Δευτέρα, Απριλίου 24

Νέο παρανοϊκό φοροχαράτσι σε ακίνητα και ΙΧ!! Το ψήφισαν νύχτα…

Μάθετε τι έρχεται…
Ακόμα μία άγρια «πράσινη» φοροεπιδρομή ετοιμάζουν οι Βρυξέλλες για τα κράτη-μέλη.

Το οικονομικό «ζωνάρι» σφίγγει καθημερινά εξαιτίας των παρανοϊκών πράσινων φόρων-τελών που πληρώνουμε πολλές φορές για τα ίδια προϊόντα και υπηρεσίες.

Επιταχύνοντας έτσι την φτωχοποίηση του πληθυσμού στο…όνομα της Γκρέτας, στο Ευρωκοινοβούλιο ψηφίστηκε ακόμα ένας νόμος για εισαγωγή νέων πράσινων χαρατσιών σε σπίτια και αυτοκίνητα.

Πρόκειται για την επιβολή φόρου άνθρακα που θα ισχύσει πιθανότατα από το 2027 και έχει σαν στόχο να περιοριστούν οι εκπομπές αερίων ρύπων.

Το πράσινο χαράτσι για τις αυξημένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα αφορούσε μόνο μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτό όμως μέχρι το 2027, καθώς από τότε θα πιάνει όλους τους κλάδους (όπως η ναυτιλία) αλλά και τους ιδιώτες, μέσω των ακινήτων και των ΙΧ.

Το βασικό επιχείρημα, σύμφωνα με τους χαρτογιακάδες της Ε.Ε., είναι μέσω των νέων φόρων να χρηματοδοτηθεί ένα «πράσινο ταμείο» που με τη σειρά του θα βοηθήσει τους πολίτες να εφαρμόσουν την πράσινη μετάβαση!!!

Στην Ελλάδα δε αναμένεται να γίνει ο κακός χαμός, δεδομένου πως ο στόλος των αυτοκινήτων (όσο πιο παλιάς κατασκευής είναι τα ΙΧ θα έχουν και μεγαλύτερο φόρο γιατί θα ρυπαίνουν περισσότερο) είναι από τους γηραιότερους στην Ευρώπη, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ακινήτων χρησιμοποιούν πετρέλαιο ή φυσικό αέριο.

Τι ανακοινώθηκε αναλυτικά:

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη μεταρρύθμιση του συστήματος εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών (ETS) με 413 ψήφους υπέρ, 167 κατά και 57 αποχές. Οι νέοι κανόνες περιλαμβάνουν υψηλότερους στόχους για το ETS, καθώς οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στους τομείς που καλύπτει θα πρέπει να μειωθούν κατά 62% έως το 2030 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2005. Επιπλέον, από το 2026 έως το 2034 θα καταργηθούν σταδιακά τα δωρεάν δικαιώματα εκπομπών για τις εταιρείες, ενώ θα δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό, καινούριο ETS ΙΙ για τα καύσιμα που χρησιμοποιούνται στις οδικές μεταφορές και τα κτίρια. Το νέο σύστημα θα ορίσει συγκεκριμένες τιμές για τις εκπομπές από τους εν λόγω τομείς το 2027, που μπορεί να τεθούν σε ισχύ από το 2028, αν το ενεργειακό κόστος είναι εξαιρετικά υψηλό».

.ksipnistere.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .