Δευτέρα, Μαΐου 8

Ο ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΗΜΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΛΙΑΝΕΠ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ "ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ" ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΥΓΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ο ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΗΜΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΛΙΑΝΕΠ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ "ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ" ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΥΓΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (Ή τι θα γίνει μετά τις εκλογές στην Τουρκία την άλλη Κυριακή)

Όταν ο Σημίτης, εκτελώντας γερμανικό σχέδιο, με τις ευλογίες τότε και των ΗΠΑ, ξεδίπλωνε την κατευναστική πολιτική προς την Τουρκία μετά τα Ίμια (Ελσίνκι και συμφωνία της Μαδρίτης) στόχευε στην κάμψη των αντιρρησιών της Τουρκίας για την είσοδο της Κύπρου στην ΕΕ, από την μία. Και από την άλλη στην όσο δυνατόν και μεγαλύτερη πρόσδεση της Τουρκίας στο τότε ελπιδοφόρο άρμα της Ενωμένης Ευρώπης.
 
Από τότε έγιναν όμως πολλά. Η ΕΕ απέτυχε να εκμεταλλευτεί προς όφελος του ευρώ την κρίση του 08, τα έκανε μαντάρα μετά με την οικονομία και ακόμα πιο μαντάρα τώρα με την κρίση του κορονοιου, το ενεργειακό και την Ουκρανία, με αποτέλεσμα το ευρώ της στο καναβάτσο, αφήνοντας τους δεξιους να πάρουν πάλι κεφάλι σε σημαντικές της χώρες. 
 
🔸Αφού σύρθηκε ολη η ΕΕ, ως παρίας, πίσω από τις γερμανικές επιλογές με αποτέλεσμα τώρα είναι να φαντάζει ως γεωπολιτικός νάνος στην νέα διζωνική παγκοσμιοποίηση που τώρα διαμορφώνεται, μετά την κατάρρευση της προηγούμενης. Η ρήξη των γερμανικών πολιτικών με εκείνες των ΗΠΑ, αφού έκαναν ένα damage control της εποχής Τραμπ, έστρεψαν ήδη την Γερμανική μηχανή σε άλλη ρότα ως εξάρτημα της αμερικανικής.
 
🔸Παράλληλα στην Τουρκία, μετά την λήξη το 08 της επιτήρησης του ΔΝΤ από την χρεοκοπία της του 2000-04, κυριάρχησαν οι μεγαλοϊδεατικές πολιτικές του Ερντογαν, που την φαντάστηκε σαν μια νέα Οθωμανία που θα εκτείνονταν από την Υποσαχάρια Αφρική μέχρι και το Πακιστάν.
 
🔸Η οικονομία της Τουρκίας όμως, που εξαρτιέται από την Δύση για τεχνογνωσία και αγορές των προϊόντων της και από την Ανατολή για ενέργεια για να τα παράγει, απέτυχε να ακολουθήσει αυτά τα σχέδια. Κινείται πλέον μόνο με το μαύρο συνάλλαγμα που κατέχει μέρος των ελίτ του πληθυσμού της, μετά την κατρακύλα της λίρας και τις οικονομικές της σχέσεις με την Ρωσία. Αυτό το μαύρο συνάλλαγμα, μετά τις κυρώσεις στην Ρωσία, είναι αυτό που αιματοδοτει την Τουρκική οικονομία με άφθονο ρωσικό συνάλλαγμα ολιγαρχών, που πλέον διοχετεύεται σε Τουρκικές Τράπεζες για ασφαλές παρκάρισμα... Με αυτά κινείται πάλι η τουρκική οικονομία, μαζι με όσα δολάρια περίσσεψαν ως το αποτέλεσμα του λαθρεμπόριου πετρελαίου που έκανε παλιότερα το καθεστώς Ερντογαν με τον ISIS και μετά με το φυσικό αέριο του Ιράν (μέσω χρυσού του... Ριχαρδου via Κατάρ), με τις πλάτες-στραβά μάτια του Τραμπ. 
 
🔸Η εξωτερική πολιτική της γείτονος, στριμωγμένη και από την αμείλικτη οικονομική πραγματικότητα της, δεν μπορεί να αντιστραφεί από την συνεχιζόμενη πολιτική ανοχής της ΕΕ στα εκβιαστικά παιχνίδια της Άγκυρας (προσφυγικό, ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ κλπ). Έτσι στέφεται μοιραία προς την εμπορική ζώνη της Κίνας (με ενθάρρυνση και της Ρωσίας, που έχει επενδύσει πολλά πάνω της), ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα της επόμενης Κυριακής εκεί. 
 
🔸Δεν είναι καθόλου τυχαία η συμμετοχή της τουρκικής λίρας στο σχεδιασμό του "καλάθιου" των νομισμάτων που θα δημιουργήσουν το ψηφιακό "αντιδολάριο" της ζώνης Ρωσίας-Ευρασιας-Κινας-Ιραν, με στόχο την πρόσδεση των οικονομιών όλου του Οικονομικού νότου σε αυτό. Ταιριάζει αυτό γάντι στα νεο-Οθωμανικα οράματα του τουρκικού βαθέως κράτους για επέκταση στην Αφρική, την Μέση Ανατολή και μέχρι το Πακιστάν.
 
🔸Το μόνο που διακυβεύεται είναι το ΠΟΤΕ αυτό, η στροφή της Τουρκίας προς την Ευρασία, θα γίνει.Με τον Ερντογάν πιο άμεσα, ίσως τον Αύγουστο, με τον Τσιριτζιαογλου 1-2 χρόνια αργότερα. Με προίκα όσα κοιτάσματα μπορεί να ελέγξει από την Ανατολική Μεσόγειο. 
 
🔸Αυτό είναι κάτι που η πολιτική του θείου Σαμ, υπό τον Μπάιντεν, δύσκολα φυσικά θα μπορέσει να την επιτρέψει. Οι ελίτ της Τουρκίας φαίνεται ότι όλα αυτά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτρεπτικά (ΔΝΤ, κυρώσεις κλπ)τα ξέρουν. Και έκαναν ήδη τα κουμάντα τους. Τα παλαιάς κοπής κρυπτονομίσματα τύπου bitcoin κλπ έχουν ήδη διαδοθεί στο 26% του Τουρκικού πληθυσμού, ενώ αποτελούν παράλληλα το κύριο μέσο συναλλαγών με την Βενεζουέλα ή το Καταρ! Άρα όποια capital controls επιβληθουν από το ΔΝΤ για να αποτρέψει την διαφυγή κεφαλαίων δεν μπορεί να δουλέψει! 
 
🔸Ενδεχομένως η απειλή αναγνώρισης ως ανεξαρτήτου κράτους του Κουρδιστάν (του Βόρειου Ιράκ και της ΒΑ Συρίας) για να την αποκόψει από την επαφή με το Ιράν, που ήδη προσχώρησε στην ζώνη του γουαν, να είναι η μόνη ικανή επιλογή πλέον. 
 
✔️Τώρα δοκιμάζουν μπας και όλα αυτά τα αποφύγουν σε βάρος μας.
 
Και ενώ αυτά συμβαίνουν, το πολιτικό μας προσωπικό στα γκουβέρνα Ελλάδας και Κύπρου είχε ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 20 (όπως διέρρευσαν οι μυστικές υπηρεσίες της Αυστρίας και του Ισραήλ) ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ για εφ όλης της ύλης διαπραγματεύσεις μέσω πολυμερών διασκέψεων bypass του διεθνούς δικαίου κάτω από την αυστηρή επιτήρηση, τότε, της Μερκελ επί όσων σχεδιάστηκαν στο ΕΛΙΑΝΕΠ. Το think tank των Σημιτικων που έχει πιάσει όλα τα καίρια πόστα για την εκτέλεση του ίδιου σχεδίου του 97. Λες και δεν έχει συμβεί απολύτως τίποτα στις δύο όχθες του Αιγαίου και σε όλο τον κόσμο από τότε! Έτσι, αρχικά με την ανοχή του Τραμπ, αφέθηκε το Oruc Reis να γκριζάρει όση έκταση άφηνε ακάλυπτη η μυωπικά συμφωνία διευθέτησης της ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγυπτου πριν 2 χρόνια.
 
Αν και τα πράγματα άλλαξαν στην Κύπρο μετά τις εκεί προεδρικές εκλογές, εδώ ακόμα κυριαρχεί η πολιτική "δώσε τα όλα" του Σημίτη και του νεοφιλελε think tank ΕΛΙΑΜΕΠ, απ' όπου και ο συντονισμός της συμφωνικής πολιτικής από εδώ πλευράς του Αιγαίου, που συνεχίζει να εκτελείται και στο οικονομικό υπόβαθρο προς το σχέδιο ."συνεκμετάλλευση" . Και που πολύ μεθοδικά εκτελείται προς ένα βολικό επόμενο μνημόνιο.
 
✔️Οι υδρογονάνθρακες υποθήκη στους δανειστές έναντι και των νέων χρεών, που πλέον ζαλίζουν, και συνεκμετάλλευση τους με εμπλοκή και Τουρκικών εταιριών, όπως πχ του Κοτς. Ξέρετε, αυτού του ευγενικού κυριούλη ιδιοκτήτη της Turk Petrolium που συναντιέται συχνά πυκνά με τον πουθουΚουλη ή συμβουλάτορες του και "συγχρονίζονται" και που ήδη έλαβε 200εκ επιδότηση από το Ελληνικό ΕΣΠΑ.
 
✔️Αυτό που μου είναι αδιανόητο είναι, αυτοί οι άνθρωποι, πολιτικοί, διπλωμάτες, στοές και όποιος άλλος διάβολος μετέχει σε αυτή την εκτέλεση αυτού του σχεδίου, αγνοούν το πόσο αυτές οι πολιτικές είναι συγχρονισμένες με τα επιχειρηματικά σχέδια πίσω από τις πολιτικές του Ερντογάν και του Μητσοτάκη. Αδιάφορο πλέον αν αυτά που βρίσκονται σε ευθεία σύγκρουση με ελληνικού ενδιαφέροντος αποφασισμένα σχέδια, ο αγωγός EastMed, που ουσιαστικά ακυρώνει ή έστω υποβαθμίζει την στρατηγική σημασία του λιμανιού Τσεϊχάν, ιδιοκτησία των γαμπρών του Ερντογάν, και του αγωγού που καταλήγει εκεί, και που είναι και η βασική αιτία και της πρόσφατης σύγκρουσης Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν. 
 
✔️Και βάλθηκαν τώρα, έχοντας διασφαλίσει τις εδώ συναινέσεις και οι Αμερικανοί να τσεκάρουν το πόσο πολύ βαθιά έφτασαν οι προηγούμενες μυστικές συνεννοήσεις πίσω από τις πλάτες τους, όσο αυτοί ήταν απασχολημένοι με το γεωπολιτικό μπρα ντε φερ με την Κίνα, που είναι το μόνο που τους ενδιαφέρει.
 
Έτσι το ερώτημα ήταν μέχρι πρότινος, εκτός του Ερντογαν, ποιος άλλος ήταν ο επισπεύδων σε αυτές τις πολιτικές μυστικών συνεννοήσεων που μας ήθελαν συντονισμένους με τα συμφέροντα των τουρκικών ελιτ. Το τι θέλουν να συμφωνηθεί, είναι προφανές: Η συνεκμετάλλευση της ΑΟΖ ανατολικά της Ρόδου και της διοδευση του EastMed προς την Τουρκία μέσω κατεχομενων της Κύπρου. Και ότι πάρουν και μέσα στο Αιγαίο, όπως τίποτα αποστρατικοποιήσεις νησιών μας που ήδη ξεκίνησαν με μεταφορά οπλικών συστημάτων της άμυνας τους λόγω του Ουκρανικού.
 
🔹Η Μερκελ σίγουρα ήταν επισπεύδουσα ούσα ήδη στην γωνία (και τώρα παρελθόν)! 
 
🔹Ομοίως και ο Πουτιν για τα δικά του σχέδια, που ήδη όμως δοκιμάζονται στην Ουκρανία.
 
🔹Το λόμπι των εφοπλιστών μας, που έχει ριζωμένη βαθειά την κουλτούρα της γρήγορης "αρπαχτής" σε περιόδους γεωπολιτικών κρίσεων, ανεξάρτητα από τα εκάστοτε εθνικά μας συμφέροντα. Μία πτέρυγα τους, υπό τον Λάτση που στηρίζει την ακροδεξιά συνιστώσα της ΝΔ, προτιμάει τον Ερντογάν. Μια άλλη, υπό τον Βαρδινογιαννη, φαίνεται ότι προκρίνει πολιτικές και στις δύο πλευρές του Αιγαίου που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Σ.Αραβιας, που ήδη κινείται προς ένταξη στους BRICS. Αυτοί είναι οι πραγματικοί σταυλάρχες στους στάβλους της εδώ πολιτικής σκηνής. 
 
🔹Η θέση των ΗΠΑ προφανώς σχεδιασμένη από το βαθύ κράτος του θείου Σαμ ανεξαρτήτως προέδρου, τώρα επείγεται για να καλύψει το ενεργειακό κενό που αφήνει η έλλειψη του ρωσικού αερίου. Damage control επί του damage control των πολιτικών επιλογών της προηγούμενης 6ετιας λέγεται αυτό που κάνουν τώρα.
 
✔️ Αυτά όλα είναι όμως η συνέπεια του δογματισμού των πολιτικών του Σημιτιστάν, που πλέον φτάνει στα όρια να λειτουργεί ως εθνικά προδοτικός δίνοντας πάντα τα πάντα, στην Τουρκία ή τις ΗΠΑ, χωρίς να κερδίζουμε, πλην μιας δράκας 5-6 εφοπλιστών, απολύτως τίποτα!
 
Δεν ήταν καθόλου σοφό που περιμέναμε να δούμε τι άλλο θα χαθεί τώρα, πρίν να πέσουν με πάταγο και οι σημερινές κυβερνήσεις, υπό την καθοδήγηση του ΕΛΙΑΝΕΠ, μέσα σε επικίνδυνες νέες εθνικές περιπέτειες, με κύριο θύμα τους πάλι την Κύπρο.
 
✔️Η πρόσδεση της Τουρκίας στην ζώνη του δολαρίου, έναντι της παραχώρησης δικαιωμάτων εξορύξεων στα 94.000τετρ χιλιόμετρα που γκριζάρισε το Oruc Reis το 20, είναι πλέον πολύ αμφίβολη! Ο δε Πούτιν έτσι, μέσω και μιας τέτοιας "συνεκμετάλλευσης", θα παραμένει ως ο ενεργειακός ρυθμιστής και των νοτίων περασμάτων προς την ΕΕ, όπως είναι σήμερα χαραγμένα.
Σοβαρή αφέλεια (τουλάχιστον) αν περιμένει κανείς ότι αυτά τα δύο τελευταία μπορούν να αλλάξουν πλέον.
 
Το ίδιο αφελές όσο με το ερώτημα ποιός είναι ο κληρονόμος των συνθημάτων του Ανδρέα Παπανδρέου, όσο κυριαρχούν οι σχεδιασμοί του ΕΛΙΑΜΕΠ στα προγράμματα και των εδώ κομμάτων. 
 
Έτσι, οι καρπαζιές που είναι να πέσουν στο επόμενο χρονικό διάστημα στους ένθεν κακείθεν κωλοτουμπίζοντες και "αφελείς", θα θυμίζουν κάτι από τις ημιτελείς εκκαθαρίσεις του Κολοκοτρώνη στους προσκυνημένους Νενέκους του Μοριά το 1827...
 
Με τις καλημέρες μου

Η αντίστοιχη ανάλυση από την οπτική γωνία Τούρκων σοβαρών αναλυτών,ΕΔΩ.

Και ο εξαιρετικός Κ.Γρίβας λέει τα ίδια που σας λέμε εδώ και καιρό..." Γρίβας Κων/νος: Ετοιμάζεται εθνική αυτοκτονία"

Τι δεν καταλαβαίνεις;;; Είναι τυχαίο που όλη η Αντιπολίτευση δεν λέει κιχ προεκλογικά για την εξωτερική πολιτική, όταν αυτή στο πρόγραμμα της ΝΔ είναι μόνο 7 γραμμές ;; Τι μας κρύβουν άραγε Βίρνα ;;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.