Τρίτη, Μαΐου 9

Κάτι ξέρει, κάτι ξέρει


Το 1948 ο Αλέκος Σακελλάριος και ο Χρήστος Γιαννακόπουλος έγραψαν ένα σενάριο, του έδωσαν τον τίτλο «Οι Γερμανοί ξανάρχονται» και τη «γύρισε» η Φίνος Φιλμ. Στην ταινία και στο όνειρο του κυρ Θόδωρου (Βασίλης Λογοθετίδης) ξαναζεί η Κατοχή.

Σε μια έφοδο στην κλασική αθηναϊκή αυλή, που ζούνε καμιά δεκαπενταριά άνθρωποι, πλακώνει ο συνεργάτης των Γερμανών (Λουκιανός Ροζάν) και ρωτάει τον κυρ Θόδωρο αν η κόρη του είναι αρραβωνιασμένη. Ο αγαθός ανθρωπάκος, που έχει κρύψει στην ντουλάπα τον Εγγλέζο

αρραβωνιαστικό της κόρης του, ψιθυρίζει: «Κάτι ξέρει, κάτι ξέρει», ενώ, όταν ερωτάται αν το πηγάδι στο οποίο έχουν κρύψει το ραδιόφωνο έχει νερό, ξαναψιθυρίζει: «Ξέρει κι άλλο, ξέρει κι άλλο».

Θυμόσαστε κάποιες δηλώσεις; «Η ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση, ενδεχομένως, και της συνταγματικής συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν χάριν της ειρήνης και της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη».

Είναι λόγια της Αννας Ψαρούδα Μπενάκη προς τον τότε νεοεκλεγέντα ΠτΔ Κάρολο Παπούλια, τον Φεβρουάριο του 2005. Κάτι ξέρει, κάτι ξέρει.

Είχαμε τη FYROM, έχουμε την Turkaegean και πάει λέγοντας…

Αύριο και άλλος που ήξερε…


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.