Τρίτη, Μαΐου 16

Κεραυνοί από τον Πασχάλη: «Ανθέλληνες στην επιτροπή της ΕΡΤ! Μας έκαναν να ντρεπόμαστε»

«Αυτό που ήταν να κάνουνε το κάνανε αισχρά και με κάνουν να ντρέπομαι»

Ο Πασχάλης είναι ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης με πολλά χρόνια πορείας στο Ελληνικό τραγούδι. Σταθμός στην καριέρα του ήταν η συμμετοχή του στην Eurovision το 1977, όπου μαζί με τους Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Μαριάννα Τόλη και Μπέσσυ Αργυράκη, κέρδισαν για την Ελλάδα την 5η θέση με το τραγούδι Μάθημα Σολφέζ του Γιώργου Χατζηνάσιου και της Σέβης Τηλιακού.

Ο γνωστός τραγουδιστής πριν λίγες ημέρες κλήθηκε να σχολιάσει στην εκπομπή «Πρωινό» την ελληνική συμμετοχή στον φετινό μουσικό διαγωνισμό και μεταξύ άλλων υποστήριξε πώς ήταν λάθος της ΕΡΤ να επιλέξουν τον Βίκτωρα Βερνίκο για να μας εκπροσωπήσει στον 67ο διαγωνισμό της Eurovision.

Ο Πασχάλης υποστήριξε πώς ο 16χρονος τραγουδιστής δεν έχει την εμπειρία που αρμόζει για έναν τέτοιο διαγωνισμό και τη θέση του έπρεπε να πάρει κάποιος πιο πεπειραμένος ερμηνευτής.

«Ένας νέος δεν μπορεί να πάει στη eurovision», δήλωσε χαρακτηριστικά.



Αρνητικές αντιδράσεις όμως προκάλεσε και η βαθμολογία του δώσαμε στην φιλική μας χώρα την Κύπρο. Συγκεκριμένα η επιτροπή βαθμολόγησε την κυπριακή συμμετοχή με τέσσερα.
Ο Πασχάλης μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, σχολίασε το γεγονός αυτό χαρακτηρίζοντάς τους ανθρώπους που επιλέχθηκαν για την επιτροπή ως ασυνείδητους και ανθέλληνες.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως: «Αισθάνομαι ένα βάρος επάνω μου γιατί θα πρέπει όλοι να απολογούμαστε, όλοι οι Έλληνες και ιδιαίτερα οι καλλιτέχνες απέναντι στους αδελφούς μας Κύπριους.

Αυτά τα άτομα τα ασυνείδητα τι θα πάθαιναν αν έδιναν το 12αρι στους Κύπριους; Αισθάνομαι την ανάγκη να τους ζητήσω συγγνώμη για αυτούς τους ασυνείδητους ανθέλληνες. Δεν σκέφτηκαν καθόλου καθόλου τι θα προκαλέσει η ψήφος αυτή που δώσανε» 

Μάλιστα το φιάσκο αυτό εκτιμά πως «έγινε από ασχετοσύνη» και πως από εδώ και πέρα θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Στην συνέχεια τόνισε πως το θέμα της Eurovision γενικότερα και ο τρόπος που αντιμετωπίζεται από την ΕΡΤ αλλά και την κυβέρνηση, είναι χρόνιο και δεν της δίνουν την αρμόζουσα προσοχή. «Η Eurovision δεν είναι ένα φεστιβάλ, δεν είναι κάτι ασήμαντο είναι πολύ σημαντικό και με τα χρόνια θα γίνει ένας παγκόσμιος θεσμός», επεσήμανε.

Όσον αφορά τους βαρείς χαρακτηρισμούς που έκανε για την επιτροπή, ο εν λόγω ερμηνευτής επέμεινε πως: «Τη δουλειά τους μπορεί να την κάνουν καλά, αλλά αυτό που ήταν να κάνουνε το κάνανε αισχρά και με κάνουν να ντρέπομαι»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .