Τετάρτη, Μαΐου 24

Αποτέλεσμα για «κυβέρνηση Μητσοτάκη μέχρι να βγει ο ήλιος απ' τη Δύση !

Μητσοτάκης μέχρι το… 2031» έδωσαν οι κάλπες της 21ης Μαΐου «Συντρίμμια και θρύψαλα» τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Αποτέλεσμα για «κυβέρνηση Μητσοτάκη μέχρι το… 2031» έδωσαν οι κάλπες της 21ης Μαΐου – Ποια ρεκόρ έσπασαν

Μια σειρά ρεκόρ σε εθνικές εκλογές που δεν έχουν υπάρξει ποτέ, όχι μόνο από την Μεταπολίτευση το 1974, αλλά και μετά τον Β’ΠΠ, πέτυχε η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές της 21η Μαΐου, σε συνδυασμό με την εξαιρετικά αρνητική εκλογική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχασε ακριβώς 1 στους 3 ψηφοφόρους του 2019!

Πριν δούμε τα ρεκόρ να ξεκαθαρίσουμε ότι το αποτέλεσμα αυτό, αν δεν αλλάξει σημαντικά στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, δεν θα δώσει απλά την επόμενη τετραετία στην κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη, αλλά έχει όλα τα δεδομένα, σε συνδυασμό με την παρακμή ΣΥΡΙΖΑ και την ανωριμότητα του ΠΑΣΟΚ να δώσει και την μεθεπόμενη τετραετία στην «μητσοτακική» ΝΔ.

Γιατί αν ένας ΣΥΡΙΖΑ με 31,5% δεν κατάφερε ούτε κατά διάνοια να αξιοποιήσει τον πολιτικό χρόνο και εν τέλει κατρακύλησε στο 20%, τότε τι ελπίδα υπάρχει να επιστρέψει σε μάχιμη κατάσταση στην επόμενη τετραετία;

Και βέβαια να μιλήσουμε και για το Βατερλό των δημοσκοπήσεων να πούμε πώς όταν προβλέπεις το πολύ 8% διαφορά και το αποτέλεσμα είναι 20% διαφορά και προβλέπεις τον ΣΥΡΙΖΑ στο 28% και παίρνει μετά βίας 20% και χρεωκοπούν και τα exit polls (!), τότε αυτό δεν λέγεται δημοσκόπηση αλλά «λεκανομαντεία».

Για όποιον δεν έχει καταλάβει τι συνέβη χθες, ιδού:

  1. Για πρώτη φορά μετά τον Β’ΠΠ ένα κυβερνητικό κόμμα λαμβάνει περισσότερες ψήφους από την προηγούμενη εκλογική μάχη κατά την οποία εξελέγη κυβέρνηση
  2. Για πρώτη φορά με εξαίρεση την «ειδική» εκλογική μάχη του 1974, η διαφορά πρώτου και δεύτερου κόμματος, ξεπέρασε τις 20 μονάδες!
  3. Για πρώτη φορά μετά τον Β’ΠΠ ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χάνει σε απόλυτο αριθμό τόσο πολλούς ψηφοφόρων, όπως συνέβη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε η Ένωση Κέντρου του Γ.Μαύρου μεταξύ 1974 και 1977 δεν έχασε τόσους ψηφοφόρους σε απόλυτο αριθμό ψήφων,
  4. Για πρώτη φορά ένα κόμμα με σύστημα απλής ή σχεδόν απλής αναλογικής, φτάνει τις 146 έδρες και αφήνει ουσιαστικά ανέπαφη την Κοινοβουλευτική Ομάδα των 156 που είχε πριν.

Αν υπολογίσουμε  το τι έχει συμβεί με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην χώρα, σε όλα τα επίπεδα και τελικά έλαβε αυτό το ποσοστό, τότε είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι με δεδομένη την ανυπαρξία της αντιπολίτευσης (θα περάσουν πολλά χρόνια για να μπορέσουν να αρθρώσουν σοβαρό αντιπολιτικό λόγο), αλλά και την μικρή ηλικία του Κ.Μητσοτάκη (55 ετών) οι μεθεπόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές μέχρι το 2027, θα κερδηθούν επίσης από τη… ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη!

Δηλαδή το 2031, μπορεί να ξημερώσει με κυβέρνηση… Μητσοτάκη! Τρελό; Όσο τρελό φαινόταν στους νεοδημοκράτες αν τους έλεγαν το 1993 ότι το 2004 θα ξημέρωνε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ!

Είναι αδύνατον ένα ποσοστό της τάξης των 20 ή έστω 15 μονάδων -αν θεωρήσουμε ότι θα μειωθεί η απόσταση μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου- να καλυφθεί μέσα σε μία τετραετία.

Και για το «Πολλά μπορούν να γίνουν σε μία τετραετία» να σημειώσουμε ότι αυτά που προκάλεσε η νυν διακυβέρνηση στην χώρα ή γενικά αυτά που συνέβησαν, κανονικά αρκούσαν για να πέσουν… τρεις κυβερνήσεις, όχι μία!

Αυτό που πρέπει να παραδεχθούν ακόμα και οι πιο φανατικοί εχθροί της, είναι ότι όπως είπε και ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκις «Η διακυβέρνηση της χώρας ήταν επαγγελματική». Και ήταν.


Το ότι παρακολουθούσαν και υπέκλεπταν και τις επικοινωνίες του ιδίου, το επιβεβαιώνει. 

https://www.pronews.gr/pronews-tv/apotelesma-gia-kyvernisi-mitsotaki-mexri-to-2031-edosan-oi-kalpes-tis-21is-maiou-poia-rekor-espasan/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .