Δευτέρα, Μαΐου 8

Χάνεις πολλά μαλλιά; – Να τι λείπει από το οργανισμό σου

 Υπάρχουν περίοδοι που αυτό το φαινόμενο είναι πιο έντονο

Χάνεις πολλά μαλλιά; – Να τι λείπει από το οργανισμό σου
Αν έχεις παρατηρήσει ότι χάνεις περισσότερα μαλλιά απ’ ότι συνήθως, τότε σίγουρα κάτι φταίει. Έχεις σκεφτεί τι μπορεί να είναι; Υπάρχουν αρκετοί λόγοι.

Τα μαλλιά μας πέφτουν φυσιολογικά, καθώς η τρίχα κάνει τον κύκλο της. Υπάρχουν περίοδοι που αυτό το φαινόμενο είναι πιο έντονο. Όταν, όμως, παρατηρείς ότι είναι πολύ πιο έντονο από το κανονικό, έρχεται η ώρα να κάνεις εξετάσεις. Πολύ συχνοί λόγοι για την απώλεια μαλλιών είναι η διατροφή, το στρες, αλλά και οι ελλείψεις του οργανισμού.

Τι μπορεί να λείπει από τον οργανισμό σου

Μια βασική αιτία της τριχόπτωσης, είναι τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου. Η έλλειψη σιδήρου είναι ένα κοινό πρόβλημα, που εμφανίζεται όταν υπάρχει έλλειψη υγιών ερυθρών αιμοσφαιρίων για τη μεταφορά οξυγόνου στον ιστό του σώματος. Σε περίπτωση που λείπει, πιθανότατα δεν παράγεις αρκετά ερυθρά αιμοσφαίρια για να διατηρήσετε το σώμα σας πλήρως οξυγονωμένο.

Πώς συμβάλλει στην τριχόπτωση η έλλειψη σιδήρου

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι, όπως η έντονη έμμηνος ρύση, η απώλεια από χειρουργικές επεμβάσεις και άλλα, που δεν αφήνουν το σώμα να απορροφήσει σωστά τον σίδηρο. Επιπλέον, η έλλειψη σιδήρου έχει να κάνει και με τη διατροφή μας.

Κάποια συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν είναι η κούραση, πονοκέφαλος, ζάλη, κρύα χέρια και πόδια. Ακόμη, μπορεί να έχεις αδύναμα νύχια και έντονη τριχόπτωση. Σύμφωνα με ειδικούς, η έλλειψη αυτή οδηγεί σε αδυναμία και σπάσιμο της τρίχας. Ειδικότερα αν συνδυαστεί και με έλλειψη άλλων βιταμινών, μπορεί να είναι χειρότερο το πρόβλημα.

Πώς να αυξήσεις τα επίπεδα σιδήρου

Η αντιμετώπιση της έλλειψης σιδήρου εξαρτάται από τη σοβαρότητα της περίπτωσης. Ο γιατρός θα σε συμβουλέψει πάντα για το τι πρέπει να κάνεις.

Ωστόσο, για αρκετούς, μπορεί να είναι τόσο απλό, όσο να προσθέσουν περισσότερο σίδηρο στην καθημερινότητά τους. Ο πρώτος τρόπος είναι η διατροφή. Υπάρχουν τροφές πλούσιες σε σίδηρο που μπορείς να ξεκινήσεις να τρως καθημερινά.


Ακόμα ένας συνηθισμένος τρόπος, είναι η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου που βοηθά τον οργανισμό να επανέλθει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .