο Παντσέρι

Αποφυλακίζεται ο Παντσέρι

Το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών αποφάσισε την αποφυλάκιση του Αντόνιο Παντσέρι υπό όρους, καθώς εμφανίζεται «μετανιωμένος» και «συνεργάσιμος». Ο πρώην ευρωβουλευτής είναι ο μόνος από τους προφυλακισμένους για το λεγόμενο «Qatargate», που έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τις βελγικές αρχές.

Έπειτα από πολύωρη συνεδρίαση, το συμβούλιο κατέληξε στην απόφαση του κατ' οίκον περιορισμού του φερόμενου ως εγκεφάλου της υπόθεσης διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο οποίος

θα είναι υποχρεωμένος να φοράει και το γνωστό βραχιολάκι, ώστε να παρακολουθείται ηλεκτρονικά από τις Αρχές.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η υπεράσπιση του πρώην ευρωβουλευτή εστίασε και στο γεγονός ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας στα μάτια και κατάθλιψη.

O Αντόνιο Παντσέρι αναμένεται να αποφυλακιστεί εντός των επόμενων ημερών, όπως ανακοίνωσε ο ένας εκ των συνηγόρων του, ο Λοράν Κένς. Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής κρατούταν στις φυλακές του Σεν Ζιλ από τις 9 Δεκεμβρίου, για περίπου τέσσερις μήνες.

Τον Δεκέμβριο, η Αρχή κατά της Διαφθοράς, υπό την ηγεσία του δικαστή Claise, είχε εντοπίσει περισσότερα από 600.000 ευρώ σε μετρητά στο διαμέρισμά του Παντσέρι στο Schaerbeek. Ο ίδιος γρήγορα παραδέχτηκε πως πρόκειται για τον «καρπό» ενός σκανδάλου διαφθοράς εντός του Ευρωκοινοβουλίου που αφορούσε το Μαρόκο, το Κατάρ και τη Μαυριτανία.

Τον Ιανουάριο, ο πρώην ευρωβουλευτής υπέγραψε με την ομοσπονδιακή εισαγγελία ένα υπόμνημα συνεργασίας, δηλώνοντας μετανιωμένος. Η συμφωνία αυτή του επέτρεψε να διαπραγματευτεί για μια μειωμένη ποινή, με αντάλλαγμα όμως την απόλυτη διαφάνεια όσον αφορά στα εγκλήματα και τα αδικήματα που διέπραξε ο ίδιος, αλλά και οι συνεργοί του.

Η Εύα Καϊλή και ο Μαρκ Ταραμπέλα παραμένουν προφυλακισμένοι μέχρι νεοτέρας. Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 13 Απριλίου αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου η Εύα Καϊλή.

 https://www.zougla.gr/politiki/article/apofilakizete-o-pantseri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .