Ως «παράσημο» χαρακτήρισε η Τασία Χριστοδουλοπούλου τη λέξη «λιάζονται» που είχε χρησιμοποιήσει ως υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Και μάλιστα σε μία περίοδο που το μεταναστευτικό κύμα από την Τουρκία ήταν σε πλήρη έξαρση και τα ελληνικά νησιά δέχοντας καθημερινά δεκάδες βάρκες με αλλοδαπούς πάσης εθνικότητας.

Πιο συγκεκριμένα, η Τασία Χριστοδουλοπούλου είπε ότι η δήλωση έγινε σε τηλεοπτική συνέντευξη όπου “υπήρχε αγωνία να με ρωτάνε ενώ ήμουν υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τι θέλουν αυτοί στην πλατεία Ομονοίας χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα. Εγώ θεώρησα τόσο παράλογη την ερώτηση και απάντησα “λιάζονται””.

Όταν, δε, ο παριστάμενος υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, παρατήρησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “φόρτωσε” στην Ελλάδα την Ειδομένη και 1 εκατομμύριο παράνομοι μετανάστες, η Τασία Χριστοδουλοπούλου είπε “τι πάθανε; Θεωρώ ότι είναι παράσημο το “λιάζονται””.

Η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την ΝΔ για ρατσισμό στο θέμα των μεταναστών, τον οποίον προσπαθεί “να τον υποδαυλίσει και να τον εκφράσει”.

“Εγώ αυτό που έκανα ήταν να πω ότι οι άνθρωποι που είναι στη χώρα έχουν δικαίωμα στον δημόσιο χώρο και στον ήλιο και το είπα με εύστοχο τρόπο με το “λιάζονται”, κατέληξε η Τασία Χριστοδουλοπούλου για την περιβόητη δήλωσή της.