Τρίτη, Μαΐου 9

Κάτι ξέρει, κάτι ξέρει


Το 1948 ο Αλέκος Σακελλάριος και ο Χρήστος Γιαννακόπουλος έγραψαν ένα σενάριο, του έδωσαν τον τίτλο «Οι Γερμανοί ξανάρχονται» και τη «γύρισε» η Φίνος Φιλμ. Στην ταινία και στο όνειρο του κυρ Θόδωρου (Βασίλης Λογοθετίδης) ξαναζεί η Κατοχή.

Σε μια έφοδο στην κλασική αθηναϊκή αυλή, που ζούνε καμιά δεκαπενταριά άνθρωποι, πλακώνει ο συνεργάτης των Γερμανών (Λουκιανός Ροζάν) και ρωτάει τον κυρ Θόδωρο αν η κόρη του είναι αρραβωνιασμένη. Ο αγαθός ανθρωπάκος, που έχει κρύψει στην ντουλάπα τον Εγγλέζο

αρραβωνιαστικό της κόρης του, ψιθυρίζει: «Κάτι ξέρει, κάτι ξέρει», ενώ, όταν ερωτάται αν το πηγάδι στο οποίο έχουν κρύψει το ραδιόφωνο έχει νερό, ξαναψιθυρίζει: «Ξέρει κι άλλο, ξέρει κι άλλο».

Θυμόσαστε κάποιες δηλώσεις; «Η ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση, ενδεχομένως, και της συνταγματικής συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν χάριν της ειρήνης και της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη».

Είναι λόγια της Αννας Ψαρούδα Μπενάκη προς τον τότε νεοεκλεγέντα ΠτΔ Κάρολο Παπούλια, τον Φεβρουάριο του 2005. Κάτι ξέρει, κάτι ξέρει.

Είχαμε τη FYROM, έχουμε την Turkaegean και πάει λέγοντας…

Αύριο και άλλος που ήξερε…


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .