Ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε μια σειρά από tweets την Κυριακή, στα οποία τονίζει ότι στόχος του κόμματός του είναι να φτάσει το 3%, να μπει στη Βουλή και να «κόψει» ταυτόχρονα βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία.

«Εξασφαλίζοντας άλλο ένα 0,38%, ώστε να μπούμε ξανά στη Βουλή, στερούμε 9 βουλευτές από την Μητσοτακης ΑΕ. Συνοδοιπόροι, μπορούμε, και άρα πρέπει, να στερήσουμε από τον κ. Μητσοτάκη αυτή την δύναμη! Αρκούν για αυτό μία ή δυο περισσότερες ψήφοι για το ΜέΡΑ25 σε κάθε εκλογικό κέντρο της χώρας. Ποτέ ένας τόσο εφικτός στόχος δεν θα μείωνε τόσο πολύ την κοινοβουλευτική δύναμη της Δεξιάς», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γ.Βαρουφάκης.

«Οι λίγοι βουλευτές του ΜέΡΑ25 τα τελευταία τέσσερα χρόνια, απέδειξαν πόσο σημασία έχει ένα μη πατερναλιστικό κόμμα της Αριστεράς να είναι εκεί μέσα, στη Βουλή, να περνά κι εκεί τη φωνή των αγωνιστών και, παράλληλα, να εκμαιεύει πληροφορίες και υλικό που μόνο από τη Βουλή μπορούμε να αντλήσουμε για να πληροφορείστε εκεί έξω για πράγματα που δεν θα μαθαίνατε ποτέ», αναφέρει σε άλλη ανάρτησή του.