Παρασκευή, Μαΐου 19

Τρέλα....Με αεροπλάνα και βαπόρια φεύγουν οι ετεροδημότες

Με αεροπλάνα και βαπόρια φεύγουν οι ετεροδημότες

Λιγότερες από 48 ώρες απομένουν για να ανοίξουν οι κάλπες των εθνικών εκλογών και από σήμερα κορυφώνεται η αποχώρηση των ετεροδημοτών από τα αστικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. 

Οι ετεροδημότες λοιπόν, αναχωρουν με κάθε μέσο εκμεταλλευόμενοι και την ειδική άδεια που προβλέπεται γι' αυτές τις περιπτώσεις. Ήδη η κίνηση που καταγράφεται στα λιμάνια και τους σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Πολλοί βέβαια είναι και αυτοί

που επιλέγουν την σαφώς πιο γρήγορη λύση του αεροπλάνου, με τις προγραμματισμένες αναχωρήσεις από τα αεροδρόμια «Ελ. Βενιζέλος» και «Μακεδονία» να είναι ιδιαίτερα αυξημένες σήμερα και αύριο.

Από το πρωί λοιπόν, στο λιμάνι του Πειραιά, χιλιάδες ταξιδιώτες παίρνουν το πλοίο για να πάνε στους προορισμούς τους. Συνολικά 15 μεγάλα πλοία αναχωρούν σήμερα από το κεντρικό λιμάνι της χώρας όπου τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό εκτελούνται ανά μία ώρα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Λιμενικών περισσότερα από 20.000 άτομα αναμένεται να ταξιδέψουν σήμερα Παρασκευή, στα νησιά των Κυκλάδων, δύο ημέρες πριν από τις εκλογές.

Πληρότητα στα ΚΤΕΛ

Παράλληλα το αδιαχώρητο επικρατεί από το πρωί και στον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων στον Κηφισό, καθώς χιλιάδες ετεροδημότες εγκαταλείπουν μαζικά την πρωτεύουσα, με προορισμό τον τόπο καταγωγής τους, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Η πληρότητα των λεωφορείων που φεύγουν από τον Κηφισό αγγίζει το 100% και για τον λόγο αυτόν υπάρχουν και έκτακτα δρομολόγια προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι οι επιβάτες.

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες είχαν προνοήσει και είχαν εκδώσει εισιτήρια αν και υπάρχει διαθεσιμότητα καθώς συνεχώς μπαίνουν στις λεωφορειακές γραμμές νέα δρομολόγια για εξυπηρετήσουν το αυξημένο ενδιαφέρον.

Παράλληλα χωρίς ιδιαόιτερα προβλήματα πραγματοποιείται προς το παρόν, η διέλευση των οχημάτων στους κύριους οδικούς άξονες της πρωτεύουσας. Αυτό συμβαίνει καθώς τα σχολεία είναι κλειστά ενόψει εκλογών, αλλά και επειδή έχουν ξεκινήσει οι άδειες για τους ετεροδημότες, που ετοιμάζονται να αναχωρήσουν για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, ή το έχουν ήδη πράξει.

Από το μεσημέρι και μετά αναμένεται να αρχίσει η αύξηση της κίνησης στους δρόμους, καθώς θα ξεκινήσει η έξοδος των ψηφοφόρων που θα φύγουν για την επαρχία με τα αυτοκίνητά τους.

Από το Σάββατο δωρεάν οι διελεύσεις στα διόδια
Σε ότι αφορά τις δωρεάν διελεύσεις από τα διόδια στο πλαίσιο των εκλογών θα ξεκινήσουν αμέσως μετά μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ουσιαστικά δηλαδή από τις πρπώτες ώρες του Σαββάτου  και θα διατηρηθούν μέχρι τις 8 το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου.

Ψήφος με λασποβροχές, με μπόρες και χαλάζι η επιστροφή των ετεροδημοτών

«Ύφεση θα παρουσιάσει η κακοκαιρία σήμερα και αύριο  (Παρασκευή- Σάββατο 19-20/5 ) στη χώρα μας με τις βροχές να είναι πολύ περιορισμένες μόνο στα ορεινά και οι άνεμοι να μην δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα με εξαίρεση το Σάββατο στο νότιο Ιόνιο που θα πνέουν πολύ ισχυροί νοτιάδες έως 7-8 μποφόρ. Ωστόσο από το Σάββατο το βράδυ και από τα δυτικά αναμένονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες την Κυριακή των εκλογών θα επηρεάσουν τις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τα φαινόμενα κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας θα έχουν ιδιαίτερη ένταση και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται και από τοπικές χαλαζοπτώσεις. Επιπλέον αυξημένες θα είναι και οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα κυρίως στην κεντρική και νότια Ελλάδα. Η έντονη αστάθεια θα συνεχιστεί και από τη Δευτέρα και σχεδόν όλη την εβδομάδα. Όλες αυτές τις ημέρες η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε λίγο πιο χαμηλά από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα ενώ οι άνεμοι- κυρίως βοριάδες- δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στα θαλάσσια ταξίδια ! Καλό βόλι!» ανέφερε την πρωσοπική του σελίδα στο Facebook, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας.

 

«Με λασποβροχές θα ψηφίσουμε, με μπόρες και χαλάζια θα επιστρέψουν οι ετεροδημότες»

Ύφεση θα παρουσιάσει η αστάθεια σήμερα και αύριο (Παρασκευή-Σάββατο 19-20/5 ) στη χώρα μας με τις βροχές να είναι πολύ περιορισμένες και στα ορεινά και οι άνεμοι να μην δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα με εξαίρεση το Σάββατο στο νότιο Ιόνιο που θα πνέουν πολύ ισχυροί νοτιάδες έως 7-8 μποφόρ. Ωστόσο από το Σάββατο το βράδυ και από τα δυτικά αναμένονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες την Κυρι...

Δείτε περισσότερα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .