Πέμπτη, Απριλίου 6

Βαρουφάκης: Φύκια για μεταξωτές κορδέλες πουλάει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη δήθεν προστασία της α' κατοικίας

Σύμφωνα με τον γραμματέα του ΜέΡΑ 25 το σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφέρει μεγαλύτερα κέρδη για τα funds

varoufakis-mak
Ως τους καλύτερους προστάτες των funds αποκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάνης Βαρουφάκης εξαπολύοντας στην Βουλή σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για το σχέδιο προστασίας της πρώτης κατοικίας που παρουσίασε την περασμένη Τρίτη.

«Αυτή είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας;» αναρωτήθηκε για να απευθυνθεί στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας «Είστε αμετανόητοι δεν έχετε το Θεός σας! Πουλάτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες με τη δήθεν προστασία α’ κατοικίας».

Η κριτική του γγ του ΜεΡΑ25 προς τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκε καθώς υποστήριξε πως «είστε χειρότεροι από εκείνους (σ.σ. την κυβέρνηση» και σε άλλο σημείο πρόσθεσε «εκεί καταντήσατε όταν το βράδυ δημοψηφίσματος, κάνατε το «ΟΧΙ» - «ΝΑΙ», γίνατε χειρότεροι από εκείνους που πίστευαν το μνημόνιο. Στο όνομα της αριστεράς και της προοδευτικής διακυβέρνησης, καμία προοδευτική διακυβέρνηση δεν θα κάνετε. Εχετε τις ίδιες πολιτικές και εσείς μπορείτε να τα κάνετε και καλύτερα, να έχετε και πιο εξασφαλισμένα τα Funds. Θα σας μαυρίσουμε».

 

 

Ο κ. Βαρουφάκης επέλεξε να τοποθετηθεί με συγκεκριμένα παραδείγματα δανειοληπτών για να παρουσιάσει στην συνέχεια αν προσφέρεται μεγαλύτερη προστασία από το πλαίσιο που εξήγγειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ας πάρουμε ένα παράδειγμα με δάνειο του 2008 αξίας 100.000 ευρώ για κατασκευή οικίας 150.000 ευρώ. Ο δανειολήπτης αποπλήρωσε μέχρι το 2012 τα 20.000 ευρώ και η σημερινή με τα πανωτόκια οφειλή είναι πάνω από 100.000 ευρώ. Και έστω αντικειμενική αξία 80.000 ευρώ. Το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει: βραχυχρόνια εξωδικαστική διευθέτηση με κούρεμα 50%. Ακούγεται καλό στα αυτιά, να το κοιτάξουμε λίγο αριθμητικά; Θα το πάρει μέχρι 10 χρόνια με επιτόκιο 4,5%. Που σημαίνει ότι για το δάνειο αυτό που είχε αποπληρώσει 20.000 ευρώ και έχει ξαναγίνει 100.000 ευρώ, το οποίο το ταμείο από την Ιρλανδία έδωσε 3.000 ευρώ να το πάρει θα έχει λαμβάνειν στα 10 χρόνια του εξωδικαστικού συμβιβασμού αυτής της συμφωνίας 74.000 ευρώ ή 617 ευρώ το μήνα. Με άλλα λόγια θα έχουν βάλει 3.000 ευρώ, θα παίρνουν 617 μηνιαίως για 10 χρόνια. Συνολικά 74.000 κέρδος. Τέτοιο ποσοστό κέρδους ούτε ο πιο επιθετικός και ξύπνιος καπιταλιστής από την Silicon Valley δεν μπορεί να διανοηθεί γι’ αυτό χειροκρoτούν τις κυβερνήσεις σας οι αξιολογητές».

Ο κ. Βαρουφάκης συνέχισε σε άλλο σημείο λέγοντας «αυτή είναι η προστασία της Α’ κατοικίας του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το πρώτο κομμάτι του σχεδίου σας κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτό θα υπάρξει βοήθεια από το κράτος. Θα δανειστούν τα παιδιά και τα εγγόνια μας, να τα δώσουμε στο ταμείο της Ιρλανδίας» για να προσθέσει «αυτή είναι η προστασία. Είστε αμετανόητοι δεν έχετε το Θεός σας! Πουλάτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες με τη δήθεν προστασία Α’ κατοικίας».

Στρέφοντας την κριτική του και προς την πλειοψηφία είπε « Τουλάχιστον οι της ΝΔ είναι έντιμοι, λένε ότι είναι υπερ των Funds και δουλεύουν για αυτούς. Το προτιμούμε από σας που δίνετε ακόμα καλύτερες εγγυήσεις στα Funds. Εσείς που εγγυάστε 357.000 ευρώ στα Funds, είστε χειρότεροι από εκείνους στο όνομα της ριζοσπαστικής αριστεράς αλλά εκεί καταντήσατε όταν το βράδυ δημοψηφίσματος, κάνατε το όχι- ναι γίνατε, χειρότεροι από εκείνους πίστευαν το μνημόνιο. Στο όνομα της αριστεράς και της προοδευτικής διακυβέρνησης, καμία προοδευτική διακυβέρνηση δεν θα κάνετε έχετε τις ίδιες πολιτικές που μπορεί να τα κάνετε και καλύτερα, να έχετε και πιο εξασφαλισμένα τα Funds. Θα σας μαυρίσουμε», τόνισε με νόημα και προειδοποίησε πως δεν θα μπει στη διαδικασία συζήτησης μετά τις εκλογές για μια υπουργική καρέκλα. « Να γίνουμε σαν εσάς; Να μη σώσουμε», κατέληξε.

Κλείσιμο
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης αποκαλώντας «ψεύτη» τον κ. Βαρουφάκη. «Είπε ο κ. Βαρουφάκης ότι οι της ΝΔ είναι έντιμοι και εμείς οι ανέντιμοι. Αν το ΜεΡΑ25 και ο κ. Βαρουφάκης ονειρεύονται ο κ. Μητοστάκης ή άλλος από τη δεξιά πολυκατοικία να παραμείνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, να το πουν με ποιο ευγενικό τρόπο. Ο τρόπος που το κάνουν ωφελεί τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κάνει κακό στη προοδευτική διακυβέρνηση» είπε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για προστασία Α κατοικίας για 3 μήνες και μετά τη ρύθμιση προκύπτει καθαρή κερδοσκοπία. Nομιμοποιεί τα κέρδη των funds όπως ούτε η ΝΔ τόλμησε να κάνει», ανταπάντησε ο Κρίτωνας Αρσένης.


https://www.protothema.gr/politics/article/1358048/varoufakis-fukia-gia-metaxotes-kordeles-poulaei-o-suriza-me-ti-dithen-prostasia-tis-a-katoikias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .