Τρίτη, Μαΐου 30

Σ.Λαβρόφ: «Μια μεγάλη έκρηξη επέρχεται στο κέντρο της Ευρώπης»

 

«Ακριβώς στον τόπο όπου το 1999 το ΝΑΤΟ πραγματοποίησε επίθεση κατά της Γιουγκοσλαβίας...»

Σ.Λαβρόφ: «Μια μεγάλη έκρηξη επέρχεται στο κέντρο της Ευρώπης»
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πως αναμένεται να συμβεί μία «μεγάλη έκρηξη» στο κέντρο της Ευρώπης, αναφερόμενος στην κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου.

Ειδικότερα, ο Λαβρόφ δήλωσε πως «Μια μεγάλη έκρηξη επέρχεται στο κέντρο της Ευρώπης. Ακριβώς στον τόπο όπου το 1999 το ΝΑΤΟ πραγματοποίησε επίθεση κατά της Γιουγκοσλαβίας, παραβιάζοντας όλες τις αρχές της Τελικής Πράξης του Ελσίνκι και των εγγράφων

του ΟΑΣΕ, που για άλλη μια φορά τονίζει ότι αυτό που συμβαίνει στον κόσμο σήμερα είναι γεωπολιτικού χαρακτήρα και ότι χρειάζεται μια γεωπολιτική λύση».

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή η αποτελούμενη από Αλβανούς αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου εισέβαλε στα κτίρια τεσσάρων – σερβικών – δήμων στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου – Severna Mitrovica, Zubin Potok, Zvečan και Leposavic.

Η εισβολή τους, ωστόσο, συνοδεύτηκε με δακρυγόνα, καπνογόνα και βόμβες σοκ εναντίον των Σέρβων οι οποίος μάταια προσπάθησαν να τους εμποδίσουν να εισέλθουν στα δημοτικά κτίρια, σύμφωνα με το Tanjug.


Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Μίλος Βούτσεβιτς ο οποίος έκανε λόγο για υψηλή πολεμική ετοιμότητα του σερβικού στρατού και ότι οι σχηματισμοί του στρατού θα αναπτυχθούν πλήρως κατά μήκος της διοικητικής γραμμής μέχρι τις 14:00 σήμερα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .